Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Четири награди за кукерските групи от общината на фестивала "Сурва" 2015
Павел баня
Четири награди за кукерските групи от общината на фестивала "Сурва" 2015 
02.02.2015


Преди броени минути интернет сайтът Zapernik.com публикува протокола на журито от Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва" в град Перник. От него става ясно, че кукерските групи от селата на община Павел баня си тръгват с общо четири отличия.

В категорията "Обучение в традицията на кукерството" село Тъжа печели златния медал на фестивала. В категорията "Атрактивна кукерска група от Източна България" сребърният медал отива при кукерите от село Търничани. Те могат да се похвалят и с бронзов медал в категорията "Атрактивни маски и костюми". Село Александрово грабна Специалната награда на Регионалния исторически музей в град Перник за поддържане и предаване на традицията на кукерството.

Компетентното жури от етнолози и фолклористи бе с председател известният професор Георг Краев.

Eкипът на Pavelbanya.eu поздравява кукерските групи от община Павел баня за успехите в Разлог, Симитли и Перник!
view entry ( прегледа: 416 )

Кукери и плашилки от павелбанско участваха на фестивала "Сурва" 
1.2.2015
Кукери и плашилки от селата Горно Сахране, Габарево, Търничени, Тъжа и Кукерско сдружение на селата Манолово и Александрово отново участваха в Международния фестивал на маскарадните игри, "Сурва" 2015, в град Перник. Снимките ни изпрати Анелия Иванова от Павел баня

85 групи с 5371 участници представиха богатството на националните традиции.

Фестивалните дефилета са основната част от богатата програма. На площада десетките маскарадни групи дефилират и показват ритуали, а със страховити маски и чанове те за поредна година гонят злото и нареждат за здраве и благоденствие. А в Перник, в групите, които възраждаха народната традиция, има и млади и стари

Българските участници на фестивала в Перник са 5 048, групите от чужбина са 12 с 325 участници. Около 100 000 гости присъстваха на фестивала.

По информация на БГНЕС
Снимки Анелия Иванова

view entry ( прегледа: 449 )

Младите олимпийци на СОУ "Христо Ботев" са победители в "Събитие на месеца" 
31.1.2015
В първата за тази година традиционна класация, "Събитие на месеца", победители станаха учениците от Средно общообразователно училище, "Христо Ботев", Павел баня. Те заслужиха Вашите гласове, благодарение на достойното си представяне на престижното състезание "Цветна олимпиада". Учениците събраха 44% от общо 156 гласа в анкетата.

Второто място с 26% остава за Иван Райков, извадил за втори път тази година кръста на Богоявление.

На трето място с 15% се класират кукерските групи от Горно Сахране, Долно Сахране и Турия, спечелили почетните места на маскарадните фестивали в Симитли и Разлог.

Благодарим Ви, че отново участвахте в традиционното ни изследване на общественото мнение в павелбанския регион!
view entry ( прегледа: 450 )

БДЖ възстановява 4 влака през Павел баня 
31.1.2015


От 1 февруари БДЖ възстановява 4 влака, минаващи през Павел баня, съобщи информационна агенция Фокус.


Въстановяат се следните влакове:
ПВ 30133 Карлово - Сливен, тръгващ от Карлово в 11:00
ПВ 30143 Карлово - Тулово, тръгващ от Карлово в 07:00
КВП 30230 Тулово - Карлово, тръгващ от Тулово в 05:16
КПВ 30232 Тулово - Карлово, тръгващ от Тулово в 09:00

По данни на информационна агенция Фокус
view entry ( прегледа: 427 )

632 са одобрените молби за отопление в Павел баня 
30.1.2015
Нов размер на целевата помощ за отопление за сезон 2014-2015 г. е приет. Това каза за Радио „Фокус” Мима Орачева, директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък. Той е завишен от 65, 72 лв. на месец на 72, 20 лв. Така всеки одобрен за помощ ще получи с 32,40 лв. повече за 5-те зимни месеца. „В края на декември бяха изплатени средствата за ноември и декември, а към 31 януари ще бъде изплатен и вторият транш за януари, февруари и март. Вече се изплаща и увеличението, което е прието”, поясни още Орачева.

632 са одобрените молби за отпускане на помощ за отопление в Павел баня и 1 185 в Казанлък. В Павел баня всички помощи на семействата са за твърдо гориво. Отказани са 30 молби в Павел баня и 142 в Казанлък. Сред най-честите причини за отказ на молбите са високият доход на член от семейството, продажба на имот, неживеене по постоянен адрес и др.

Право на помощта имат лицата и семействата, чиито средно месечен доход за предходните шест месеца, преди месеца за подаване на молбата-декларация е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление. Основа за определяне на диференцирания минимален доход е гарантирания минимален доход, чийто месечен размер се определя с акт на Министерския съвет. Към момента той е 65 лв. на член от семейството”, каза директорът на Дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък.

На този етап няма санкционирани лица, които са злоупотребили с помощта за отопление.

