Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Община Павел баня събира разделно с Екобулпак
Павел баня
Община Павел баня събира разделно с Екобулпак 
29.1.2015
В края на 2014г. Екобулпак АД, в сътрудничество с Oбщина Павел баня, въведе система за разделно събиране и оползотворяване на отпадъци от опаковки. Проектът ще допринесе за устойчивото развитие и опазването на околната среда в района.

Според сключения с общината договор, Екобулпак АД разполага и обслужва два типа контейнери: жълтиза събиране на опаковки от хартия, пластмаса и метал и зелени - за стъклени опаковки.

Моделът за разделно събиране включва добавяне само на два контейнера към наличните за битови отпадъци. Това значително улеснява гражданите при разделянето на отпадъците. Контейнерите се обслужват с различна техника, поради това е изключено събраните разделно отпадъци да се смесват.

Екобулпак АД осигурява събирането и транспортирането на отпадъците, след което материалите се сортират на специализирана сепарираща инсталация и се предават за рециклиране.

На територията на Община Павел баня са разположени по 58 броя жълти и зелени контейнери за разделно събиране, като са обхванати селата Горно Сахране и Габарево. Контейнерите се обслужват по предварително утвърден график.

Екобулпак АД организира информационно-образователна кампания за населението с цел разясняване на ползите от разделното събиране и рециклирането на отпадъци.

Община Павел баня

view entry ( прегледа: 769 )

ОБЯВИХА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ И ГРИПНА ВАКАНЦИЯ В ОБЛАСТТА 
Преди минути бе Обявена грипна епидемия и в област Стара Загора. Това съобщиха за Pavelbanya.eu от Регионалната здравна инспекция. Според РЗИ се очаква грипната епидемия да бъде отменена на 30.01.2015г. или когато броят на болните падне под 200 на 10 000 души.

Ваканцията за учебните заведения ще продължи до края на тази седмица. Детските градини и ясли ще работят обаче при засилен контрол.

Учениците излизат в грипна ваканция, считано от утре, 28.01.2015г. Грипната ваканция ще е до 30.01.2015г. (включително). Тя обаче се слива с регламентираната от Министерството на образованието и науката междусрочна ваканция. Това означава, че учениците ще бъдат в класните стаи отново на 04.02.2015г. (сряда).

РЗИ препоръчва на населението:

- Ограничаване на социалните контакти;

- Болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат

самолечение;

- При наличие на симптоми на грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа. Това е въпрос на лична отговорност към себе си и към другите. Най-добрата предпазна мярка е ограничаване контактите с болни хора, особено за тези с хронични заболявания, бременни жени и деца.

РЗИ Стара Загора продължава ежедневно да извършва активен надзор на заболяемостта от Грип и ОРЗ.


Pavelbanya.eu, Дарик - Стара Загора
view entry ( прегледа: 796 )

Гласуват проектобюджета на Павел баня 
27.1.2015
Проектобюджетът на община Павел баня за 2015 год. запазва размера си от предходната година - в размер на около 7,5 млн.лв. Администрацията очаква финансиране в размер на 5 млн. лв. за ремонти на четвъртокласната пътна мрежа по Оперативна програма „Развитие на селските райони“.

Инвестиционната програма е в рамките на около 600 000 лв. Ще разчитаме и на добрата събираемост на данъците и таксите както досега, и на лекото завишение на туристическите такси. Това заяви за Радио Стара Загора зам.-кметът на Павел баня Йордана Енева.
Проектобюджетът на община Павел баня ще бъде внесен днес за гласуване в Общинския съвет, допълни Енева.

Радио Стара Загора

view entry ( прегледа: 784 )

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА "СЪБИТИЕ НА МЕСЕЦ ЯНУАРИ" 
27.1.2015
survey solutions

view entry ( прегледа: 796 )

Увеличават се заболелите от грип в областта 
25.1.2015
РЗИ Стара Загора получи официалните резултати от изпратените 11 проби в Националната референтна лаборатория по Грип и ОРЗ.
Изолираните грипни вируси от 3 проби, взети от амбулаторно лекувани пациенти от гр. Стара Загора с клиника за Грип, са от типа A (H3N2).

Към момента знаем, че в Старозагорско циркулира грипен щам A (H3N2), при което, ако имунизирания човек се срещне с грипния щам от вида Тексас (подвид на A (H3N2)), който се съдържа в противогрипната ваксина сезон 2014/2015, то той ще е защитен от заболяването. В случай, когато щамът е друг подвид от тази група, например А(H3N2) – Швейцария, който циркулира този сезон в САЩ, защитеността му ще е около 30 %.

Изолирани през този грипен сезон в страната са грипни вируси от типа - А(H1N1) 2009, A (H3N2) и група В. Същите са включени в противогрипната ваксина 2014/2015, така че ваксината си остава най-сигурният начин на предпазване.

