Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - С нови проекти започва 2016 година в община Павел баня
Павел баня
С нови проекти започва 2016 година в община Павел баня 
22.1.2016
Община Павел баня започна 2016 г. с проект по ОП „РЧР“ „Независим живот“ за близо 488 000 лв. Наименование на проекта е „Съпричастност“ и по него ще се предоставя комплекс от социални услуги в домашна среда на лица с тежки здравословни проблеми и лица с увреждания.

Продължителността му е 22 месеца и включва дейности, подкрепящи устойчивото развитие в социален аспект- намаляване на бедността, създаване на равностойни стандарти за качество на живот, задоволяване на основни потребности на лица изпаднали в риск , поради различни причини. Проектът дава възможност на безработни лица в трудоспособна възраст да полагат грижи за своите болни близки.

Още 3 проекта, по Оперативна програма „Развитие на селските райони“ чакат за одобрение в началото на годината- за ремонти на пътната инфраструктура в Павел баня и за подмяна на водопреносната мрежа в цялата община за 3 млн. евро. Администрацията работи и по още 2 проекта – за спортен комплекс и за екопътеки в Турия и Габарево.
view entry ( прегледа: 881 )

Стар водопровод може да събори къща в Манолово 
20.1.2016
От водата част от къщата на Нериман вече е напукана. БГНЕС Публикувано в Pavelbanya.eu
От водата част от къщата на Нериман вече е напукана. БГНЕС
Стар водопровод в Манолово създава проблеми на жителите на павелбанското село, предава кореспондентът на БГНЕС за региона. Почти всеки ден изтичащата вода от водопровода навлиза в къщата на Нериман Юсеин и подкопава основите на сградата.

Потърпевшите, които вече година търсят решение, настояват за спешни мерки. От водата част от къщата на Нериман вече е напукана. Жената се опасява, че ако това продължи домът й може да рухне. Влагата е навсякъде, а в пристройката към къщата се забелязват пукнатини. Всичко започнало през юли миналата година, когато заради ниско налягане на водата в единия край на селото, водопроводчикът го увеличил от тръбата на близкия водопровод.

„Вечерта като се прибрахме, започна да се напуква навсякъде кухнята. Седнахме с моя мъж и започна да се напуква. Викам какво става тука - нещо става… и след това той се сети, че този дето отговаря за водата, пуснал водата до края и се разбра, че част от водата течала цяла седмица под темела”, разказа Нериман. Тя е търсила и съдействие от ВиК Стара Загора, но от там не й дали смислен отговор:

„От ВИК Стара Загора получаваме отговор, че не е от тях, нито комисия е дошла да ми види кухнята дали е от тях, или не”, възмущава се жената. Водопроводът в селото не е подменян близо 50 години. Заради остарялото съоръжение в Манолово има аварии почти всеки месец, разказват жители.

БГНЕС
view entry ( прегледа: 868 )

Читалището в Долно Сахране се нуждае от нови книги 
19.1.2016
Народно Читалище "Иван Вазов-1881" в с. Долно Сахране се нуждае от нова литература за попълването на библиотечния си фонд.

"Част от необходимите книги закупуваме, но нямаме достатъчно средства за повече от най-необходимото и поради тази причина не можем да осигурим на читателите си редовна, разнообразна и нова литература", съобщава секретарят на читалището г-жа Димова.

Тя допълва: "Нека всеки, който има желание и възможност, да дари сравнително нови книги (след 2000 година), на всякаква тематика, да заповяда в библиотеката, за да направи своето дарение. Вашият благороден жест ще зарадва много хора.
Благодарим предварително на всички с щедри сърца!", завършва своята публикация във Фейсбук г-жа Димова.

view entry ( прегледа: 847 )

Станимир Радевски: Ще разговаряме с EVN за ситуацията с тока 
18.1.2016
Станимир Радевски: Ще разговаряме с EVN за ситуацията с тока Публикувано в Pavelbanya.eu
Станимир Радевски: Ще разговаряме с EVN за ситуацията с тока
Станимир Радевски: "Ще разговаряме с представителите на EVN във връзка с настъпилите дълги прекъсвания на тока в Павел баня и населените места от общината". От години се случва в едната част на Павел баня да има ток, а в друга - не.

"Ще разговаряме да се намерят възможности да се свържат двата електропреносни кръга в града, така че при авария Павел баня да не се остава толкова дълго без ток".

Припомняме, че част от Павел баня остана без ток близо 20 часа на 17-ти януари.

"Домакинствата започнаха да си купуват модерни пелетни печки, за да са екологични и да харчат по-малко дърва, а се оказва че не могат да ги ползват защото няма ток продължително време."

"За населените места от общината, където също нямаше ток, ще обсъдим дали има варианти за подземно прекарване на кабелите в проблемните участъци, за да не се влияят от бурите", допълва още кметът на община Павел баня.

"Всички сме наясно, че тежкото време е главната причина да няма ток, но трябва да търсим начини то да влияе по-малко", посочва още Радевски.
view entry ( прегледа: 831 )

Децата от Брезово изпратиха благодарности на павелбанци 
18.1.2016
Децата от Брезово изпратиха благодарности на павелбанци Публикувано в Pavelbanya.eu
Децата от Брезово изпратиха благодарности на павелбанци
Днес децата от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) - Брезово изпратиха благодарствен адрес до павелбанци, които по Коледа се включиха в благотворителната инициатива за набиране на средства за малчуганите.

