Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - ПРОГРАМА - ТЪРЖЕСТВА ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК - ПАВЕЛ БАНЯ
Павел баня
ПРОГРАМА - ТЪРЖЕСТВА ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК - ПАВЕЛ БАНЯ 
28.02.2014г. - петък

12:00ч. - площад "Освобождение"
: Масов лекоатлетически крос;

18:00ч. - Зрителна зала на читалище "Напред - 1903": Тържествен концерт, "136 години Освобождение";

03.03.2014г. - понеделник - НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

09:00ч. - площад "Освобождение": Тържествена церемония по вдигане на националния трибагреник и поднасяне на цветя и венци пред паметници;


Актуализирана на 26.02
view entry ( прегледа: 875 )

Представиха добри практики за привличане на Евросредства 
26.2.2014
На 25 февруари 2014 година от 14:30 часа в зала „Младост“ при читалище „Напред“ град Павел баня се състоя информационна среща. Организатор на събитието, чиято тема бе „Какво постигнахме и какво ни предстои“, е Областният информационен център – Стара Загора.

Основната идея на проявата беше свързана с представяне на добрите практики за обединяване на усилията и ресурсите в региона за привличането на европейски средства за администрацията, бизнеса и други местни структури. Водещият на срещата бе Васил Панчаров – изпълнителен директор на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България. Той представи на участниците в информационното събитие различни възможности за кандидатстване на Община Павел баня по програми и проекти от различни фондове.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 916 )

Областният управител Живка Аладжова ще проведе работна среща във връзка с кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България” 
26.2.2014
Областният управител Живка Аладжова ще проведе работна среща във връзка с кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България" на 26 февруари от 16:30 часа в конферентната зала на Областна администрация Стара Загора.

На срещата са поканени кметовете на общините от област Стара Загора, представители на институции и организации, имащи отношение към инициативата. Областна администрация Стара Загора за пореден път е партньор в кампанията „Да изчистим България".

През настоящата година кампанията ще се проведе на 26 април 2014г. Акцентът ще бъде почистване на замърсени зони и крайградски нерегламентирани сметища.

Пресс ТВ Казанлък

view entry ( прегледа: 943 )

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ 
26.2.2014
Във връзка с отразена взломна кражба от къща в с. Горно Сахране, при която неизвестно лице бе отнело от дома 46-годишен жител на селото телевизор и фотоапарат, органите на реда от РУП – Казанлък установиха извършителя.

Това е В.Б. на 28 години от Казанлък. Работата по случая продължава.
ОД на МВР - СТАРА ЗАГОРА
view entry ( прегледа: 887 )

Обсъдиха мерки срещу битовата престъпност 
20.2.2014
Поводът за днешната среща на директора на ОД на МВР – Стара Загора - гл. инспектор Иван Чолаков - с кметовете на общините Гълъбово, Павел баня, Мъглиж, Гурково, Опан и Братя Даскалови е обсъждането на мерки за справяне с битовата престъпност и подобряване на взаимодействието с кметовете на общини в областта.
С цел по-добро информиране на кметовете на общини, кметства и населени места за криминогенната обстановка на територията на техните общини, бюлетинът за престъпните деяния и произшествия, регистрирани на територията на ОД на МВР – Стара Загора, ще бъде предоставян ежедневно.

В края на всеки месец ще бъдат предоставяни и интерактивни карти с престъпленията за съответното населено място като в зависимост от концентрацията им, ще бъдат набелязвани конкретни мерки и действия. Обсъдена бе и възможността за изграждането на видеонаблюдение на възможно повече места, което да допринесе за предотвратяване извършването на правонарушения.
По време на срещата бе засегната и темата за недопускане извършването на телефонни измами чрез представянето на презентация и филм, който да запознае гражданите за опасността, която крие едно телефонно обаждане. Тази тема ще бъде представена в пенсионерските клубове по места.

Опазването на селскостопанската продукция, предотвратяването на кражби от нея, както и кражбите от къщи във вилните зони бяха още от темите, разисквани с присъстващите градоначалници. Обсъдена бе и възможността за създаването на съвместни наряди между полиция и представители на общините, чиито действия да бъдат разяснявани на обществеността.

Днешната среща бе първата от предвидените за подобряване взаимодействието на полицейските органи с местната власт.

По информация на ПРЕСС ТВ

В същият ден се съобщава за следната битова кражба. На 19 февруари в УП – Павел баня е получен сигнал от 73-годишен жител на с. Тъжа, който заявил, че за времето от 1 февруари до 19 февруари неизвестно лице е проникнало в дома му и е отнело от там телевизор и други вещи.

От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия извършителите на кражбата са установени. Това са Т.Б. на 26 години от с. Тъжа и П.М. на 28 години също от с. Тъжа. Отнетите вещи са върнати на потърпевшия. Работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

ОД на МВР Стара Загора

view entry ( прегледа: 919 )

141 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ 
18.2.2014

Павелбанци се включиха в организираната от Община Павел баня и читалище „Напред” проява в памет на 141 години от гибелта на Васил Левски. Тържественото отбелязване бе днес – 18 февруари 2014 година от 12.30 часа в зала „Младост”. В рецитала се включиха самодейците от местната школа по изкуствата, „Дядовата ръкавичка”, с художествен ръководител Донка Иванова. Възпитаниците й пресъздадоха важни моменти от историята, свързани с живота на Апостола.

