Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Язовир Копринка замръзна
Павел баня
Язовир Копринка замръзна 
28.01.2012

Язовир "Копринка" замръзна. Тази нощ температурите в казанлъшко достигнаха минус 10 градуса.

Информация и видео БГНЕС

view entry ( прегледа: 796 )

Окрадоха хранителен магазин 
28.01.2012
На 27.01.т.г. в 07.20 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение от 45 годишен мъж от с. Горно Сахране, общ. Павел баня, за това че неизвестно лице, след като разместило керемиди от северния скат на стопанисвания от него хранителен магазин, разположен в с. Асен, общ. Павел баня, е извършило кражба на неустановено количество хранителни стоки.

Точната стойност на нанесените от кражбата щети са в процес на изясняване.

ОДМВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 792 )

"Не тръгвайте на път" апелира областният управител 
26.01.2012
Поради засилващия се снеговалеж в голяма част от страната и в Старозагорска област, Областният управител Недялко Недялков призовава гражданите, които нямат неотложна работа, да се въздържат от пътуване през нощта и ранните часове на утрешния ден.

Според метеоролози, по-обилни валежи от сняг на територията на областта ще има над общините Чирпан, Павел баня, Мъглиж и Казанлък.

Областният управител Недялко Недялков е разпоредил на заместник областния управител Димитър Драчев да осъществява непрекъсната връзка с отговорните институции за преодоляване на кризисни ситуации, свързани с очакваните обилни валежи от сняг и силен вятър и на територията на област Стара Загора.

Сформирани са денонощни дежурни екипи на Областно пътно управление, Пожарна безопасност и защита на населението, Пътна полиция и ДАИ за контрол и действия за осигуряване на защита на населението.

Засилен е контрола от страна на КАТ и ДАИ на проходите „Шипка” и „Проходът на Републиката”, на проблемния пътен участък между градовете Мъглиж и Николаево, като там предварително се дислоцира и верижна техника със спасителни екипи.

С денонощни екипи, техническо оборудване и материали разполагат и пътно-поддържащите фирми, обслужващи пътната мрежа в област Стара Загора.

Денонощно сигнали приемат дежурните на телефоните на Областно пътно управление Стара Загора –042/ 601 473; 042/ 604 459 и националния телефон – 0700 13020
view entry ( прегледа: 818 )

Областният управител ще бъде домакин на среща по инициативата „Да изчистим България за един ден!” 
19.1.2012
Областният управител Недялко Недялков ще бъде домакин на работна среща, на която екипът на инициативата „Да изчистим България за един ден!” от Btv Медия груп ще представи целите и приоритетите на кампанията.

Срещата ще се проведе на 20 януари 2012 година от 14:30 часа в конферентната зала на Областна администрация.

Поканени са да присъстват кметове и експерти в сферата на екологията от общинските администрации, както и представители на НПО, ангажирани по темата.

В рамките на работната среща ще се проведе дискусия по актуални теми, свързани с организирането на акции за почистване, проучване на замърсени зони и незаконни сметища и логистични дейности , свързани с реализацията на инициативата „Да изчистим България”.
Стара Загора бе една от първите области, които се присъединиха и подкрепиха кампанията през миналата година.
view entry ( прегледа: 798 )

Откриха откраднатия микробус 
18.01.2012
В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък е открит противозаконно отнетия на 10.01.т.г. т.а. Пежо «Партнер», със старозагорска регистрация, собственост на частна фирма – автоомбила е намерен в местността «Ак дере» в землището на с. Долно Сахране, общ. Павел Баня, без повреди и липси.

Работата по случая продължава.

ОДМВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 818 )

Минус 10 градуса са измерени в Казанлък тази сутрин 
17.01.2012
Минус 10 градуса са измерени в Казанлък тази сутрин, посочват от НИМХ при БАН.

Най-студено в сутрешните часове е било в равнинната част на страната. В Гоце Делчев са измерени минус 12 градуса, в Кюстендил - минус 10 градуса. Измерените температури са далеч от рекордните стойности за равнинната част на страната през 17 януари, уточняват от метеорологичния институт.

Радио Вис виталис
view entry ( прегледа: 807 )

Недялко Недялков е новият областен управител 
11.01.2012
Правителството назначи Недялко Недялков за областен управител на област Стара Загора, съобщи пресцентърът на кабинета.

Бившият областен управител Йордан Николов, също от ГЕРБ, беше поканен да стане зам.-кмет на Стара Загора от градоначалника Живко Тодоров.

