Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Грипна епидемия в цала Старозагорска област. Ваканция за учениците
Павел баня
Грипна епидемия в цала Старозагорска област. Ваканция за учениците 
31.01.2011
Грипна епидемия в цяла Старозагорскаобласт обявиха днес от Регионалнияит инспекторат заопазване на общественото здраве.

От инспектората по образование съобщиха, че се обявява грпна ваканция до края на седмицата, за всички ученици областта.

От община Павел баня съобщиха, че считано от утре няма да има занимания в три детски градини в общината - в село Турия, в село Тъжа и село Осетеново.

За сега продължават работа останалите детски градини, които не са в зимна ваканция.

Интернет вестник Павел баня
view entry ( прегледа: 773 )

Здрави у дома! 
30.01.2011
В четвъртък- 27.01.2011г. след проведен 10 дневен курс на на лечение, от Израел се завърна малката Криси. Тя и нейната майка- Красимира Кънева заминаха на 16.01.2011г. за осъществяване на втория етап от терапията на церебралната парализа и епилепсията, за чието финансиране се включиха много организации, подкрепящи инициативата „Шанс да Кристиана”.

Лекарите в клиниката за биокорекция са отчели отличен резултат, повлиял върху състоянието на детето, изразяващо се в намаляване на областта на церебралната атрофия. От изготвената крайна експертиза става ясно, че Криси се е възстановявала изключително бързо, в сравнение с деца, минали този вид интервенции, буквално с всеки изминал ден, а това се дължи не просто на адекватно оказаното й лечение, а на силната и издръжлива имунна система на дедето, се казва още в здравния анализ. Вследствие на това лечение на Криси е с възвърнат „Ахилесовият рефлекс”.

В България Кристиана продължава работата със специалисти в областта на рехабилитацията и специални плувни процедури, които ще възстановяват до пълен резултат двигателната й активност.

Успехът на Криси е не просто всеобщ успех - ДАНО радостта на семейството й докосне всеки, който помогна за нейното оздравяане.

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 806 )

Кукерите от Павел баня участваха на международния фестивал "Сурва" в Перник 
30.01.2011
Над 6000 души бяха участниците в тридневната международна фиеста на маскарадните игри- „Сурва 2011”.

Три дни Перник бе една голяма сцена, на която се изявяваха сурвакари, кукери, бабугери... от всички краища на страната и света, където тези обредности са запазили своята традиция в поколенията. Както винаги, особено атрактивна бе групата от плашилки и кукери на Павел баня, която е традиционен гост на фестивала всяка година.

Още от ранната утрин на 29 януари, павел банци активно се подготвяха за участието си по- късно през деня на „Сурва 2011”. На фестивала те представиха традиционните за района на курортното селище маскарадни и кукерски игри, в които са включени познати мотиви и герои от българската фолклорна митология…

Съвсем скоро Павел баня ще бъде домакин и на ежегодно провеждащият се карнавал на Сирни Заговезни.


Информация: Румен Скрински
Снимка: "Аз, репортерът - Btv.bg"

view entry ( прегледа: 757 )

Откраднаха медни проводници от трафопост в село Манолово 
30.01.2011
Откраднаха медни проводници от трафопост в село Манолово. Това съобщиха от ОД на МВР Стара Загора.

Сигналът е получен в полицейския участък в Павел баня към Районно управление „Полиция” – Казанлък. Там е получено съобщение за взломна кражба от трафопост в с. Манолово, собственост на EVN – България – установено е, че в трафопоста е проникнато, чрез взломяване на две метални врати, като е извършена кражба на медни проводници с различно сечение.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция” - Казанлък.

Информационна агенция "Фокус"
view entry ( прегледа: 758 )

147 души са подали декларации за безплатна едногодишна винетка 
26.01.2011
147 души са подали декларации за безплатна едногодишна винетка в Общинска служба по социално подпомагане - Павел баня.
Одобрени са 146 молби, само една е отказана.

