Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Преглед на печата
Павел баня
Преглед на печата 
Неизвестни лица свалиха българското знаме от сградата на кметството в с. Александрово, община Павел баня и сложиха вместо него турския национален флаг, съобщава за вестник “Труд” кметът на селото Теньо Тенев. Подмяната открила чистачката на кметството и веднага се обадила на кмета, който алармирал полицията. След час от общинския център Павел баня дошли двама полицаи, които взели флага със себе си. Според кмета това е дело на младежи.
Общинският съвет на ДПС в Павел баня излезе вчера с декларация до медиите, че осъжда категорично “този провокативен акт, насочен срещу толерантните отношения между жителите на село Александрово”.
30.01.2009
view entry ( прегледа: 1185 ) https://www.trud.bg/Default.asp?statid=109492&rubr=0&izd=2&fsize=&swidth=800&tr=1&im=01&id=31&iy=2009свързан линк

Кукери от община Павел баня с награди от Сурва 2009 
Жури в състав доц. д-р Веселин Тепавичаров от СУ „Климент Охридски”, д-р Петър Григоров, Симеон Мильов - директор на Регионалния историческия музей в Перник, Елена Темелкова – художник, Григор Христов и Цветана Манова – етнолог от Регионалния исторически музей раздаде наградите на победителите в 18-я Международен фестивал на маскарадните игри Сурва`2009 в Перник. Фестивалът се проведе от 23 до 25 януари с участието на близо 100 кукерски групи с над 6000 маскарадни артисти. Сред отличените бяха и кукерите от село Турия, община Павел баня, които получиха награда за поддържане и предаване на местна традиция „Кукери”. Награда за обучение в традицията „Кукери” беше дадена на групата от село Габарево, а отличие за атрактивна игра получиха кукерите от село Тъжа и град Павел баня.
view entry ( прегледа: 1160 ) https://www.dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=264537свързан линк

Пожар в село Тъжа 
Мъж от с. Тъжа е подпалил плевнята на съседа си. Сигналът за пожара е бил получен в районното управление на МВР в
Павел баня около 04.40ч. рано сутринта вчера. При огледа е било установено, че огънят е унищожил част от покрива и намиращите се в стопанската постройка бали сено и царевична шума.
При проведеното разследване криминалистите заловили подпалвача – 38-годишният И.С. от същото село. По случая е било образувано досъдебно производство за умишлен палеж.
view entry ( прегледа: 1141 ) https://www.standartnews.com/news/details/id/21560/%D0%9C%D1%8A%D0%B6-%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8свързан линк

Нови членове в управата на хотелиерския мениджмънт 
Двама нови членове ще влезнат в Управителния съвет на Националния хотелиерски мениджмънт клуб. Това са управителят на хотел Лозенец в София Живко Желязков и собственикът на спа комплекс Милениум в Павел баня Милена Иванова. Ръководството на организацията остава същото. За председател е преизбран Илиян Иванов, а за негов заместник- Анастасия Панайотова. Според устава на сдружението, мандатът на Управителния съвет е с давност пет години.
Националният хотелиерски мениджмънт клуб е създаден през 2003 г. Организацията е член на международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

view entry ( прегледа: 1143 ) https://www.touristsales.com/news.php?&ntype=1&year=2009&month=01&news=33690свързан линк

Наказани родители 
Кметът на община Павел баня е подписал 30 наказателни постановления по съставени актове на родители от Павел баня, Манолово и Горно Сахране, които не са осигурили присъствието на децата си в училищата. Мерките са предприети в изпълнение на Общинската програма за закрила на детето. Комисията, определена със заповед на кмета на общината ще продължава извършването на проверки за посещаемост.
view entry ( прегледа: 1138 ) https://dolina.kazanlak.com/?p=view&id=3015свързан линк