Пред многобройната публика Донка Иванова представи и презентация, свързана с тази паметна за българската история дата – 18 февруари, когато преди 141 години увисва на бесилото „там някъде край град София” безстрашният Васил Левски. С интересни факти от неговата история приключи и организираната викторина, въпросите за която бяха свързани с отбелязването на „141 години от бесилото към безсмъртието на Апостола”, което бе мотото на проявата.

По информация на община Павел баня

view entry ( прегледа: 910 )

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ! 
Почетният гражданин на град Павел баня - проф. д-р Георги Гечев навърши 80 години. Роденият в село Добри дял професор отдава по-голяма част от живота си за развитието на балнеолечението не само в Павел баня, но и в България.

Освен като лекар, именитият българин през целия си съзнателен живот е и активен общественик, който работи добре с всички организации в Павел баня и региона.

Той поема по трудната инициатива на частния бизнес и създава Медицински център, който и до днес помага на нуждаещи се хора, а и осигурява работа на безработни от региона. Синовете на проф. д-р Георги Гечев – д-р Антонин и д-р Йордан Гечеви - наследяват лекарската му професия и продължават пътя, утвърден от баща им, в продължение на много години.
view entry ( прегледа: 976 )

В нетрезво състояние зад волана 
14.2.2014
През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити четири престъпления. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

На 13 февруари е започнато бързо полицейско производство срещу М.Д. на 59 години от с. Долно Сахране за това, че около 20:50 мин управлява в с. Долно Сахране л.а. „Ситроен" под въздействието на алкохол – 1,44 промила.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 930 )

Тържества по случай 141 години от Обесването на Васил Левски 
12.2.2014
От 18 февруари 2014 година в Община Павел баня ще започне честването на 141 години от Обесването на Васил Левски. За целта са предвидени редица прояви.

В Павел баня годишнината от гибелта на видния български революционер, идеолог и организатор на българската национална революция ще бъде отбелязана с рецитал, който ще се състои от 12.30 часа в зала „Младост" при читалище „Напред 1903".

Организатор на проявата е местното читалище, а в
рецитала по случай „141 години от бесилото към безсмъртието на Апостола" участие ще вземат самодейците от Театрална студия „Дядовата ръкавичка"с художествен ръководител Донка Иванова. В проявата ще се включат и представителни групи ученици от училищата в града, за които организаторите са подготвили и тематична викторина.

Отбелязването на тази паметна за българската история дата се чества всяка година и в село Габарево. Тук в „Джанановата къща" Васил Левски основава местния революционен комитет в далечната 1869 г. В тази стара възрожденска къща и днес се помещава музейна експозиция с картинна галерия от творби, посветени на Апостола, която е отворена за посещение.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 923 )

Нова спортна площадка в Павел баня? 
11.2.2014
В края на лятото на 2013 година в Общинска администрация Павел баня бе получено писмо от група младежи от града, които изявяват желание за съдействие за изграждането на спортна площадка в курорта. Идеята им бе разгледана както от общинското ръководство, така и на редовно заседание на Консултативния съвет по туризъм. В резултат на което предложението на учениците и студентите е включено в проект на Общината към Министерството на околната среда и водите и Националната кампания "За чиста околна среда - 2014" - "Обичам природата и аз участвам".

С реализацията на проекта ще се постигнат следните конкретни цели:

~ Почистване на замърсени територии в град Павел баня (паркова зона);

~ Залесяване с подходящи за климатичната област дървесни видове;

~ Създаване на приятна жизнена среда за жителите и гостите на града;

~ Създаване на спортна площадка;

~ Реализиране на желана от местното население инициатива;

~ Повишаване атрактивността на града;

~ Ангажираност от страна на общината и местното население относно поддържане на изградения спортен кът.
От реализацията на проекта ще се възползват 3100 преки бенефициенти /населението на град Павел баня/ и над 33 000 непреки бенефициенти /среден годишен брой туристи в курорта/.
Проектът подлежи на одобрение за финансиране.

Младежите, инициатори на молбата към общинското ръководство, имат и конкретно предложение как трябва да изглежда новата спортна площадка. Тя трябва да е подходяща за разнообразни двигателни упражнения, които да натоварват различните групи мускули в човешкото тяло. Освен това учениците и студентите са на мнение, че подобно съоръжение би се ползвало с успех не само от тях като целева група, а и от всички жители и гости на Павел баня, които обичат спортните занимания. Площадката ще съдържа метални лостове, успоредка и други конструкции, които са необходими, за развитието в Павел баня на все по-популярния у нас "уличен фитнес".

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 931 )


<< <Предишна | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | Следваща> >>