По информация на Славяна ГАЙДАРОВА
Информационна агенция Фокус

view entry ( прегледа: 430 )

Общински съвет Павел баня гласува 50% отстъпка за ученици и пенсионери 
29.1.2015

На своето заседание днес общинският съвет в Павел баня разгледа предложение за осигуряване на пътуването с намаление на ученици пенсионери и служители на общината.

Съветниците са взели решение в бюджета за тази година да бъдат включени 160 000лв. за осигуряване на отстъпка от 50% от стойността на билетите за междуградския транспорт.

Въпросът бе с висока обществена значимост, тъй като от септември месец фирмата превозвач - "Детелина Дрита" поемаше намалението за собствена сметка и не бе ясно до кога ще успяват да го осигуряват.

Репортаж на ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 422 )

Задържаха крадец на покъщнина в Манолово 
29.1.2015
На 28 януари в УП – Павел Баня е получен сигнал от 67-годишен мъж от с. Манолово, който заявил, че за времето от 20 до 28 януари неизвестно лице е извършило кражба от имота му в селото на: столове, покривки, табуретки, килими, кюнци за печка и друга покъщнина.

В резултатна проведените бързи оперативни мероприятия извършителят е задържан. Това е Д.Я. на 43 годиниот с. Манолово. Работата по случая и установяването на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 436 )

Община Павел баня събира разделно с Екобулпак 
29.1.2015
В края на 2014г. Екобулпак АД, в сътрудничество с Oбщина Павел баня, въведе система за разделно събиране и оползотворяване на отпадъци от опаковки. Проектът ще допринесе за устойчивото развитие и опазването на околната среда в района.

Според сключения с общината договор, Екобулпак АД разполага и обслужва два типа контейнери: жълтиза събиране на опаковки от хартия, пластмаса и метал и зелени - за стъклени опаковки.

Моделът за разделно събиране включва добавяне само на два контейнера към наличните за битови отпадъци. Това значително улеснява гражданите при разделянето на отпадъците. Контейнерите се обслужват с различна техника, поради това е изключено събраните разделно отпадъци да се смесват.

Екобулпак АД осигурява събирането и транспортирането на отпадъците, след което материалите се сортират на специализирана сепарираща инсталация и се предават за рециклиране.

На територията на Община Павел баня са разположени по 58 броя жълти и зелени контейнери за разделно събиране, като са обхванати селата Горно Сахране и Габарево. Контейнерите се обслужват по предварително утвърден график.

Екобулпак АД организира информационно-образователна кампания за населението с цел разясняване на ползите от разделното събиране и рециклирането на отпадъци.

Община Павел баня

view entry ( прегледа: 435 )

ОБЯВИХА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ И ГРИПНА ВАКАНЦИЯ В ОБЛАСТТА 
Преди минути бе Обявена грипна епидемия и в област Стара Загора. Това съобщиха за Pavelbanya.eu от Регионалната здравна инспекция. Според РЗИ се очаква грипната епидемия да бъде отменена на 30.01.2015г. или когато броят на болните падне под 200 на 10 000 души.

Ваканцията за учебните заведения ще продължи до края на тази седмица. Детските градини и ясли ще работят обаче при засилен контрол.

Учениците излизат в грипна ваканция, считано от утре, 28.01.2015г. Грипната ваканция ще е до 30.01.2015г. (включително). Тя обаче се слива с регламентираната от Министерството на образованието и науката междусрочна ваканция. Това означава, че учениците ще бъдат в класните стаи отново на 04.02.2015г. (сряда).

РЗИ препоръчва на населението:

- Ограничаване на социалните контакти;

- Болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат

самолечение;

- При наличие на симптоми на грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа. Това е въпрос на лична отговорност към себе си и към другите. Най-добрата предпазна мярка е ограничаване контактите с болни хора, особено за тези с хронични заболявания, бременни жени и деца.

РЗИ Стара Загора продължава ежедневно да извършва активен надзор на заболяемостта от Грип и ОРЗ.


Pavelbanya.eu, Дарик - Стара Загора
view entry ( прегледа: 459 )

Гласуват проектобюджета на Павел баня 
27.1.2015
Проектобюджетът на община Павел баня за 2015 год. запазва размера си от предходната година - в размер на около 7,5 млн.лв. Администрацията очаква финансиране в размер на 5 млн. лв. за ремонти на четвъртокласната пътна мрежа по Оперативна програма „Развитие на селските райони“.

Инвестиционната програма е в рамките на около 600 000 лв. Ще разчитаме и на добрата събираемост на данъците и таксите както досега, и на лекото завишение на туристическите такси. Това заяви за Радио Стара Загора зам.-кметът на Павел баня Йордана Енева.
Проектобюджетът на община Павел баня ще бъде внесен днес за гласуване в Общинския съвет, допълни Енева.

Радио Стара Загора

view entry ( прегледа: 422 )


<< <Предишна | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | Следваща> >>