Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Горя къща в Осетеново
Павел баня
Горя къща в Осетеново 
19.1.2015
На 18 януари в 19:00 в Районно управление Полиция – Казанлък е получен сигнал за от жител на Осетеново, че в селото на ул. „Пролет” е възникнал пожар в кирпичена постройка, собственост на 74-годишен жител на селото.

При посещение на място е установено, че в резултат на възникналия по неустановени към момента причини пожар е изгоряла около 20 кв. м покривна конструкция и покъщнината в постройката.

Причините и щетите са в процес на изясняване.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 810 )

Кукерите от Павелбанско с първо място и в Разлог 
17.1.2015
Сдружение "Турийски кукери", село Турия, и представителите на селата Долно и Горно Сахране, община Павел баня, грабнаха почетното първо място на VI-я Международен кукерски карнавал, "Старчевата", в Разлог. Новината съобщиха участниците в социалните мрежи тази вечер. Отличието бе връчено от кмета на община Разлог, инж. Красимир Герчев.

Второто място си поделиха групите от община Петрич – квартал „Дълбошница” и квартал „Висдол”. На трето място бяха класирани село Бачево (община Разлог) и село Богданов дол (община Перник).

Маскарадното събитие събра днес над 2500 участници или общо 21 групи от България, Македония и Словения, които дефилираха в града на кукерската традиция.

www.Pavelbanya.eu
view entry ( прегледа: 852 )

Ученици четоха Ботев 
17.1.2015
На 13.01.2015г. в СОУ “Христо Ботев“, гр. Павел баня се проведе поредното мероприятие от плана за честване на 135 годишнина от откриване на училището, съобщиха днес учители.

В модерно обзаведената Актова зала от 13.00ч. започна литературното четене на Ботеви творби. Участници бяха ученици от ІІ до ХІІ клас, които с чудесната си четивна техника и емоционална съпричастност към текста, впечатлиха многобройната публика. Четенето имаше конкурсен характер, като победителите бяха наградени с илюстровано издание на Ботевата поезия.

Победители са:
1. Грегъри Петров Григоров - ІІІ-б клас
2. Димо Георгиев Секулов - V-а клас
3. Радостина Димитрова Тотева – ІХ клас

На всички участници бяха раздадени юбилейни грамоти. Те получават и право за участие във втория етап на конкурса – рецитиране на Ботево стихотворение.

Информация на СОУ „Христо Ботев“, Павел баня


view entry ( прегледа: 891 )

Изгоряха 2 тона пшеница в Турия 
16.1.2015
На 12 януари в 10:11 ч на тел. 112 в РУП – Казанлък е получен сигнал от жител на с. Турия за възникнал в къщата му пожар. На мястото е изпратен екип, който установява, че пожарът е възникнал в помещение, обособено за работилница, в резултат на късо съединение на ел. инсталацията.

В резултат на инцидента са изгорели 2 т пшеница, банцинг, две моторни резачки, 15 куб. м дърва за огрев, неустановено количество сено, както и конструкцията на работилницата.

ПРЕСС ТВ Казанлък
view entry ( прегледа: 839 )

Хванаха камион да превозва нелегално дървесина  
15.1.2015
На 14 януари в УП – Павел Баня е получен сигнал за два товарни автомобила, паркиран пред база на фирма в с. Горно Сахране, превозващи дърва с нередовни документи.

На мястото е изпратен екип, който установява, че автомобилите са марка „Камаз”, натоварени с дърва за огрев (бук) и управлявани от Х.К. на 28 години от с. Горно Сахране и Т.Р. на 57 години от Карлово.

При проверката съвместно с представители Регионалната и Държавната агенция по горите е установено, че в управлявания от Х.К. камион се превозват 20 куб. м дърва (бук) без необходимите за превоз документи.

По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 823 )

Студентите пишат: "Десет причини да не емигрирам от Република България/ община Павел баня" 
14.1.2015
За поредна година община Павел баня ще подкрепи своите студенти. Със заповед на Кмета на община Павел баня - Станимир Радевски е обявен прием на документи за годишни стипендии за студенти редовно обучение (полагащи се за съответната учебна година на студенти приключили успешно най-малко първата година от своето обучение, в т.ч и за студенти първи курс на образователна степен Магистър).

Всеки студент, който отговаря на условията трябва да представи разработка на тема: „ДЕСЕТ ПРИЧИНИ ДА НЕ ЕМИГРИРАМ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ / ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ”. Срокът за представяне на документите е 16 февруари 2015г. в деловодството на Община Павел баня.

Стипендии се отпускат на студенти, които имат постоянен адрес в някое от населените места на територията на общината, учат в висше учебно заведение акредитирано от Националната агенция за оценяване и акредитация и са постигнали успех от предходната учебна година, не по-нисък от много добър 5.00.

Годишни стипендии се изплащат за времето, когато студентът е зает с учебна работа – 9 месеца от учебната година.

