Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Започва „заверка“ на категоризацията при хотелите и къщите за гости
Павел баня
Започва „заверка“ на категоризацията при хотелите и къщите за гости 
9.2.2014

Собственици на хотели, стаи и апартаменти за гости, както и заведения за хранене и развлечение, който са получили категоризация през 2004 и 2005г., трябва да я подновят тази година.


Съгласно измененията на Закона за туризма от 2013г. категоризацията на местата за настаняване започва да важи 5 години.


По този начин всички обекти трябва да подновят своята категория. Това ще става на следните етапи:
§ 5. (1) Подновяването на категорията на категоризираните до влизането в сила на закона туристически обекти в изпълнение на срока по чл. 133, ал. 2 се извършва, както следва:
1. за категоризираните туристически обекти през 2004 и 2005 г. – през 2014 г.;
2. за категоризираните туристически обекти през 2006 и 2007 г. – през 2015 г.;
3. за категоризираните туристически обекти през 2008 и 2009 г. – през 2016 г.;
4. за категоризираните туристически обекти през 2010 г. – през 2017 г.;
5. за категоризираните туристически обекти през 2011 г. – през 2018 г.;
6. за категоризираните туристически обекти през 2012 г. – през 2019 г.

Подаването на документи е до 3 месеца преди изтичането на настоящата категория / при категоризиран обект на 01.06.2004 или 01.06.2005 г., документи се подават до 01.03.2014 г./

Ако не се подадат документи в този 3- месечен срок, категорията се прекратява и за нова може да се кандидатства по общата процедура, описана в закона.
view entry ( прегледа: 940 )

Атанас Пъдев ще разследва Христо Бисеров, Бойко Борисов и Бисер Петното 
6.2.2014
Сформираната вчера от Парламента временна анкетна комисия нашумя с обединяването в едновременно разследване на два скандални случая с политици от последните месеци: внезапната оставка от всички постове на Христо Бисеров, за изтичане на информация от службите към „Боянските сараи“ и твърденията за среща между Бойко Борисов и Бисер „Петното“, на която са пазарени протести. Епитетите, с които двата случая и участниците в тях влязоха в публичното пространство станаха част и от официалното наименование на комисията: „Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и политическата партия Движение за права и свободи, в резултат на негови действия, след които са образувани наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание и други, както и потенциалното неправомерно изтичане на информация от българските служби за сигурност към "Боянските сараи", както и всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов, известен като Петното“.

В състава на комисията бяха включени представители на всички парламентарни групи. От Казанлък, като представител на Коалиция за България в комисията влиза депутатът Атанас Пъдев. Към момента това е първо участие на местен депутат във временна анкетна комисия, разследваща публични скандали. В 42-то Народно събрание са създадени още 5 временни комисии по публично известните случаи. Нкратко с популярните им имена, това са комисии разследващи ползването на "Авиоотряд 28", „Тефтерчето Златанов“ , „Калинките“ в държавната администрация, „Мишо бирата" и записите на Ваньо Танов, продажбата на летище „Божурище“. В нито една от тях няма включен депутат от Старозагорския регион.

Павелбанецът, живеещ в Казанлък Атанас Пъдев участва в състава и на 2 постоянни комисии в Народното събрание: по отбрана и по вътрешна сигурност и обществен ред. По образование Пъдев е икономист и юрист.Другите двама казанлъчани в 42-то Народно събрание – Аксения Тилев (ГЕРБ) и Халил Летифов (ДПС) участват в по две постоянни комисии. Аксения Тилева, която е начален педагог е в комисиите по инвестиционно проектиране и по образованието и науката, а Летифов, който е икономист, е член на комисиите за децата, младежта и спорта и за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на СРС и достъпа до данните по закона за електронните съобщения.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 937 )

Граждани сигнализираха БТВ за незаконна сеч в Горно Сахране 
3.2.2014
Зрители на БТВ качиха материали в секцията "Аз репортерът". От видеото се вижда поголовна сеч в района на село Горна Сахране. Авторът на клипа се обръща със зов за помощ, чрез сайта на БТВ. Клипът бе излъчен в сутрешния блок на телевизията и в централните новини.

Клипът можете да видите в сайта на БТВ.

view entry ( прегледа: 915 )

Павелбанци изпращат поздрави от Хърватия 
2.2.2014


След успешно участие на Международния фестивал на маскарадните игри, "Сурва - 2014", в град Перник, павелбанските кукери и плашилки изпращат поздрави на своите съграждани от фестивала на маскарадните персонажи, "Гробнични звони", който се провежда в селището Дражице в Република Хърватия.

"Нашите участници бяха най-голямата сензация на фестивала и предизвикаха огромен медиен интерес. "Голите кукери", както нарекоха тук нашите "старци", влязоха в емисиите на Националната хърватска телевизия и германската RTL, както и на местни TV канали, централни ежедневници и регионални вестници", предава Свилен Белчев, секретар на читалище "Напред - 1903", Павел баня, който е заедно с участниците на маскарадния форум.

Павелбанци са в Хърватия по покана на сдружението "Гробнички дондолаши", за да представят характерните обредни кукерски и маскарадни игри от региона на Павел баня. Очаква се догодина "Дондолашите" да върнат визитата на своите нови приятели. Това ще стане вероятно на превърналия се в традиционен фестивал на маскарадните игри, "Старци в Турия - 2015".

