Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Кметът на общинaта предложи нов метод за издръжка на читалищата
Павел баня
Кметът на общинaта предложи нов метод за издръжка на читалищата 
9.1.2017
Кметът на община Павел баня - Станимр Радевски ще предложи на Общински съвет общинската субсидия за Читалищата от местни приходи да се разпределя по нов механизъм.

Според новият алгоритъм, средствата за издръжка ще се определят от комисия с участието на общински съветници и лица от администрацията, след като вече е внесен годишен отчет за дейността на всяко читалище.

Проложение - новите критерии за разпределение на местната субсидияза читалищата.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1805 )

Станчо Станчев хвана кръста на Богоявление в Павел баня 
6.1.2017
В ледените води на река Тунджа, днес се пребориха няколко смелчаци за изваждането на кръста.

По разкази на очевидци, след оспорвана борба между Давид Жеков и Станчо Станчев, в крайна сметка кръста се озова в ръцете на Станчо. Той получи и парична награда от кмета на общината Станимир Радевски .

В село Турия смелчаци са разбивали леда на река Турийска, за да се изпълни ритуалът. Там кръста е хванат от Стойно Стойнов. Той също получи парично поощрение от кмета на селото.


view entry ( прегледа: 1791 )

Областната управа взема мерки за предстоящата влошена зимна обстановка 
4.1.2016
По инициатива на областния управител инж. Георги Ранов днес се проведе заседание на Областния кризисен щаб във връзка с очакваното рязко застудяване и обилни снеговалежи в следващите дни.

В срещата участваха двамата зам. областни управители Димитър Драчев и Христо Чаушев, директорът на Областно пътно управление Илия Златев, директорът на ОД на МВР старши комисар Николай Кирков, представители на РД ПБЗН, на ЕVN и на фирмите, които почистват пътищата на територията на Старозагорска област, съобщиха от областната управа.

На заседанието бяха обсъдени готовността за снежната зима и превантивните мерки, които трябва да се предприемат, предвид очакваната усложнена пътна обстановка. От ранния следобед утре, 5 януари, преди проходите Шипка и Хаинбоаз ще бъдат поставени полицейски патрули, които ще спират преминаването на тежкотоварните автомобили, ако обстановката се влоши. Проходът Шипка ще бъде затворен за всякакви автомобили при тежки метеорологични условия и нулева видимост, за да се предотврати закъсването на коли в него. За почистването на прохода са осигурени 2 роторни снегорина. В момента за двата прохода се извозват още пясък и сол. Разширява се шосето през Шипка, защото там има натрупан 80 см сняг. Ако ситуацията не се усложни много, проходът Хаинбоаз няма да бъде затварян.

Магистралите „Тракия” и „Марица”, в участъците, които са в Старозагорска област, ще бъдат почиствани от общо 14 машини – 10 за „Тракия” и 4 за „Марица”. Задължително почистващите фирми ще извършат превантивна обработка на пътищата преди започване на обилните снеговалежи, за да се създаде необходимата за по-безопасно шофиране „подложка”.

Почистващите фирми гарантираха, че са обезпечени с достатъчно техника, за да реагират на тежките зимни условия. Има осигурени и два влекача, които евентуално да изтеглят закъсали по пътищата коли и камиони, както и 2 щайера, в които са поставени одеяла.

От електроразпределителното дружество EVN също увериха, че са готови за очакваното влошаване на времето. Екипите са оборудвани с необходимата техника. При усложняване на ситуацията, незабавно ще бъде свикан кризисният щаб и ще бъдат извикани на помощ екипи от съседни области.

ОТ РД ПБЗН ще уведомят всички хижари в района на Бузлуджа и Шипка, че е желателно туристите да напуснат хижите най-късно до утре следобед, защото в противен случай едва ли ще могат да бъдат изведени оттам преди понеделник-вторник, следващата седмица.

Има готовност болните на хемодиализа, които не са от Старозагорска община, да бъдат хоспитализирани най-късно до утре вечер, за да не се налага извозването им до болницата в лошото време.

От ОД на МВР и останалите институции призовават гражданите да не подават лъжливи сигнали за бедствени ситуации на телефон 112. За съжаление практиката показва, че такива сигнали не са изключение при тежка метеорологична обстановка. Заради тях техника и човешки усилия се съсредоточават на грешни места, а други невралгични райони остават оголени. ОТ МВР напомнят, че подателите на фалшиви сигнали подлежат на административни наказания и глоби.

