Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Кукерите от село Турия ще дефилират в Разлог
Павел баня
Кукерите от село Турия ще дефилират в Разлог 
10.1.2011
Кукерите от село Турия ще дефилират на четвъртия международен кукерски карнавал „Старчевата” в Разлог. Карнавалът ще бъде открит на 15 януари.

Специално за карнавала в Разлог пристигат членове на борда на Федерацията на европейските карнавални градове, информираха от общинската управа. Преди 16 години градът става член на тази организация. Международният кукерски карнавал е естествено продължение на новогодишния кукерски карнавал „Старчевата” в Разлог, отбелязва БТА.

Фестивалът има състезателен характер. Всяка група ще се оценява от жури по четири основни критерия - представяне на елементи от кукерската традиция, поддържане и предаване на местна културна специфика, открояване на традиционното за съответния регион при маската и облеклото, артистичност на изпълнението.

Числеността на българските групи е с максимум 50 участника, а на групите от чужбина - 30 души.

На фестивала в Разлог ще пристигнат кукери от над 20 групи с повече от 1300 участника.

Домакините от община Разлог ще се представят с две групи от селата Бачево и Елешница. Кукерския карнавал ще закрие Разложка кукерска група с повече от 150 участници.

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 802 )

Проверяват кафене за цигари, откриват пищов и дрога 
9.01.2011
Куп нарушения на закона са били установен при вчерашната акция на казанлъшките криминалисти в кафе-аперитив в старозагорското с. Осетеново, община Павел баня, съобщиха днес от полицията.

В кафенето, стопанисвано от 40-годишния К.Х. от Калофер са били намерени и иззети: незаконно притежаван боен пистолет “Браунинг” калибър 9 мм, две стъклени бурканчета с черен барут и марихуана в различни по обем и количество опаковки.

Открити са били и четири саксии със засети растения канабис и десет PVC-бутилки с около 28 л алкохол без акцизен бандерол. Собственикът на заведението е задържан за 24 часа, а по случая е образувано е досъдебно производство.

Стандарт нюз
view entry ( прегледа: 801 )

Станчо Несторов извади отново кръста на Богоявление 
6.1.2011
В Павел баня Йордановден се отбелязва традиционно всяка година. Още от ранна утрин в църквата „Рождество Богородично” се събират миряни, който присъстват на празничната църковна служба след което отнасят осветена от попа вода в домовете си.

Вярва се, че както Светият дух е озарил с присъствието си кръстения Иисус, така и дарява водата с чудодейни свойства. След църковното служение, присъстващите християни, начело с духовния водач се отправят към бреговете на близката река Тунджа, където се извършва ритуалът по символичното изваждане на Кръста. В тази съхранена и до днес от поколенията обредност участват ергени.

Вярва се, че който извади кръста от водата ще бъде здрав и силен през цялата година. Поверията гласят пък, че ако църковният кръст замръзне, годината ще бъде здрава, плодотворна и богата. На моста на река Тунджа и около бреговете й се стекоха много ученици, жители и гости на Павел баня, които станаха свидетели на ритуалните действия преди и по време на „диренето” на кръста в ледените води.

За втора поредна година здравето и късметът няма да напуснат живота на Станчо Несторов Станчев от Павел баня, които бе смелият победител. Той пожела много здраве, щастие и успехи за всички.

Текст - Румен Скрински
Снимка - Pavelbanya.bg

view entry ( прегледа: 783 )

Шеста международна бридж ваканция "Павел баня 2011" 
4.1.2011
Драганка Георгиева и Валентина Петрова спечелиха убедително първия едносесиен двойков турнир, в който участваха 24 двойки от цялата страна и от Русия.

Втори са Иван Чернев и Николай Стефанов от Стара Загора.
На третото място са Божидар Пеев от Добрич заедно със Стефани Паскалева от София.

Състезанията продължават с втория едносесиен двойков турнир. В програмата на проявите, които завършват в неделя са включени още блиц отборен турнир, трети едносесиен двойков турнир, двусесиен турнир за смесени двойки, открит двусесиен двойов турнир и открит отборен турнир.

В следващите дни се очаква да се присъединят още много състезатели от цялата страна и гости от Румъния.