Припомняме Ви, че децата от ЦНСТ получиха много дрешки, топъл обяд, туристическа разходка из околностите на Павел баня и по един таблет като коледен подарък.

Идеята дойде от Ванко Йочев от Павел баня. Той успя да привлече свои приятели, много граждани, институции и представители на местния бизнес. Всички те направиха незабравими празниците за малчуганите сираци.

За Pavelbanya.eu Ванко Йочев съобщи, че е останала сума от 700 лева от събраните средства и напролет парите ще бъдат вложени в текущ ремонт в Центъра, където живеят децата.

Вижте в снимката пълния текст на благодарственото писмо.
view entry ( прегледа: 889 )

Избор на дамски кожени боти 
Всяка една дама иска да бъде модерна и това е напълно разбираемо. Ботите са удобни за зимния сезон, не изискват много сериозна поддръжка и позволяват на дамите да са изключително елегантни в ежедневието си. Дамските кожени боти са универсално решение, ако искате за изглеждате добре всеки ден, да сте елегантна или пък с ежедневна визия, изобщо да бъдете такава, каквото искате. Дамските кожени боти могат да бъдат намерени в различни форми и именно в следващите няколко редове ще ви запознаем с модерните боти тази година.

Ниско токче

Дамските кожени боти с ниско токче или така нареченото котешко токче са изключително удобни и приятни за ежедневието. С тях можете да ходите на работа, да се разхождате навън или дори да отскочите до магазина.

Дамски боти с груба подметка

Това са така наречените боти с грайфер. Има ги както в текстилен вариант, така и в кожен. Дамските кожени боти с грайфер са подходящи за лошото време, когато навън вали и не е особено приятно. Дори и да изглеждат на пръв поглед леко груби, вие можете да ги носите, с каквото поискате – пола, панталон. С тях можете да изглеждате небрежни, но и много елегантни.

Бляскави боти
Сигурно сте забелязали, че има боти, които са с брокат по тях или някакви маниста. Да, тези боти не са много подходящи за ежедневието, но пък са страхотни, ако отивате на дискотека и харесвате нощния живот.

Червени дамски боти
Ако изберете модел дамски кожени боти в червен цвят няма да сбъркате защото те са изключително модерни тази година. Може би вече сте забелязали, че този цвят набира особено голяма популярност. Можете да изберете ярко червени боти, които да разчупят визията ви. Ако това ви е прекалено, едни винени също вършат добра работа.

Боти чорапи
Тези боти са в класическа форма, от глезена до коляното са под формата на чорап. Това не е особено подходяща визия за мокрите дни, но пък за топлите есенни дни са напълно подходящи. Придават младежко излъчване и ги носете с усмивка.
Както виждате и тази година има както хубави модели дамски кожени боти, така и малко екстравагантни, но всички те могат да задоволят дори и най-капризния вкус. Затова ги носете смело и открийте своя стил.

view entry ( прегледа: 854 )

Снегонавявания и инцидент затрудняват движението по подбалканския път в района на Павел баня 
17.1.2016
0 Публикувано в Pavelbanya.eu
Снегонавявания и инцидент затрудняват движението по подбалканския път в района на Павел баня.

Микробус е напуснал пътното платно в района между разклона за Павел баня и разклона за Долно Сахране по пътя София - Бургас. Полицията регулира движението.

Има навявания, образувани преспи и коловози върху пътя.

Очаквайте подробности.


view entry ( прегледа: 857 )

В части от Павел баня и населени места от общината няма ток 
17.1.2016
От EVN България съобщават за авария в електропреносната мрежа в района на месността Гердеме. Поради това без ток са части от град Павел баня и населените места Тъжа, Александрово, Манолово.

Към момента се работи за възстановяване на електроподаването.


view entry ( прегледа: 868 )

9 деца от Павел баня получиха по 420 лв. от благотворителния базар 
16.1.2016
Благотворителен Коледен базар Павел баня 2015 Публикувано в Pavelbanya.eu
Благотворителен Коледен базар Павел баня 2015
В деня на думата "Благодаря", в сградата на община Павел баня се състоя среща с децата сираци и близките им. Деветимата малчугани получиха по 420 лева от събраните средства на благотворителния коледно-новогодишен базар.

В присъствието на кмета на общината децата и близките им останаха трогнати от изключителния жест на внимание, а представители на общинската администрация изразиха благодарност към гражданите инициатори на базара.

Припомняме Ви, че по време на коледно-новогодишните празници в Павел баня се проведе благотворителен базар, в който се включиха много граждани, местният бизнес, коледарските групи, училищата, представители на младежките структури на полиически партии, както и общинската администрация.

Всички се обединиха около благородното дело за набиране на средства за децата сираци от Павел баня.

Малко над 3 800 лева бяха разпределени на 9 малчугани, които започнаха Новата година с надежда за по-добри дни.

view entry ( прегледа: 851 )

Ограбиха магазин в село Тъжа 
15.1.2016
Полиция Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
На 14 януари в 08,29ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 13 януари до 08,00ч. на 14 януари неизвестен извършител, след като разрушил таван и хънтър, проникнал в хранителен магазин, намиращ се на ул.”Триглав” в с.Тъжа, и извършил кражба на неустановено количество хранителни продукти, алкохол и пари.

Образувано е досъдебно производство.
view entry ( прегледа: 883 )


<< <Предишна | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | Следваща> >>