Участниците в заседанието призоваха също да се избягва пътуването през следващите три дни, освен ако то не е крайно наложително.

​БГНЕС​
view entry ( прегледа: 1779 )

Обявиха грипна епидемия в област Стара Загора, ваканцията на учениците се удължава 
3.1.2017
РЗИ-Стара Загора обявява грипна епидемия от днес, 3 януари, на територията на цялата област. Регистрираната заболяемост в последните дни се е покачила на 371 на 10 000 души. Стойностите, при които се обявява епидемия, са 330 на 10 000.

До 9 януари ще бъде увеличена грипната ваканция на учениците от областта, съобщиха от областната управа.

Преустановяват се свиждането в болниците, женските и детските консултации. Училищата ще подават ежедневно данни за заболяемостта на РУО. При увеличаване на болните ученици над 30% от броя на всички ученици в училището, то може да излезе в грипна ваканция.

ОТ РЗИ препоръчват ограничаване на социалните контакти до отшумяване на епидемията. Болните с висока температура и симптоми на грип да не преминават към самолечение, а да търсят незабавно лекарска помощ.

В заведенията за доболнична помощ се препоръчва откриването на грипни кабинети, там където това е възможно.

БГНЕС
view entry ( прегледа: 1871 )

​ВМРО организира конкурс за есе с награда посещение на Европейския парламент 
2.1.2017
Общинската организация на ВМРО в община Павел баня организира конкурс на тема „Национал-революционер от моя роден край“. Конкурсът е посветен на Националния празник на Република България 3-и март.Условия за участие:

Ученици от училищата на община Павел баня или ученици с постоянен адрес в община Павел баня от 7-и до 12-и клас.

Срок за представяне на есетата – с клеймо на изпращане на писмото до 20 февруари 2017 г. Адрес на изпращане – с. Горно Сахране за Николай Марков или на имейл niki922822@abv.bg

Есето трябва да е не по-малко от една машинописна страница, като текстът да е е написан на компютър с шрифт Times New Roman, размер 12.

За повече информация или неясноти може да се обаждате и на телефон: 0897 922822

Целта на организаторите е да се предизвика интереса на учениците към историята на родното ни място, към хората, живели и дали живота си за България, и все още бленуваното национално обединение.

С есето се цели учениците да потърсят повече информация за революционери от селищната система на общината и да разкажат със свои думи за техния живот и героизъм.

Изключително важно е в младите да се формира чувство на национална идентичност, патриотизъм и родолюбие, споделят още от ВМРО.

Представените есета ще бъдат оценявани от комисия с участие на учители и представители на община Павел баня.

Награди:

І награда – посещение на Европейския парламент по покана на Ангел Джамбазки – евродепутат от ВМРО;

ІІ и ІІІ награда – пакет книги на историческа тематика от български автори.

Наградените ще бъдат обявени на 3 март 2017 г.
view entry ( прегледа: 1733 )

Коледният базар приключи с 2855 лв. за благотворителност ​ 
30.12.2016
Събраните средства за деца сираци и деца с увреждания от Коледния благотворителен базар тази година са в размер на 2855 лева, съобщават от Община Павел баня.

Кметът на общината Станимир Радевски изказва благодарността си преди всичко към инициативната група в лицето на Христо Христов, Галин Кънчев, Станислав Генев и техните семейства, заради която това се случва за втора поредна година. В продължение на девет дена, в студ и в мраз, те бяха на площада в очакване на гостите и гражданите на Павел баня, за да дадат своя дан за каузата.

Клиентите не бяха много, може би защото беше твърде студено, но за сметка на това в кампанията активно се включиха коледарите, които дариха голяма част от събраните от коледуването пари за децата.

В дарителската кампания се включиха и Мария Зашева и нейната група за народни танци от Канада, Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, представители на бизнеса, коледарчетата от Тъжа и Павел баня, взели участие в коледарската вечер на 23-ти, оркестър Минерален извор, които свириха две вечери благотворително, ансамбъл „Детелини” и Злати Златев в ролята му на Дядо Коледа.

Не на последно място роля в кампанията има и кулинарната изложба, в която участваха представители на общинската администрация, читалището, пенсионерския клуб и граждани.
Искрена благодарност към всички, които по някакъв начин се включиха в кампанията!

Информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 1783 )

Предстои публично обсъждане на бъджета за 2017 г. 
29.12.2016
Във връзка с чл. 84, ал. 6 от Закона за публичните финанси ​к​метът на община Павел баня Станимир Радевски организира на 05.01.2017​ ​г. от 14​:00​ часа в зала ​"Младост​"​ на Читалище „Напред 1903“ в град Павел баня публично обсъждане от местната общност на проекта за Бюджет 2017​​г.

Всички изготвени проекти на материали и предложения може да се намерят на сайта на община Павел баня – Бюджет на община Павел баня – Проект за Бюджет 2017​ ​г.
view entry ( прегледа: 1748 )

​Коледарите на Павел баня дариха събраните пари за добри каузи 
27.12.2016
Почти всички коледарски групи навръх Рождество Христово, вече по традиция, обявиха, че даряват събраните средства за благотворителност.
В специално обръщение към тях отец Иван Тотунов от храм "Рождество Богородично" благодари, че и тази година коледарите не са забравили за църквата и са оставили своя дар в храма.

Средства за помощ на децата с различни заболявания от община Павел баня бяха събрани и от традиционния коледен базар, който се провеждаше всяка вечер на площада в дните преди Коледа.

В своя Facebook профил заместник-кметът на община Павел баня Йордана Енева лично благодари за поредицата от благотворителни инициативи:
"Благодаря за прекрасната "Павелбанска Коледа".

Благодаря - на семействата на Галин, Христо и Станислав и техните приятели, които подържаха "огъня" в центъра на Павел баня и независимо от студа и понякога безразличието / да се бориш с безразличието е по-трудно, отколкото със студа / донесоха празничност и съпричастност към ближния на своите съграждани и гостите на Павел баня.

Благодаря - на Мариана Кънчева и нейните приятели, които организираха невероятния "кол" от малките коледари.

Благодаря - на Николай Христов и неговите коледари, които просълзиха стария ни свещеник като го поздравиха с Рождество Христово в църквата и дариха събраните пари за църквата.

Благодаря - на всички млади Павелбанци, които в коледната нощ коледуваха и със своите песни благославяха и улиците на Павел бяха същите каквито са били преди 20, 40, 80 години.

Тези млади хора направиха празника незабравим и прекрасен и ми дадоха надежда, че те ще пренесат през нашите дни традициите и обичаите и онези качества като благородство и доброта, които трябва да пазим и продължаваме", отбеляза още Йордана Енева.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 1817 )

От Канада помогнаха на децата сираци в Павел баня 
23.12.2016
И тази година в рамките на Коледния базар се събират пари за децата сираци и децата с увреждания от Павел баня. Тази година кампанията бе подкрепена и от наши сънародници в Канада. Инициатор за дарението е Мария Зашова, родом от Павел баня. Тя е ръководител на ансамбъла за роден фолклор "Златна Тракия".

Сънародниците ни са изпратили 778,05 канадски долари, които са равни на 1033,52лв. Сумата е разделена за инициативите на сдружение "Гаврош" и кампанията за децата от Павел баня.

Коледният базар в Павел баня продължава до 25 декември, като утре се очаква Дядо Коледа да пристигне и да раздаде подаръци на децата от Павел баня.

Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 1785 )

Дядо Коледа тръгва с препълнен чувал към децата в риск от региона 
22.12.2016
Най-успешната от старта си преди четири години коледна акция за добрини към казанлъшките дечица с увреждания, сираци и в риск направи тази година сдружение „Бъдеще за децата“.

"Акция Дядо Коледа" и събирането на подаръците от коледните дръвчета с историите на децата приключи снощи. Събрани са 167 подаръка за деца в риск от общините Казанлък и Павел баня и днес доброволците на сдружението започват да ги раздават на децата, влизайки в ролята на добрия старец.

С много любов, грижа и всеотдайност стотици казанлъчани, павелбанци, родители, фирми, обществени организации се включиха в дарителската кампания, като избраха и опаковаха специален подарък за всяко едно от 130-те деца, чиито писма споделяха детските им истории в елхите на „Акция Дядо Коледа“.

Специална благодарност към всички тях изрази пред камерата ни Мария Гинева – председател на Сдружение „Бъдеще за децата“ в Казанлък.

Kazanlak.com​
view entry ( прегледа: 1756 )


<< <Предишна | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | Следваща> >>