Изолираните щамове не са причина за обявяване на грипна епидемия.
Заболяемостта от остри респираторни заболявания в гр. Стара Загора през изминалата седмица 12.01.- 18.01.2015 г. е на ниво – 155,90 на 10 000 население. През последните 4 дни на настоящата седмица 19.01-22.01.2015 г., РЗИ Стара Загора наблюдава тенденция към увеличаване на ОРЗ. Във връзка с това, инспектори от отдел „ПЕК”, Д”НЗБ” започнаха проверки по учебни заведения и практики на ОПЛ за повишена заболеваемост от ОРЗ.

РЗИ продължава да следи заболяемостта от ОРЗ и при достигане на стойности, близки до епидемичните, своевременно ще бъдат предприети противоепидемични мерки в областта.

Препоръчва се при наличие на заболяване да спазва ограничителни мерки и да избягва самолечението.
По време на грипния сезон:
- да се спазва лична хигиена
- да се води здравословен начин на живот
- да се консумират храни, богати на белтъчини и витамин С
- лица с хронични заболявания, по възможност да ограничат контактите си.

РЗИ Стара Загора

view entry ( прегледа: 795 )

Полицейският участък отчете своята дейност 
23.1.2015
На 22 януари 2015г. служителите от Участък „Полиция” – Павел баня се събра, за да направят анализ на дейността си през изминалата 2014 година, където присъстваха: Станимир Радевски – кмет на община Павел баня, Йордана Енева – зам.кмет, Красимира Кънчева – секретар, Стойчо Крачолов – началник на РУ „Полиция” гр.Казанлък, Павлин Коцев – н-к сектор „Охранителна полиция” и Радка Иванова – зам.директор на ДЛС „Мазалат”.

Беше отчетено, че Участък „Полиция” Павел баня е с най-добри резултати за територията на област Стара Загора. От регистрираните 213 бр. престъпления, 111 са с установен извършител и 42 бр. са прекратени, а с неизвестен извършител са 60. Това показва близо 65% разкриваемост. Броя на кражбите е 74, което означава че в сравнение с 2013г. са се увеличили с 12, но разкритите кражби за 2013г. са 19, а за 2014г. – 33. Значителен напредък се отчита в разкритите кражби на дървесина – от 113 нарушения за 84 са съставени актове за нарушение, а 29 са с неустановен извършител. От нарушителите са иззети: 134,8 пространствени м.куб. дървесина, 4 бр. МПС, 8 бр. коне, 8 бр. каруци, 5 бр. моторни триони и 5 бр. кошуми. Тези резултати се обуславят на мотивираните и опитни служители на участъка.

От страна на началника на Участък „Полиция” Павел баня г-н Дамянов и началника на РУП Казанлък – г-н Крачолов беше изказана благодарност към кмета на община Павел баня – Станимир Радевски, към неговия екип и към ОбС за съдействието и помощта, които оказват на полицията при осъществяване на дейността им. Беше отбелязано и доброто взаимодействие с ДЛС „Мазалат”.

Кметът на общината Станимир Радевски изказа своето задоволство от постигнатите отлични резултати и отбеляза, че е наложително взаимодействието между полицията и кметовете. „Участъка в Павел баня от край време е с добри резултати на територията на област Стара Загора. По отношение на логистиката сме обезпечили участъка. Криза има, но ние с цената на всичко ще помагаме. Това е наложително, защото негативите рефлектират и върху нас. Пожелавам ви ползотворна работа, живот и здраве на вас и на вашите семейства. Бъдете винаги така отзивчиви. Надявам се на още по-добри резултати. Желая ви успех.”

Зам.директорът на ДЛС „Мазалат” Радка Иванова също изказа голямата си благодарност на служителите на полицейския участък за постигнатите отлични резултати при разкриването на кражбите от горския фонд.

Община Павел баня
view entry ( прегледа: 845 )

Учениците на СОУ "Христо Ботев" с поредни отличия 
22.1.2015
На 20.01.2015г. в Младежкия дом на град Стара Загора бяха наградени победителите в Цветна олимпиада, която се провежда по инициатива на сдружение „България си ти!”. Новината съобщиха днес от СОУ "Христо Ботев". Сдружението обединява членове и симпатизанти за високохуманни и морални каузи.

Сред целитe му са подпомагането и развитието на младите хора в България, стимулирането им към по-активно участие в обществения живот и изразяване на гражданска позиция по актуални обществени проблеми.

В тазгодишната Цветна олимпиада за пореден път участваха ученици от СОУ „Христо Ботев”, град Павел баня по направление: български език, английски език и информационни технологии.

Изключително вълнуващо и радостно е, че всички първи места в направление български език, бяха спечелени от нашите ученици, избрали да пишат есе на тема „България си ти”. Това са :
Живко Георгиев Динев – ХII клас
Иванка Ангелова Георгиева ХI клас
Маргарита Тенева – Х клас

Развълнувани и удовлетворени наградените споделиха, че посвещават този успех на 135 годишнина на СОУ „Христо Ботев”.

