Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Експресният влак София-Бургас вече спира на жп.спирка Павел баня
Павел баня
Експресният влак София-Бургас вече спира на жп.спирка Павел баня 
7.2.2015

Kметът на Община Павел баня изпрати искане до БДЖ експресния влак София-Бургас, тръгващ от София в 16:30ч. да спира на жп.спирка Павел баня.

С последните промени в разписанието на влаковете БДЖ разпореди експресният влак да спира на Паве баня в 19:22ч. Осигурен е обществен транспорт от Павел баня до жп спирката, тръгващ в 19:10ч.

Актуално разписание на влаковете при ЖП спирка Павел баня


По информация на Община Павел баня

view entry ( прегледа: 783 )

ПАВЕЛ БАНЯ СЕ СДОБИ С НОВА ПЛОЩАДКА ЗА УЛИЧЕН ФИТНЕС 
5.2.2015
В самия център на Павел баня бе поставена нова спортна площадка за уличен фитнес, съобщиха от Общинска администрация за Pavelbanya.eu. Това се случи в отговор на молбата на група младежи от курортния град до общинското ръководство. Инициативата е финансирана изцяло със средства от общинския бюджет.

Площадката се намира в близост до паметника на Цанко Минков - Комитата, в самото начало на градския парк. За нейното построяване са използвани най-съвременните достижения в сферата на изработката на успоредки и съоръжения за уличен фитнес.

Селата Осетеново, Александрово, Габарево и Скобелево в община Павел баня също могат да се похвалят с нови спортни площадки.

www.Pavelbanya.eu
Снимкa: Христо Костадинов
view entry ( прегледа: 803 )

Налагат превантивни мерки срещу птичи грип 
4.2.2015
Областният управител инж. Георги Ранов проведе днес заседание на Областната епизоотична комисия, на която е председател. Свикването на заседанието се наложи заради доказаните два случая на птичи грип в Бургаска област и факта, че съседната й Старозагорска област е миграционно свързана с нея.

Язовир „Овчарица” с топлите си води е едно от местата, които привличат водоплаващите птици. На заседанието на комисията присъстваха директорът на Областната дирекция по храните д-р Дамян Миков, директорът на РЗИ д-р Златина Нанева, представители на ОД МВР, на РИОСВ, на общините от областта, на РИОСВ, на „Зелени Балкани” и на други институции.

На заседанието бяха приети единодушно превантивни мерки срещу разпространението на инфлуенца в Старозагорска област. Сред тях са забрана за пускане на домашни птици извън дворовете, забрана на лова на пернати и на риболова в открити басейни, като езера и язовири, забрана на изложби и пазари на диви животни и др.

Със своя заповед областният управител инж. Ранов определи мерките, които трябва да вземат кметовете и кметските наместници по места, за да се предотврати птичият грип в областта. Със заповед на инж. Ранов ще бъдат сформирани и общински комисии по места, които ще следят за спазването на мерките, предприети от Областната комисия.

Засега в Старозагорска област няма регистриран случай на птичи грип.

Пресцентър на Областна администрация - Стара Загора

view entry ( прегледа: 633 )

Четири награди за кукерските групи от общината на фестивала "Сурва" 2015 
02.02.2015


Преди броени минути интернет сайтът Zapernik.com публикува протокола на журито от Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва" в град Перник. От него става ясно, че кукерските групи от селата на община Павел баня си тръгват с общо четири отличия.

В категорията "Обучение в традицията на кукерството" село Тъжа печели златния медал на фестивала. В категорията "Атрактивна кукерска група от Източна България" сребърният медал отива при кукерите от село Търничани. Те могат да се похвалят и с бронзов медал в категорията "Атрактивни маски и костюми". Село Александрово грабна Специалната награда на Регионалния исторически музей в град Перник за поддържане и предаване на традицията на кукерството.

Компетентното жури от етнолози и фолклористи бе с председател известният професор Георг Краев.

Eкипът на Pavelbanya.eu поздравява кукерските групи от община Павел баня за успехите в Разлог, Симитли и Перник!
view entry ( прегледа: 731 )

Кукери и плашилки от павелбанско участваха на фестивала "Сурва" 
1.2.2015
Кукери и плашилки от селата Горно Сахране, Габарево, Търничени, Тъжа и Кукерско сдружение на селата Манолово и Александрово отново участваха в Международния фестивал на маскарадните игри, "Сурва" 2015, в град Перник. Снимките ни изпрати Анелия Иванова от Павел баня

85 групи с 5371 участници представиха богатството на националните традиции.