От социалната служба напомнят, че изискването вече е на всяка винетка да се отразява регистрационният номер на колата. Обемът на двигателя трябва да е до 2 000 куб. см, а мощността 160 конски сили или 117, 64 киловата. Хората с 50 и над 50 % намалена трудоспособност имат право на безплатна годишна винетка за собствения си или съпружеска имуществена общност лек автомобил. За дете с 50 и над 50 % степен на увреждане молба се подава от неговият настойник.

Молбата се подава от лицето с увреждане или от упълномощен негов представител. Няма ограничения за периода на подаване на молбите декларации, но помощта се отпуска от месеца, от който е подадена молбата.

по информация от Радио Вис Виталис
view entry ( прегледа: 768 )

Очакват община Павел баня да се вчключи в развитието на летище Пловдив  
25.01.2011
"Водим интензивни преговори с общините Карлово, Павел баня, Казанлък и Хасково за присъединяването им към сдружението „Фонд за развитие на летище Пловдив - южната врата на България", заяви директорът на летището - Дойчин Ангелов.

Община Пловдив и Местният парламент на Куклен вече са гласували предложението за присъединяването към Фонда, което е важна крачка, заяви той.

Фондът за развитие на летище Пловдив е учреден като организация с нестопанска цел на 20-ти май миналата година. Сред учредителите на сдружението са общините Родопи, Асеновград и Хисар.

От летище Пловдив има разкрити две целогодишни линии. Едната до Великобритания - Лондон, другата до Испанската столица Барселона и летище Жирона.

по информация на Дарик нюз
view entry ( прегледа: 784 )

Водач се е блъсна в циментов стълб 
19.01.2011
30-годишен неправоспособен водач се е блъснал в циментов стълб. Мъжът е от с. Богдан, общ.Карлово. Той се е движел с мотоциклет "Кавазаки" по ул. "Петко Колев" в посока север в гр. Павел баня. На кръстовището с черен път за местността "Разсадника", поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, водачът изгубил контрол над мотоциклета и се ударил в циментов стълб.

В резултат на удара, мотоциклетистът е получил комоцио и фрактури на дясна ключица и лявата предмишница. Настанен е за лечение в МБАЛ - Казанлък, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за химически анализ.

ОДП на МВР
view entry ( прегледа: 773 )

Кукерите от село Турия грабнаха второто място на фестивала в Разлог 
16.01.2011
Село Турия, община Павел баня взеха второто в IV Международен кукерски карнавал „Старчевата 2011” в Разлог.

Уникална кукерски костюми, народни носии, ръчно изработени маски, съхранени традиции показаха участниците в карнавала.

Шестчленно жури с председател проф. Николай Цветков присъди първо място от IV Международен кукерски карнавал „Старчевата 2011” в Разлог на с. Крупник, община Симитли, а трето място на и кв. Сушица, община Карлово.

С изящество, красота и ритмичност бяха изпълнени танците на групите. Всяка една от кукерските групи се хвали с многобройни международни участници и отличия, но всички са и единодушни, че в Разлог им харесва и отново ще дойдат.

Официални гости на IV Международен кукерски карнавал „Старчевата 2011” в Разлог бяха Дейвид Брандао заместник президент на Международния борд на Федерацията на Европейските карнавални градове, Елица Йорданова представител на българската секция на Федерацията на Европейските карнавални градове, македонски приятели и членове на Федерацията на Европейските карнавални градове.

Общо 20 кукерски групи с над 1300 участници се включиха в карнавала в Разлог.

Благоевград Инфо

view entry ( прегледа: 756 )

Пътят към надеждата е извървян… 
14.01.2011
И ако в последно време навсякъде и по всякакъв начин твърдо се опитват да ни убедят, че българите сме се превърнали в бездушни и прагматични хора, следващи онази рутина в ежедневието, която унищожава и най- съкровените емоции и чувства, то безспорно има доказателства, които разрушават тази клевета.