Първият голям форум на българския бридж се организира от спортен клуб "Дама купа", а домакини са "ПРО" ЕАД-Павел баня

Дарик нюз
view entry ( прегледа: 818 )

Новогодишно обръщение на кмета на община Павел баня - Станимир Радевски 
30.12.2010

Новогодишно обръщение на кмета на община Павел баня - Станимир Радевски.
view entry ( прегледа: 829 )

Общо 62 случая на вирусен хепатит тип "А" в Старо Загорско 
30.12.2010
Общо 62 случая на вирусен хепатит тип "А"са регистрирали от РИОКОЗ Стара Загора за периода от 27 до 29 декември т.г.

В община Павел баня случаите са два.

Хепатит A — по-рано наричан инфекциозен хепатит или жълтеница, се предава чрез вода, хранителни продукти, замърсени ръце. Вирусът на хепатит А е устойчив във външната среда. Издържа на замразяване, а при температура 100ºС се разрушава след 30 мин.

Той засяга предимно деца и млади хора.
Заразяването може да стане при консумация на:
Недобре измити сурови плодове и зеленчуци
Питейна вода при проблеми с водоснабдяването
Ледени кубчета и безалкохолни напитки, приготвени от замърсена вода
Храни и напитки, приготвени от заразен човек.

ИА Фокус
view entry ( прегледа: 838 ) https://www.focus-news.net/?id=n1476165свързан линк

Грандиозен концерт на фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”  
29.12.2010

Тази вечер с дългоочакваната празнична Коледно-Новогодишна програма завършиха празничните събития от културният календар на Павел баня за 2010 година.

От 17.30 часа в зрителната зала на читалище „Напред- 1903”, гр. Павел баня, фолклорен танцов ансамбъл „Детелини” се завърна след усилени репетиции, за да запълни отреденото му запазено място сред концертните прояви.

Концертът бе открит от кмета на Общината - Станимир Радевски. Той приветства всички присъстващи и отправи топли думи на пожелания за новата 2011 към своите съграждани и гостин на Павел баня.

В броените часове до настъпването на новата година, Павел баня усети отново динамиката и колорита на родния фолклор. Танцьорите от „Детелини” подариха на зрителите си едно незабравимо пътуване в невероятната цветна палитра на българските народни ритми.

Танци като „Шопска сюита”, „Свирец-игралец”, „Гергьовден” бяха само малка част от програмата на талантливите момчета и момичета, които играха със сърце и душа пред родната публика,повече от час.

Кулминацията на вечерта бе танцът „Павелбански коледари”, съграден по мотиви и ритми от обичая коледуване, характерен за региона. Танцът се изпълнява вече 18 години от „Детелини” и е един от най-красивите и пълни с дълбока символика в репертоара на ансамбъла.

На излизане от залата зрители споделиха, че са останали очаровани от страхотната вечер и пожелаха на танцьорите здраве и творчески устрем през новата година.

Предлагаме Ви да видите краткия видео материал, който подготвихме.

Румен Скрински
view entry ( прегледа: 819 )

Интервю с майката на Кристиана - Красимира Дамянова-Кънева 
23.12.2010
Разговаряме с Красимира Кънева-Дамянова, майка на малката Криси, за която Ви разказваме и държим в течение, и на която предстои втори етап от лечението в Тел Авив, Израел.

Г-жо Кънева, здравейте! Благодаря ви, че се съгласихте на този разговор. Първо да ви попитам, как е Криси?

Здравейте отново. В момента Кристиана се чувства отлично. Тя в един възход, така да се каже, от лечението, което започнахме в Израел. Той се изразява в подобряването на нейното речево и двигателно развитие. В потвърждение на моите думи са и положителните отчети за състоянието й, които получаваме от клиниката в Тел Авив. Там ни очакват да заминем съвсем скоро за втория курс от лечението.

Бяха проведени благотворителни инициативи в гр. Павел баня и гр. Казанлък, в които се включиха много хора, институции и медии, станали съпричастни. Как възприемате случилото се до момента и каква е цената на лечението на дъщеря ви?