Фестивалните дефилета са основната част от богатата програма. На площада десетките маскарадни групи дефилират и показват ритуали, а със страховити маски и чанове те за поредна година гонят злото и нареждат за здраве и благоденствие. А в Перник, в групите, които възраждаха народната традиция, има и млади и стари

Българските участници на фестивала в Перник са 5 048, групите от чужбина са 12 с 325 участници. Около 100 000 гости присъстваха на фестивала.

По информация на БГНЕС
Снимки Анелия Иванова

view entry ( прегледа: 776 )

Младите олимпийци на СОУ "Христо Ботев" са победители в "Събитие на месеца" 
31.1.2015
В първата за тази година традиционна класация, "Събитие на месеца", победители станаха учениците от Средно общообразователно училище, "Христо Ботев", Павел баня. Те заслужиха Вашите гласове, благодарение на достойното си представяне на престижното състезание "Цветна олимпиада". Учениците събраха 44% от общо 156 гласа в анкетата.

Второто място с 26% остава за Иван Райков, извадил за втори път тази година кръста на Богоявление.

На трето място с 15% се класират кукерските групи от Горно Сахране, Долно Сахране и Турия, спечелили почетните места на маскарадните фестивали в Симитли и Разлог.

Благодарим Ви, че отново участвахте в традиционното ни изследване на общественото мнение в павелбанския регион!
view entry ( прегледа: 765 )

БДЖ възстановява 4 влака през Павел баня 
31.1.2015


От 1 февруари БДЖ възстановява 4 влака, минаващи през Павел баня, съобщи информационна агенция Фокус.


Въстановяат се следните влакове:
ПВ 30133 Карлово - Сливен, тръгващ от Карлово в 11:00
ПВ 30143 Карлово - Тулово, тръгващ от Карлово в 07:00
КВП 30230 Тулово - Карлово, тръгващ от Тулово в 05:16
КПВ 30232 Тулово - Карлово, тръгващ от Тулово в 09:00

По данни на информационна агенция Фокус
view entry ( прегледа: 757 )

632 са одобрените молби за отопление в Павел баня 
30.1.2015
Нов размер на целевата помощ за отопление за сезон 2014-2015 г. е приет. Това каза за Радио „Фокус” Мима Орачева, директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък. Той е завишен от 65, 72 лв. на месец на 72, 20 лв. Така всеки одобрен за помощ ще получи с 32,40 лв. повече за 5-те зимни месеца. „В края на декември бяха изплатени средствата за ноември и декември, а към 31 януари ще бъде изплатен и вторият транш за януари, февруари и март. Вече се изплаща и увеличението, което е прието”, поясни още Орачева.

632 са одобрените молби за отпускане на помощ за отопление в Павел баня и 1 185 в Казанлък. В Павел баня всички помощи на семействата са за твърдо гориво. Отказани са 30 молби в Павел баня и 142 в Казанлък. Сред най-честите причини за отказ на молбите са високият доход на член от семейството, продажба на имот, неживеене по постоянен адрес и др.

Право на помощта имат лицата и семействата, чиито средно месечен доход за предходните шест месеца, преди месеца за подаване на молбата-декларация е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление. Основа за определяне на диференцирания минимален доход е гарантирания минимален доход, чийто месечен размер се определя с акт на Министерския съвет. Към момента той е 65 лв. на член от семейството”, каза директорът на Дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък.

На този етап няма санкционирани лица, които са злоупотребили с помощта за отопление.

По информация на Славяна ГАЙДАРОВА
Информационна агенция Фокус

view entry ( прегледа: 753 )

Общински съвет Павел баня гласува 50% отстъпка за ученици и пенсионери 
29.1.2015

На своето заседание днес общинският съвет в Павел баня разгледа предложение за осигуряване на пътуването с намаление на ученици пенсионери и служители на общината.

Съветниците са взели решение в бюджета за тази година да бъдат включени 160 000лв. за осигуряване на отстъпка от 50% от стойността на билетите за междуградския транспорт.

Въпросът бе с висока обществена значимост, тъй като от септември месец фирмата превозвач - "Детелина Дрита" поемаше намалението за собствена сметка и не бе ясно до кога ще успяват да го осигуряват.

Репортаж на ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 740 )

Задържаха крадец на покъщнина в Манолово 
29.1.2015
На 28 януари в УП – Павел Баня е получен сигнал от 67-годишен мъж от с. Манолово, който заявил, че за времето от 20 до 28 януари неизвестно лице е извършило кражба от имота му в селото на: столове, покривки, табуретки, килими, кюнци за печка и друга покъщнина.

В резултатна проведените бързи оперативни мероприятия извършителят е задържан. Това е Д.Я. на 43 годиниот с. Манолово. Работата по случая и установяването на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 765 )


<< <Предишна | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | Следваща> >>