От Община Павел баня уточняват, че скоро ще има допълнителна информация относно еднократните стипендии за първокурсници, които остават извън регламента на регулярните студентски стипендии.

Повече информация и заявление можете да намерите в сайта на Община Павел баня.

По информация на Община Павел баня
view entry ( прегледа: 951 )

Повишена заболеваемост отчитат от РЗИ 
13.1.2015
В Старозагорско се е повишило нивото на заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания, само за седмица. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в областния център.

През първата седмица на 2015 г. са регистрирани общо 240 случая на ОРЗ /при 214 за предходната/. Заболеваемостта е 174,03 на десет хиляди жители, при средна за страната – 102,85 на десет хиляди.

През първата седмица на 2015г. са регистрирани общо 81 случая на заразни заболявания, при 19 за предходната седмица.

Завишение се забелязва и в групата на капковите инфекции. От регистрираните случаи най-много са заболелите от варицела – 55 случая от Казанлък, Стара Загора, с.Хаджидимитрово, гр.Крън, с. Кънчево, с.Копринка, гр. Гълъбово, с. Шейново, с. Овощник и с. Змейово.

Три са случаите на скарлатина –в Стара Загора и Казанлък.
12 са носители на вирусен хепатит, като пациентите са от Стара Загора, с .Калитиново, с. Еленино, Казанлък и павелбанското село Александрово.

10 случаи на ентероколити са разкрити през седмицата от медицински работници в Гълъбово, Стара Загора, Казанлък и с. Маджерито. Болен от салмонелози се лекува в Осетеново.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

ПРЕСС ТВ Казанлък

view entry ( прегледа: 800 )

Кукери и плашилки от общината се вихриха в Симитли 
11.1.2015
И тази година община Павел баня имаше достойни представители на фестивала "Симитлия - древната земя на кукерите".

Групи от село Турия и селата Долно и Горно Сахране също участваха в престижния маскараден форум в Симитли, който събра над 4000 почитатели на древната традиция.

На стадион "Септември" във фестивалния град дефилираха над 27 кукерски групи от страната и чужбина.

Снимки: Simitli.info
view entry ( прегледа: 812 )

БДЖ спира 38 влака от 12 януари, а от 1 февруари - още 90 
9.1.2015
От 12 януари БДЖ спира от движение 38 влака, съобщи БНР.

38 влака падат от разписанието, а други 10 ще се движат, но със съкратен маршрут.

От БДЖ уверяват, че няма да има железопътни линии, които да останат изцяло без влакове.

Спират различен брой влакове по линиите Карлово – Сливен, Враца – Плевен, Карлово – София, Горна Оряховица – Стара Загора, Габрово – Царева ливада, Монтана – Бойчиновци, Лом – Брусарци, Мездра – Враца.

Със съкратен маршрут ще са композициите по направления Пирдоп – София, Пловдив – Чирпан, Мездра – Горна Оряховица, Пещера – Стамболийски.

От БДЖ посочват, че линиите са губещи, което налага те да бъдат спрени, и уверяват че няма да има населени места, които да останат без железопътен транспорт.

От 1 февруари ще бъдат спрени още 90 влака, но тепърва ще се решава по кои линии.

Съкращаването на влакове ще доведе и до съкращение на служители. Броят, който сочат разчетите, е 1500 души. Синдикатите са категорични, че няма да допуснат масови уволнения на железничари, както се случи в края на 2011 г. и са готови отново да стигнат до национална стачка.

БНР, Дарик радио
view entry ( прегледа: 810 )

БНР отбеляза юбилея на Тодор Мазаров 
8.1.2015
В своето предаване "Алегро Виваче" Българското национално радио отбеляза 110 годишнината от рождението на големия български оперен певец Тодор Мазаров.

Тодор Мазаров е роден в Павел баня на 2 януари 1905г. Той започва своята кариера в Софийската национална опера през 1935г. в Княз Игор на Бородин. През 1937 г. Мазаров печели конкурс за оперни певци във Виена. Като награда подписва контракт с Виенската щатсопера. Дебютът му там е на 9 септември 1937 г. като Радамес от операта "Аида" на Джузепе Верди. Почива на 13 септември 1975 във Виена.


Тодор Мазаров е определян като "Българският Карузо" по името на Енрико Карузо - един от най-бележитите тенори в историята на операта.

В чест на бележития български тенор в Павел баня се основава хор за школувано пеене "Тодор Мазаров", който преди броени дни отбеляза 50 годишнината си.

Тодор Мазаров е почетен и чрез изграждането на негов паметник в центъра на Павел баня през деветдесетте години на миналия век.
Паметникът на Т. Мазаров в Павел баня
Паметникът на
Тодор Мазаров в
Павел баня
Хорът за школувано пеене „Тодор Мазаров” от Павел баня на гроба на патрона си във Виена
Хорът за школувано пеене „Тодор Мазаров” от Павел баня на гроба на патрона си във Виенаview entry ( прегледа: 850 )


<< <Предишна | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | Следваща> >>