Цената на лечението на Криси е добротата и подкрепата, получена от всички, защото без тях, нямаше да успеем. Цената е безценна!

Идват празници, в които всеки прави равносметка на постигнатото през отиващата си година- какво бе за вас 2010?

2010-та година ще остане в моето съзнание като годината на прелома към по-добро, защото през този период от време, успяхме да осъществим за Кристиана едно лечение, което без помощта на хората, беше немислимо. Промяната в живота ни дойде именно благодарение на възможните интервенции за подобряване на състоянието на Криси, а това ни направи по-щастливи и по-уверени в добротата на хората, както и в чудесата, които се случват, когато силно ги пожелаеш!

Какво следва в лечението на Кристиана сега?

В средата на януари заминаваме за клиниката в Израел, където ни очакват за втория етап от лечението. Ще Ви информирам за резултатите, веднага след завръщането ни.

И за финал, пожелайте нещо на онези, които по една или друга причина, станаха част от кампанията, посветена на новия живот на Криси, изпълнен с много здраве, радост и надежди.

Искам да благодаря на всички мили хора, да им пожелая да бъдат живи и здрави, щастливи, много позитивни. Искам да им кажа, че тяхната помощ спасява и озарява този, на когото са помогнали. Нека вярват, че мечтите са постижими, както нашата стана такава. Благодаря на Бог, че Ви има, мили хора!

Репортер: Румен Скрински

view entry ( прегледа: 810 )

Добре дошли в новата версия на Pavelbanya.EU 
23.12.2010
Уважаеми читатели,
надяваме се новят вид на www.Pavelbanya.EU, да Ви допадне.

В оформянето на новият облик на портала се опитахме да съчетаем традициите с модерните технологии. Новият вид е плод на повече от 3 седмици труд на дизайнерите от екипа. През цялото време се водихме от желанието да направим сайта по-достъпен и същевременно интерактивен.

Днес, повече от 3 години след старта на портала продължаваме да се стараем да осигурим максималната информация както за всички които искат да посетят нашия красив град, така и новините - за хората от Павел баня.

В страниците можете да намерите структурирана информация за повече от 60 места за настаняване, медицинските специалисти, традициите, личностите, културата, възможностите за почивка и забавление, забележителностите на Павел баня.

Позволете ми първо лично да поздравя всички от екипа ни, които бяха така неуморни в своите мечти, идеи и желания.

Благодарим на всички които ни подкрепиха и обещаваме да сме по-всеотдайни в своята мисия!

Благодарим Ви!

Недялко Несторов
Проектен мениджър
на www.Pavelbanya.EU


Вашите мнения относно новия вид на Pavelbanya.EU можете да ни споделите тук.

view entry ( прегледа: 838 ) https://www.pavelbanya.eu/static.php?page=za-kontaktiсвързан линк

Цветелина Костова от Павел баня сред печелившките на „Мис България” 
21.12.2010
Най-вдясно на изображението. Снимка:www.posredniknews.com

19-годишната Цветелина Костова от град Павел баня грабна короната на трета подгласничка в конкурса „Мис
България Сезони – Есен 2010”, който се проведе на 17.12.2010г. в гр.Плевен.

Конкурсът е преминал в 5 последователни тура:
1-ви тур - откриване на Мис България - български рокли
2-ри тур - комплект бельо - ризи Парушев
3-ти тур - тигрови рокли за дефиле
4-ти тур - фирмени бански на дискотека Анаконда с камъни Сваровски
5-ти тур - официални рокли и награждаване - рокли от м.к. Перли

Оценена от престижното жури и шефа на „Вип Моделс България” – Димитър Маринов, Цвети става трета подгласничка , лице на списание PentHouse и още 4 водещи фирми в България.
Тя получава - 3 нощувки в хотел „Дряново Палас” и оше куп подаръци и поздравления.

Павел баня вече може да се гордее и със своята миска!

Вероника Иванова

view entry ( прегледа: 851 ) https://www.posredniknews.com/site/index.php?option=com_content&view=article&id=12902:2010-12-19-13-46-43&catid=75:2009-04-22-13-26-12&Itemid=335свързан линк


<< <Предишна | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | Следваща> >>