Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Една песен от село Дъбене
Павел баня
Една песен от село Дъбене 
18.2.2015
Уважаеми читатели,
В ден като днешния има думи и думи. Оставяйки настрана излишните, идват тези, които звучат непреходно.

В памет на Васил Иванов Кунчев публикуваме стихотворението "Песен от село Дъбене" на габаревския поет, Стефан Фурнаджиев.

Струва си и да кажем: "Прости ни, бачо Василе!"

***
От мъка и жал по Левски,
жените на село Дъбене
пребраждат черни кърпи,
носят черни сукмани,
гледат черно земята
и пеят черни песни.

От мъка и жал по Левски
и от омраза към онзи плет,
мъжете на село Дъбене
не си ограждат дворовете,
не връзват цървули и върви,
ходят разгърдени, боси
и стиснато тъпчат земята.

А гробищата им са запуснати,
черквата е затворена,
кандилата са угаснали,
иконите - помръкнали.
И ако някой влезе в нея,
не казва: „Прости ми, Господи!”,
защото мъжете молитви не знаят,
защото Господа вътре го няма,
защото от деди повтарят:
„Прости ни, бачо Василе!”


От сайта - literaturensviat.com
view entry ( прегледа: 825 )

Танцьори на "Детелини" с участие в благотворителен концерт 
18.2.2015
Днес в салона на Военния клуб в град Казанлък от 17.30 часа ще се състои благотворителен концерт под наслов "Животът е безценен, да го съхраним". Инициативата има за цел да събере финансови средства за подпомагане на рехабилитацията на две 17-годишни близначки - Нина и Галя. Момичетата страдат от тежки заболявания на Централната нервна система.

Парадоксалното е, че при раждане двете момичета са изписани от родителното отделение клинично здрави, а впоследствие се оказва, че Галя страда от т.н. Ретинопатия на недоносените - пети стадий, а Нина - от детска церебрална парализа, епилепсия и Синдром на Уест.

Ето защо зрелостници от Средно общообразователно училище "Екзарх Антим I" в града на розите подеха благотворителен концерт за събиране на средства за двете девойки. Организаторите реализират доброто дело в рамките на проекта си по учебната дисциплина Свят и личност.

Един от младите инициатори е павелбанецът Николай Мирчев - възпитаник на училището. Във Фейсбук страницата на благотворителния концерт той споделя, че в програмата ще се включат таланти от музикалните и театралните паралелки на училището, музиканти от НУМСИ "Христина Морфова", гр. Стара Загора, и танцьори на ансамбъл "Детелини", Павел баня.

Съобщавайки всичко това, Николай Мирчев допълва: "Нека бъдем съпричастни и нека докажем на всички нас, че когато всички се обединим около една благотворителна инициатива, доброто възтържествува!"

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 860 )

Бюджетът на община Павел баня за 2015 година е близо 8 милиона лева 
17.2.2015
Бюджетът на община Павел баня за 2015г. е 7 953 732 лв., от които 4 911 211лв. от държавния бюджет, преходен остатък 466 103лв. и 3 042 521лв. от местни приходи.

Предложението за местните приходи е извършено след широк анализ за събираемост, като се продължава политиката на безкомпромисно събиране на стари задължения, като се използват всякакви мерки, като предупредителни писма, работа по кметства и частен съдебен изпълнител. В бюджета от туристически данък а заложени 150 хил. лв., което е повишено в сравнение с 2014г., като се има предвид, че ще бъдат категоризирани и ще работят нови места за настаняване.

Увеличени са приходите от наем на земя с оглед продължаване на дейността по идентифициране на всички земеделски земи, които се ползват неправомерно и съответно отдаването им под наем или аренда. 181 хиляди лв. са приходите от продажба.

Строителната програма извън средствата по европейско финансиране е в размер на 800 хил. лв., като както винаги до сега ще бъде инвестирано във всяко едно от 13-те населени места в община Павел баня.
Културната програма е в размер на 150 хил. в. За спортни мероприятия са отделени 27 хил. лв.

