Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Обществена трапезария в Павел баня и през цялата 2017 г.
Павел баня
Обществена трапезария в Павел баня и през цялата 2017 г. 
31.1.2017
Община Павел баня ще предоставя социалната услуга Обществена трапезария през цялата 2017 г.

Договорът за изпълнение на проекта за предоставяне на социалната услуга е сключен на 27 декември 2016 г. от Изпълнителния директор на Фонд „Социална закрила” гр. София и кмета на Община Павел баня.

Стойността му е 19 964 лв. и включва предоставяне на обяд – супа, основно ястие и хляб на 35 бенефициенти за 248 дни. Потребители на услугата са лица в неравностойно социално положение.

На трудноподвижните и лежащо- болни потребители и тези живеещи извън гр. Павел баня, храната се доставя по домовете.

PRESS TV Казанлък

view entry ( прегледа: 742 )

Кукерите от общината обраха медалите от "Сурва" - Перник 
30.1.2017
Кукерите от общината взеха награди в почти всички категории на 26-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2017“.

Награда на Федерацията на европейските карнавални градове – награда на Хенрих Ван дер Кроон спечелиха павелбанските кукери.

Кукерската група от село Турия спечели специалната награда на кмета на Община Перник.

С бронзов медал за атрактивност се отличиха и кукерите на с. Тъжа.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 727 )

За 2017 г. Община - Павел баня вече има приет бюджет 
28.1.2017
На 26 януари на свое заседание Общинският съвет на Павел баня единодушно прие предложения от кмета Станимир Радевски бюджет за 2017 г. Постижението е безспорно, след като през 2016 г. това се случи буквално в последните месеци на годината. Общинската администрация буквално беше изправена "на кътни зъби", а Административният съд в Стара Загора беше задръстен от десетки дела по казуса. Разковничето вероятно се дължи на факта, че един от водещите старейшини от ДПС - партията, която има безспорно влияние в региона, премина към друга политическа сила, а най-голямата контра от БСП е "заровил томахавката".

"Бюджетът се прие на първо четене единодушно. Всички политически партии гласуваха. Това е преломен момент за Павел баня, тъй като през последните две години имахме огромни разногласия и съдебни дела между администрацията и Общинския съвет, което затрудняваше изключително дейността ни.", коментира за медията ни Радевски.

Общата рамка на бюджет 2017 на община Павел баня е 9 049 375 лева, от които приходи от държавни дейности 5 537 004 лева и приходи от местни дейности - 3 512 371 лева.

Оказва се, че не напразно на Станимир Радевски е прикачена титлата "най-социалният кмет". В областта на социалните дейности по новия бюджет се възстановява правото за пътуване на пенсионери и ученици с 50% намаление. На студентите от общината от първи курс ще бъде отпусната еднократна помощ, а студентите от втори и следващи курсове при доказано добър и нагоре успех на изпитните сесии в продължение на 9 месеца ще получават по 80 лв. С общински пари ще бъдат дофинансирани всички детски градини и читалищата. Финансово осигурен е културният календар, художествената самодейност и др.

Според кмета Радевски, инвестиционната политика през 2017 г. ще се реализира в рамките на 10 млн. лв. Има одобрени проекти за основен ремонт на детските градини в Павел баня и село Осетеново. За 6 млн лв. ще се направи цялостна подмяна на водопреносната мрежа на селата Горно Сахране и Долно Сахране. 1 620 млн лв. по ПУДОС са отделени за изграждане на канализационна и водопроводна мрежа в Павел баня. Ще се ремонтира четвъртокласната пътна мрежа между селата Асен и Скобелево. Със средства от местния бюджет ще се реализира строителна програма във всички населени места.

"С развързани ръце съм! Възстановени са ми кметските пълномощия за прехвърляне на средства от параграф в параграф. Учебният процес във всички училища продължава спокойно, пътищата ни са почистени до асфалт, всичко работи - мир, любов и разбирателство цари в община Павел баня", похвали се кметът.

Росица АЛЕКСАНДРОВА starozagorskinovini.com

view entry ( прегледа: 734 )

Общински съвет - Павел баня ще гласува бюджета утре 
25.1.2017
В размер на 5 168 591 лева е проектът за бюджет на Община Павел баня за тази година.

Според предложението на кмета Станимир Радевски се очакват данъчни приходи от 615 000 лв., а от неданъчни 1 372 950 лв. Предвижда се през 2017 г. хазната там да разполага с почти 300 00 лв. повече от миналата година.

В четвъртак /26 януари/ е насрочено заседание на общинския съвет на Павел баня, в чийто дневен ред освен гласуването на бюджета е включен и отчег за дейността на кмета за продходната година.

PRЕSS TV казанлък

view entry ( прегледа: 739 )

Внасят подписката за детската градина до кмета и общинския съвет 
24.1.2017
Днес подписката, събирана от родители на деца в детската градина, във връзка със исканията за ремонсти на заведението, ще бъде внесена до кмета на община Павел баня Станимир Радевски и общинския съвет.