Преди известно време, се поде инициативата „Шанс за Кристияна”, която бе свързана с благотворителното набиране на средства за 5- годишното момиченце, страдащо от детска церебрална парализа и епилепсия. Лечението в хиляди евро бе непосилно за семейството, затова за неговия първи етап бяха проведени редица мероприятия, в които се включиха и други организации, частни лица и медии.

...И сякаш, за да докаже на себе си, че е милостив и обичащ, българинът не изостави детето си, а помогна, и то за втори път…


В благотворителната кампания, се включиха:
Стотиците дарители, които не очакват признание и отплата,

и организациите:
Държавно горско стопанство - Павел баня
Централна Кооперативна банка- клон Павел баня
СОУ „Христо Ботев” - гр. Павел баня,
Община Павел баня,
Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство,
ПРО ЕАД клон Павел баня,
Фолколорен танцов ансамбъл "Детелини" - Павел баня
Ансамбъл за народни песни и танци „Арсенал” - Казанлък,
Читалище Напред 1903 - Павел баня
Пресс ТВ - Казанлък,
Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков” - Казанлък,
Хуманитарната гимназия проф. Дечко Узунов” - Казанлък,
Екипът на www.Pavelbanya.eu
и други.

След набирането на необходимите средства, Криси и близките й заминават в неделя 16.01.2011 г за втория курс на лечение, в израелска болница. Лечението е 10 дни в клиниката, след което приемането на лекарствените медикаменти, лечебната физкултура и рехабилитация ще продължат в България.

Майката на Криси - инж. Красимира Дамянова-Кънева с нескрито щастие и успокоение споделя - „2010-та година ще остане в моето съзнание като годината на прелома към по-добро, защото през този период от време, успяхме да осъществим за Кристиана едно лечение, което без помощта на хората, беше немислимо”- и завършва в обръщение към всички онези, станали по една или друга причина, част от каузата в помощ на едно българско дете, каузата в подкрепа на доброто, каузата, която е доказателство, че чувства като любов, състрадание и съпричастност живеят дълбоко в човешката душа и е нужен повод за тяхното проявление - „Искам да благодаря на всички мили хора, да им пожелая да бъдат живи и здрави, щастливи, много позитивни. Искам да им кажа, че тяхната помощ спасява и озарява този, на когото са помогнали. Нека вярват, че мечтите са постижими, както нашата стана такава. Благодаря на Бог, че Ви има, мили хора!”

Нека пожелаем успех за скорошно оздравяване на Криси, защото когато хората обичаме, нищо и никой не е в състояние да ни спре…

Румен Скрински

view entry ( прегледа: 784 )

Кукерите от село Турия ще дефилират в Разлог 
10.1.2011
Кукерите от село Турия ще дефилират на четвъртия международен кукерски карнавал „Старчевата” в Разлог. Карнавалът ще бъде открит на 15 януари.

Специално за карнавала в Разлог пристигат членове на борда на Федерацията на европейските карнавални градове, информираха от общинската управа. Преди 16 години градът става член на тази организация. Международният кукерски карнавал е естествено продължение на новогодишния кукерски карнавал „Старчевата” в Разлог, отбелязва БТА.

Фестивалът има състезателен характер. Всяка група ще се оценява от жури по четири основни критерия - представяне на елементи от кукерската традиция, поддържане и предаване на местна културна специфика, открояване на традиционното за съответния регион при маската и облеклото, артистичност на изпълнението.

Числеността на българските групи е с максимум 50 участника, а на групите от чужбина - 30 души.

На фестивала в Разлог ще пристигнат кукери от над 20 групи с повече от 1300 участника.

Домакините от община Разлог ще се представят с две групи от селата Бачево и Елешница. Кукерския карнавал ще закрие Разложка кукерска група с повече от 150 участници.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 774 )


<< <Предишна | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | Следваща> >>