Очакваме кукерите и плашилките да се завърнат във вторник на родна земя.
view entry ( прегледа: 956 )

Отново опит за кражба на ток 
1.2.2014
На 30.01.2014г. е констатирано неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа на домакинство в с.Асен, общ. Павел баня. Къщата е обитавана от Г.Х. на 56г., който е осъществил присъединяването. По случая е образувано Бързо производство.


ОД НА МВР - СТАРА ЗАГОРА
view entry ( прегледа: 952 )

Бус „Мерцедес” се преобърна край Павел баня 
29.01.2014

Бус Днес в 07:20 на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на разклона за Павел Баня, съобщават от Пресцентъра на ОД на МВР - Стара Загора. На място е установено, че по пътя от село Александрово за Казанлък се е движил "Мерцедес" (тип бус) , управляван от 37-годишен мъж. По време на движението си в посока запад-изток автомобилът пропада в крайпътна канавка вдясно по посока на движението си и се преобръща на една страна.

От удара пострадали са четирима от общо седемте пътуващи. 35-годишна жена е с контузия на рамо, прегледана е и е освободена. 26-годишна жена е с фрактура на гръдни прешлени, също прегледана и освободена. 48-годишна жена е с фрактура на прешлен, а друга на 50 години е с контузия на рамо и глава. И двете жени са прегледани и освободени. Пробата на водача О.О. за употребата на алкохол е отрицателна.

www.Кazanlak.com Видео: БГНЕС

view entry ( прегледа: 931 )

Иззеха 100 кутии с нелегални цигари при проверка в Павел баня 
28.1.2014
На 27 януари полицейските служители от УП- Павел Баня извършиха проверка в л.а. „Рено 19”, собственост и управляван от 51-годишен мъж от Павел баня.

В хода на проверката в колата са открити 100 кутии с цигари без акцизен бандерол от марката „Famous”, собственост на пътуващия в автомобила С.И. на 45 години от Павел баня.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 963 )

Гласувайте за събитие на месец Януари 
27.1.2014
По установена вече традиция имате възможност да гласувате в нашата анкета за "Събитие на месеца" в община Павел баня. Вече са активни настоящите предложения.
surveys

view entry ( прегледа: 955 )

Кукерите и плашилките на община Павел баня "окупираха" "Сурва - 2014" 
26.01.2014

След участието на кукерите от село Турия в Симитли, дойде време за изява и на самодейците от останалите населени места на община Павел баня. Международният фестивал на маскарадните игри, "Сурва - 2014", в Перник тази година събра 6400 участници от 9 държави, които дефилираха в продължение на два дни по централните улици на града. Представителите на Александрово, Тъжа, Търничени, Габарево, Долно и Горно Сахране, Павел баня, Осетеново и Манолово също бяха част от фестивалната програма и демонстрираха характерните за павелбанския край автентични костюми, маски и обредни игри.
Най-малките участници в "Сурва - 2014" бяха от групата на село Осетеново. Това са петгодишните Петър Ивелинов и Иван Тонев. От същата група е и най-възрастният участник – Георги Любенов - на 86 години.

В днешния ден обаче фестивалът беше на път да се провали заради създадена дезорганизация, отсъствие на няколко кукерски групи и лошите метеорологични условия. Независимо от това се състояха част от плануваните дефилета на участници.

Най-екзотични бяха гостите от Индонезия и Сардиния. Състезателният характер на "Сурва" обаче се отнася само до българските кукери, сурвакари и плашилки. Големите награди са златна, сребърна и бронзова маска, както и златен, сребърен и бронзов медал. Те са присъждат в двете категории: сурвакари и кукери.

Любопитното от тазгодишното издание на "Сурва - 2014" е, че авторитетното списание "National Geographic" постави Перник в "Топ 15 на най-препоръчваните дестинации през зимата". Освен това се очаква фестивалът да бъде вписан в листата на ЮНЕСКО за Нематериално културно наследство на човечеството.

Награди - СУРВА:
~ Награда за атрактивност на маски и костюми на кукери: златен медал - с.Тъжа и бронзов медал - с. Габарево община Павел баня;
~ Награда за обучение в традицията на кукерството: бронзов медал - с. Александрово, община Павел баня;
~ Награда за най-атрактивна игра на кукерите: бронзов медал - с. Осетеново, община Павел баня;
~ Награда за индивидуална маска: сребърен медал - с. Търничани, община Павел баня;
Награда на Федерацията на европейските карнавални градове: Купа "Кукерска група" - с. Търничани, община Павел баня;

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 933 )

Грипна епидемия от понеделник 
24.1.2014 Учебните занятия към момента не се преустановяват

Учебните занятия към момента не се преустановяват
Здравната инспекция в Стара Загоря обявява грипна епидемия в цялата област от понеделник 27 януари.

В лечебните заведения се преустановяват свижданията, плановите операции, работата на женските и детските консултации, профилактичните имунизации и реимунизации.

С цел недопускане усложнения на случаите на Грип РЗИ напомнят на всички лечебни заведения, че е важно своевременното започване на лечение с антивирусни препарати. Антивирусните препарати са осигурени от здравното министерство безплатно за лечебна цел и трябва да се дават само на болни суспектни за Грип.

На населението се препоръчва ограничаване на социалните контакти. Болните с висока температура и други признаци на Грип да не провеждат самолечение. При наличие на симптоми за Грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа. Това е въпрос на лична отговорност към себе си и към другите. Най-добрата предпазна мярка е ограничаване контактите с болни хора, особено за тези с хронични заболявания, бременни жени и деца.

Учебните занятия към момента няма да бъдат преустановени.

www.starazagorautre.bg
view entry ( прегледа: 932 )


<< <Предишна | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | Следваща> >>