За това съобщи Милена Кавръкова в писмо, изпратено до Pavelbanya.eu. По думите на Кавръкова са събрани общо 63 подписа. Целта е подписката да бъде обсъдена и разгледана на ​сесията на общинските съветници в четвъртък, отбелязва още тя.
view entry ( прегледа: 756 )

Позиция на Йордана Енева по казуса с детската градина в Павел баня ​ 
20.1.2017
Във връзка със събираната подписка в детската градина на Павел баня, във Facebook на нашата страница получихме и позицията на земестник-кмет​а​ на община Павел баня, Йордана Енева. В нея пише следното:

"По повод злостното писане на Г-ца Милена Кавръкова за това, че има безхаберие от страна на общинската власт за условията в детската градина в Павел баня ОТГОВАРЯМ:

1. Извършено през 2016г. - Изготвяне на инвестиционен проект, енергийно обследване и формуляр за І етап за кандидатстване за финансиране в НДЕФ на обект „Повишаване енергийна ефективност на ДГ в община Павел баня
Позиция 1 – ДГ „Синчец“, град Павел баня
Позиция 2 – ДГ „Радост“, с. Осетеново „ на стойност 439 547,41лева без ДДС;

2. Предстоящо през 2017г. - В Бюджет 2017г. има заложени средства за 15% съфинансиране за изпълнение на горепосочените обекти от Националния доверителен екофон​д", завършва коментарът на Йордана Енева.

view entry ( прегледа: 768 )

Събират се подписи за ремонти в детската градина в Павел баня 
20.1.2017
Подписка за подобряване на условията в детска градина "Синчец" - Павел баня събират родители.

Искането за ремонт от родителите е за подобряване на парното, тъй като към момента, по думите им, то не осигурява необходимата температура и се налага доотопляване. В подписката се посочва и искане за подобрявяне на средата за малките деца чрез ремонт на санитарните възли и подмяна на настилките в помещенията за игра.

Подписите се събират в самата градина. Желанието на инициаторите е писмото да бъде отправено до общината, за да могат да се заложат необходимите средства в бюджета още за тази година.

Текст на подписката.
view entry ( прегледа: 783 )

​Обстановката в Старозагорско е спокойна предвид снеговалежите​ 
19.1.2017
Обстановката в Старозагорска област е спокойна. Всички пътища са проходими при зимни условия, съобщи областният управител инж. Георги Ранов, който е председател на Областния кризисен щаб.

Вече са отворени за движение пътищата Мъглиж-Гурково и Гурково-Конаре. Тежка е обстановката на пътя Оризово-Черна гора заради големи снегонавявания, но той е отворен.

Двата прохода – Шипка и Хаинбоаз са проходими при зимни условия. На Шипка е забранено преминаването на камиони над 12 т.

Магистралите „Тракия” и „Марица”, в участъците в Старозагорска област, са почистени до черно.

Жена от с. Димитриево, община Чирпан, е извикала спешна помощ заради здравословен проблем. Тъй като пътят от Чирпан за селото на много места е покрит с преспи и трудно проходим, за жената е изпратена линейка от Димитровград и тя е откарана до болницата там.

Почти навсякъде в областта продължава да вали сняг. Най-дебела е снежната покривка в община Гълъбово – около 30-35 см. Около 20 см е тя в община Братя Даскалови. Най-слабо вали в общините Николаево, Гурково и Мъглиж.

Инж. Ранов отново призова шофьорите да бъдат внимателни на пътя и ако могат, да избягват пътуванията в тежките участъци.

​БГНЕС​​
view entry ( прегледа: 723 )

Павелбанци с участие в ефира на bTV 
16.1.2017
Весела компания студенти от Павел баня в Националната спортна академия "Васил Левски" в София влезе в ефира на предаването "Преди обед" по bTV, след като си организира импровизирана седянка в снега и при минусовите температури пред култовия блок №15 в Студентски град.

Младежите направиха и клип, който придоби широка популярност в социалната мрежа Facebook, а днес членове на компанията дадоха и първото си телевизионно интервю в национален ефир. Гледайте повече по темата във видеото.
view entry ( прегледа: 754 )

В Разлог наградиха за приемственост на традициите кукерската група от Горно и Долно Сахране 
15.1.2017
Общо 19 групи от страната и от Македония с близо 2500 участници дефилираха днес на седмия международен кукерски карнавал "Старчевата" в Разлог, съобщи пресцентърът на общината. Инж. Венцислав Гърменов, заместник-кмет по социалните дейности, е поздравил участниците и зрителите на централния площад в Разлог.

Приветствие е отправил и Александър Цицимов, секретар на Федерацията на Европейските карнавални градове, в която Разлог членува от 1996 г. Победители в тазгодишния карнавал са две групи - маскарадна група "Кукери" от с. Калчево, област Ямбол, и станчинарска група "Братя Соколови" от Петрич, информират организаторите от общината. Второто място си поделят кукерска група от с. Победа, област Ямбол, и кукерска група от с. Климент, община Карлово.

На трето място са групите "Арапи" от кв. "Макак" в Шумен и "Джамалари" от с. Жабокрът, община Кюстендил. Награда за най-масово участие печели кукерската група от с. Бачево, община Разлог, заслужила и призовете за най-малък и най-възрастен участник. За оригинални костюми е отличена кукерската група от с. Зимница, област Ямбол, а за оригинално представяне - кукерска формация от кв. "Сушица" в Карлово. Наградата за приемственост на традициите е присъдена на кукерска група от Горно и Долно Сахране, община Павел баня.

Финалът на седмия международен кукерски карнавал бе особено внушителен и впечатляващ при излизането на сборна кукерска група от седемте квартала на Разлог, информират още от общината. Близо хиляда души, облечени в кукерски костюми и традиционни разложки народни носии, са се построили на площада, за да представят обичая за гонене на злите сили.

/Емил Михайлов, БТА/
view entry ( прегледа: 804 )


<< <Предишна | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Следваща> >>