Дати от историята 
На 9 май 2010 година ще се навършат 65 години от победата над хитлерофашизма във Втората световна война - събитие, което ще бъде отбелязано не само в Европа, но и в световен мащаб. Във връзка с подготовката за този юбилей и по препоръка на Централния управителен съвет на Съюза на ветераните от войните - София, в Община Павел баня бе създаден Инициативен комитет, включващ участници в съпротивата и Втората световна война, представители на Общинския съвет и общественици. Беше приета и програма за периода ноември 2008 - май - 2010 г., която ще бъде реализирана под патронажа на кмета на общината Станимир Радевски. Основната й цел е да се припомни и популяризира приноса на българския народ и в частност на жители от общината за победата над хитлерофашизма във Втората световна война.
view entry ( прегледа: 1176 ) https://dolina.kazanlak.com/?p=view&id=2988свързан линк

Цените на междуградските превози падат с 10% 
След проведена среща на ръководството на Община Павел баня с фирмите-превозвачи от междуградския транспорт, в края на миналата година беше договорено намаляване на цените на билетите за пътуване с автобус. Цените падат с 10%, което влиза в сила от 5 януари. Коригирането е наложено, поради намаляване цените на горивата в края на 2008г. Пътуването от Павел баня до Казанлък от 3.50лв. вече е 3.30лв. в едната посока.
view entry ( прегледа: 1170 ) https://dolina.kazanlak.com/?p=view&id=2986свързан линк

Ограничена видимост 
Видимостта в Павел баня е намалена до 50 метра, а на автомагистрала “Тракия” е ограничена до 150 метра. Мъгла падна и в почти цялата Старозагорска област.
Пътните настилки в областта и на двата старопланински прохода Шипка и Републиката са мокри. Заледените места се опесъчават. Движението навсякъде е е без ограничения.
Температурите са от 0 до +3 градуса.
Поради образувалата се поледица и липса на транспортни връзки в Старозагорска област вчера, 14 януари, в 23 училища не е проведен учебен процес. Денят е обявен за неучебен и в училището в Павел баня. Началникът на Регионалния инспекторат по образованието Стара Загора е подкрепил предложението на областния управител Мария Нейкова от 14 януари 2009 г. дните 15 и 16 януари 2009 г., четвъртък и петък, да бъдат обявени за неучебни за всички училища от област Стара Загора.


view entry ( прегледа: 1186 ) https://www.chambersz.com/index.php/content/view/79984/112/свързан линк

Внасят в съда обвинителен акт за злоупотребите по САПАРД  
До средата на седмицата ще бъде внесен в съда обвинителен акт по приключило разследване на Районната прокуратура в Казанлък по разследването на досъдебно производство за злоупотреба със средства по програма “САПАРД” в Павел баня, които са в размер на 104 695 лева. Разследването по делото, водено от прокуратурата в Казанлък, е продължило 4 месеца. През това време са извършени 3 експертизи. В хода на оперативно-следствените действия са установени, редица нередности при реализиране на проект финансиран от ДФ "Земеделие", агенция "САПАРД” - за рехабилитация на общински междуселищен път гр. Павел баня - с.Габарево . Установено е че длъжностни лица в качеството на службата им, са изготвили документи с невярно съдържание.
view entry ( прегледа: 1121 ) https://www.vvitalis.com/index.php?p=view&page=1316свързан линк

Безплатна закуска в училищата в община Павел баня от 12-ти 
Децата от община Павел баня ще имат безплатни закуски от 12-ти януари тази година, сочи справка от Регионалния инспекторат по образованието Стара Загора. Във връзка с изпълнение на разпоредбите на § 70 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2009 г. (обн. в ДВ, бр. 100 от 30.12.2008 г.) в срок до 3 дни от влизане в сила на постановлението за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2009 г. Министърът на финансите по предложение на Министъра на образованието и науката да предостави на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити предвидените в централния бюджет средства за закуска на децата в подготвителните групи към детските градини и подготвителните класове в училищата и за учениците от І до ІV клас в училищата.
view entry ( прегледа: 1138 ) https://www.chambersz.com/index.php/content/view/79897/112/свързан линк


<< <Предишна | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | Следваща> >>