СОУ „Христо Ботев” Павел баня
view entry ( прегледа: 827 )

Казанлък става столица на Розовата долина 
21.1.2015
Новото туристическо министерство запази спорния туристически район Долина на розите с център Казанлък и го включи в окончателното си предложение към Министерски съвет.

Концепцията е внесена вече и до края на този месец трябва да бъде приета. Според нея, до края на 2016 година България ще бъде разделена на 9 туристически района със съответните им градове-центрове: Район Дунав – Русе; Район Стара планина – Велико Търново; Район София – София; Район Тракия – Пловдив; Район Долина на розите – Казанлък; Район Рила-Пирин – Благоевград; Район Родопи – Смолян; Район Варна (Северно Черноморие) – Варна и Район Бургас (Южно Черноморие) – Бургас.

Конкретно за нашия район Долина на розите, браншови организации и много експерти имаха дълги спорове по целесъобразността за отделянето ни в самостоятелна област на туристическата карта на България. Това се подчертва и в самата окончателна концепция на туристическото министерство:

„Този район е най-силно критикуваният самостоятелен район (в т.ч. и в количествен аспект като твърде малък по територия и туристическо развитие), понякога окачествяван като „измислен” (национални срещи-София, регионални срещи в Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново).

Основните аргументи са, че той е твърде малък, че се идентифицира повече с тракийското наследство и съответно е изкуствено отделен от район Тракия, че се асоциира с „конкретно растение, което вече не е приоритетно и привлича посетители през ограничен период от време”...

Има и отделни мнения в полза на обособяването на района („утвърдена марка”). Категорични мнения в подкрепа на Розова долина като самостоятелен район са изказани не само от представители на общини от района (особено община Казанлък), а също и от изявени експерти в туризма, както и от интервюираните представители на чуждестранни медии и туроператори.”

Въпреки многото критици на Казанлък, в крайна сметка оставаме център на самостоятелен район на новата туристическа карта на България!

Район Долина нa розите с център Казанлък ще включва 19 общини: Антон, Златица, Карлово, Копривщица, Мирково, Панагюрище, Пирдоп, Сопот, Стрелча, Хисаря, Чавдар, Челопеч, Гурково, Казанлък, Мъглиж, Николаево, Павел баня, Сливен, Твърдица.

Предвидените за нашия район области за развитие на туристическите услуги са културен туризъм - рози, траки, възрожденско наследство и др., балнеологичен туризъм заради курортите Хисаря и Павел баня и още планински, приключенски и винен туризъм.

След обособяването им, всеки район ще се управлява от местна организация, в която ще влизат общините и неправителствени сдружения. Тези органи трябва да се ситуират до края на 2016 г. Те ще могат да кандидатстват с проекти за туристическа реклама, включително и по бъдещата програма за финансиране с европейски средства "Региони в растеж”.

Кazanlak.com
view entry ( прегледа: 975 )

Номинираха Галин Кънчев за „Пожарникар на годината“ 
20.1.2015
Вчера в сградата на РСПБЗН – Стара Загора беше проведен областния етап от ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината”. Призът се дава на служители с висок принос за осигуряване пожарната безопасност на населението и тяхното имущество. В направление „Контролна дейност”, подраздел за държавни служители на младши изпълнителски длъжности бе номиниран Галин Тодоров Кънчев – мл. инспектор в РСПБЗН - Павел баня.

Галин Кънчев е служител, който съвестно изпълнява служебните си задължения, успешно контролира спазването на противопожарните нормативни изисквания в строежи и обекти в експлоатация на територията на община Павел баня. Има цялостен принос при подготовката, тренировките и представянето на движението ”Млад огнеборец” в гр. Павел баня. Ръководител на отбора, представител на СОУ „Христо Ботев”, гр.Павел баня. Успешно работи с деца от местните училища и детски градини. Провежда инструктажи по пожарна безопасност на персонала на детски и учебни заведения и участва в занятия за действие при пожар и евакуация. Винаги се включва в помощ на колегите си от пожарогасителна и спасителна дейност. За проявен професионализъм, смелост и съобразителност в действията си при наводнението възникнало на 15.06.2014г. в с. Турия, община Павел баня и обявеното „Бедствено положение” е награден с „Писмена похвала” от директор РДПБЗН – Стара Загора.

Kazanlak.com
view entry ( прегледа: 804 )

Телефонна измама в село Тъжа 
20.1.2015
На 19 януари в Управление Полиция – Павел Баня е получен сигнал от 63-годишна жителка на село Тъжа, която заявила, че е станал жертва на телефонна измама.

Жената била заблудена по телефона от непознат, който и съобщил, че дъщеря й е със счупен крак и е необходима спешна операция струваща 43 000 лв. В центъра на с. Тъжа потърпевшата предала на непознато за нея лице сумата от 5000лв.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Стара Загора.

ОД на МВР - Стара Загора
view entry ( прегледа: 798 )


<< <Предишна | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | Следваща> >>