На 5 януари премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти, че новият областен управител на Стара Загора няма да бъде Недялков, защото "той има да върши други работи".

Недялко Недялков е роден през 1951 г. в Стара Загора, инженер е по професия. В момента е депутат от ГЕРБ. Член е на образователната и на икономическата комисия.

Недялков се оказва най-имотният народен представител в 41-ия парламент. Това става ясно от декларацията му за 2010 г., подадена в Сметната палата, според която той и семейството му притежават 28 имота.

Недялков и съпругата му Стефка имат апартаменти, складове, офиси, ниви и гори. Само 4 от тях са наследствени, а останалите Недялкови са си купили с лични средства.

През 2008 г., например, съпрузите придобиват по една втора идеална част от парцел в кв. "Парк Бедечка" на Стара Загора за 109 627 лева.

По закон депутатското място на Недялков трябва да бъде заето от следващия кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ на изборите през 2009 г. Това е именно бившият областен управител Николов, който обаче вече заяви, че няма да влиза в парламента.

Следващият след него е 32-годишният Христо Чаушев, който е директор на държавната ПРО ЕАД в Павел баня. Той е магистър по международни икономически отношения от УНСС – София.

По информация на вестник Дневник, Блиц.бг, БТПП
view entry ( прегледа: 802 )

Откраднаха микробус 
10.01.2012
На 09.01.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение от 40 годишен мъж от с. Габарево, общ. Павел баня, за това че противозаконно му е отнет т.а. Пежо «Партнер», със старозагорска регистрация, паркиран с ключове на контактния ключ на ул. «Ген. Столетов» в Павел баня.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

ОД на МВР Стара Загора
view entry ( прегледа: 807 )

Богоявление е! 
06.01.2012

Днес Православната църква почита Деня на Христовото кръщение във водите на свещената река Йордан от Йоан Кръстител. Според библейското предание в момента на кръщението небето се отваря и Светият дух слиза върху Христос във вид на гълъб, а от небето се разнася глас: “Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето Благоволение”! Оттук идва и наименованието на празника- Богоявление.

В Павел баня Йордановден се отбелязва традиционно всяка година. Още от ранна утрин в църквата „Рождество Богородично” се събират миряни, който присъстват на празничната църковна служба след което отнасят осветена от духовното лице вода в домовете си. Вярва се, че както Светият дух е озарил с присъствието си кръстения Исус, така и дарява водата с чудодейни свойства.

След църковното служение, литийното шествие, начело с духовния водач, се отправя към бреговете на близката река Тунджа, където се извършва ритуалът по символичното изваждане на Кръста. В тази съхранена и до днес от поколенията обредност участват ергени. Вярва се, че който извади кръста от водата ще бъде здрав и силен през цялата година. Поверията гласят пък, че ако църковният кръст замръзне, годината ще бъде здрава, плодотворна и богата.


Днес на моста на река Тунджа и около бреговете й се стекоха много ученици, жители и гости на Павел баня, които станаха свидетели на ритуалните действия преди и по време на „диренето” на кръста в ледените води.

Редица ентусиасти взеха участие, но със сигурност здравето и късметът няма да напуснат Новата година на Христо Митков Стефанов от Павел баня, които извади Светия кръст. Той пожела много здраве, щастие и успехи.

На Йордановден празнуват Йордан, Йорданка, Данчо, Данка, Боголюб, Боголюба, Божан, Божана, Дана, Боян, Богдан, Богдана, а от 1993-та е възобновена традицията на този празник да се освещават военните части и бойните знамена.

Честито на всички именници! Нека бъдат здрави, щастливи, силни, усмихнати и издръжливи на житейските изпитания, така както понасят ледените води на реката.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 807 )

Пътищата в Старозагорско почистени и опесъчени 
2.1.2012
Всички пътища в Старозагорска област са проходими, почистени и опесъчени, съобщи дежурният в Областно пътно управление инж. Беньо Маринов.

Проходите Шипка и Хаинбоаз са отворени за движение при зимни условия. Препоръчва се шофьорите да са с добре оборудвани автомобили и да преминават Стара планина с пълни резервоари. Няма мъгла.

Видимостта е добра и в старозагорския участък на автомагистрала „Тракия". Движението се извършва без ограничения. На места има частични заледявания, но от фирмите са предприели необходимите действия за обезопасяването на участъците.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 829 )


<< <Предишна | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | Следваща> >>