Бюджетът на община Павел баня за 2015г. бе приет на заседание на Общински съвет - Павел баня от 13.02.2015г.

По информация на Община Павел баня

view entry ( прегледа: 844 )

Отмениха грипната епидемия в област Стара Загора 
16.2.2015
Днес директорът на Регионалната здравна инспекция - Стара Загора д-р Златина Нанева обяви, че се отменя грипна епидемия за областта, която бе обявена на 28 януари.

Въз основа на наблюдавания спад на заболяемостта от остри респираторни заболявания и Грип през последните дни, информираме всички лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, както и населението, че се отменят всички предприети противоепидемични мерки в условия на грипна епидемия в Старозагорска област, считано от 16.02.2015 година, съобщават от РЗИ.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 795 )

Разкриха кражба в село Тъжа 
16.2.2015
На 13 февруари в Полицейско управление – Павел баня е получен сигнал от 82 – годишен мъж от Сливница, който заявил че за времето от 19,00 до 22,00 ч. на 28 януари 2015г. неизвестно лице е проникнало през незаключена врата в къщата му в с.Тъжа и е извършило кражба на 770лв. и позлатен орден.

От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са А.А. на 36 години от с.Търничени, А.С. на 18 години от с.Търничени и Е.С. на 29 години от с.Тъжа, съобщават от пресцентъра на Полицията.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 780 )

СКАТ: Павелбанци готвят протести срещу Иса Бесоолу 
14.2.2015
Жителите на Община Павел Баня се готвят за масови протести срещу Иса Бесоолу, който отказа да се съобрази с решението на общинската избирателна комисия и да се оттегли от поста общински съветник.

След петъчното заседание на местния парламент, хората са категорични, че за да защитят правата си са готови да се пренесат на палатки пред Парламента.

Репортаж

СКАТ ТВ
view entry ( прегледа: 807 )

Ансамбъл "Детелини", виното и любовта 
12.2.2015
На 14. февруари от 12:30 часа ансамбъл "Детелини" ще вземе участие в Празника на виното и любовта в град Сопот. Това съобщиха ръководителите на павелбанския ансамбъл в страницата на "Детелини".

Нашите танцьори ще имат 40 минутна програма, в която ще представят едни от танците шедьоври на българската народна хореография.

Празникът на виното и любовта се провежда ежегодно в град Сопот и събира читалищни и самодейни колективи от района на Розовата долина.

view entry ( прегледа: 813 )

Общинските съветници ще дискутират бюджета за 2015г. 
11.2.2015
В петък, 13-ти февруари 2015г. от 14:00ч. ще се проведе заседание на Общински съвет Павел баня. Общинските съветници ще обсъждат информация за изпълнението на бюджета за 2014 г. и бюджета за текущата 2015 година.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 801 )

Санират блокове и в Павел баня 
11.2.2015
На 9 февруари се проведе среща на собствениците на жилища в многофамилни жилищни сгради в община Павел баня, народния представител Нено Влайков и кмета на общината Станимир Радевски.

На срещата беше обсъдена програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. На територията на общината има два блока, които отговарят на изискванията за кандидатстване, където собствениците вече са направили своите учредителни събрания.

На срещата бяха задавани и други въпроси на народния представител. Г-н Влайков изрази готовност да оказва съдействие при решаване проблемите на гражданите от община Павел баня.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 815 )

Заместник-кметът Йордана Енева участва в предаване на телевизия Скат 
10.2.2015
Заместник-кметът на Община Павел баня - Йордана Енева участва в предаването "От упор" на телевизия Скат. Темата на предаването с водещ Димитър Байрактаров бе свързана с действията на партия ДПС в малките населени места.

Цялото предаване
view entry ( прегледа: 804 )


<< <Предишна | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | Следваща> >>