Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 31

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 37

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 43

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/index.php on line 49
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - В Китай създават Долина на розите
Павел баня
В Китай създават Долина на розите 
21.01.2010
Китайски специалисти и предприемачи, съвместно с български специалисти в сферата на розопроизводството създават край Пекин Китайска долина на розите.

Това стана ясно по време на посещението в Казанлък на посланика на Китайската република у нас Негово Превъзходителство Джак ван Сюе. Дипломатът посети града на розите и град Павел баня по инициатива на бившият зам. министър на външните работи и бъдещ посланик на България в Саудитска Арабия Радон Попов, с когото са лични приятели. Домакини на визитата на посланик Ван Сюе бяха кметовете на Казанлък Стефан Дамянов и на Павел баня Станимир Радевски.

Китай е голям пазар, на практика сме отворени за различни бизнес предложения, каза още посланикът по време на срещата си с местни предприемачи от различни сфери.

По думите му над 1,5 милиона китайци годишно посещават като туристи Европа, част от тях идват и в България. Един от задължителните сувенири, които китайците отнасят от страната ни със себе си е предмет от Долината на розите, каза Джак Ван Сюе.

Туризъм, машиностроене , фотоволтаици, селско стопанство, парфюмерия, са сферите в които български и китайски предприемачи могат да намерят общи допирни точки.

Деляна Бобева
view entry ( прегледа: 935 ) https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=467812свързан линк

Отново шофиране след употреба на алкохол 
18.01.2010

На 17.01.2010 г. около 0.05 ч в Павел баня полицейски екип е заловил В.С. на 42г. от Павел баня да управлява лек автомобил “Опел Аскона” по ул. “Княз Павел” след употреба на алкохол, с концентрация – 2,69 промила.

По случая е образувано бързо производство.
view entry ( прегледа: 931 )

Проверяват всички находища на минерални води 
15.01.2010г.
Проверки на всички действащи 392 разрешителни за водовземане на минерални води се извършват на територията на цялата страна от четирите дирекции за басейново управление на водите, съобщават от екоминистерството. Повсеместната проверка е назначена със заповед на министъра на околната среда и водите Нона Караджова. Експертите установяват дали на водоизточника има измервателно устройство за отчитане на добитите количества минерални води и дали то е коректно монтирано.

Целта на инспекцията е да се установи има ли нерегламентирано ползване от водоизточниците. Проверката се осъществява в два етапа, като през първия етап приоритетно се проверяват 9-те находища на минерални води с над десет титуляра на издадени разрешителни за водовземане на минерални води - Велинград Каменица, Велинград Лъджене, Велинград Чепино, Пчелински бани, Павел баня, Хисаря, Мамоваланжски водоносен хоризонт, Сандански, Гулиина баня - село Баня, община Разлог, а на следващ етап – за всички останали находища. Проверката ще даде възможност да се определи също дали има загуби или нерегламентирани включвания по водопреносната мрежа.

В МОСВ има данни за значителни загуби по някои водопроводи между водоизточника и мястото на ползване. Друга основна причина за загубите на количества минерална вода е състоянието на водоизточниците и на водопреносната мрежа и съоръженията към нея, които са силно амортизирани на места и се нуждаят от спешна реиновация. Не е без значение и фактът, че в много курорти хидрогеотермалната енергия на минералните води се ползва чрез нискоефективни инсталации, което повишава разхода на минерална вода, особено през зимата. Очаква се проверката да завърши след два месеца.

Министерство на околната среда и водите ще извърши анализ на подадените от басейновите дирекции резултати и ще предприеме законосъобразни мерки за отстраняване на констатирани недостатъци и нарушения.
view entry ( прегледа: 917 ) https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=464510свързан линк

Шофиране след употреба на алкохол 
15.01.2010

На 15.01.2010 г. около 0.30 ч в Павел баня полицейски екип е заловил Д.Б. на 39г. също от Павел баня да управлява лек автомобил “Форд Фиеста” по ул. “Роза”, след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух – 1,59 промила.

По случая е образувано бързо производство.
view entry ( прегледа: 906 ) https://news.stara-zagora.org/index.php?page=news&c1=2&newsid=10224свързан линк

76-годишната Стефка Попова посвети стихотворение на Бойко Борисов 
12.01.2010
76-годишна поетеса от Павел Баня посвети стихотворение на премиера Бойко Борисов. Пред bTV тя обяснява какво я вдъхновява в личността на премиера. Стефка Попова е работила като начален учител в град Павел Баня цели 39 години. Разказва, че музата я спохожда обикновено рано сутрин. Тогава сяда и пише. Така преди по-малко от месец създава творбата "Велик", посветена на Бойко Борисов.

"Ти си паметник железен, прегърнал цял един народ, решил гласа да чуеш меден, събрал във длани цял един народ", чете творбата си жената.

Тя изпраща своите стихове в bTV, адресирани до любимата си водеща Ани Салич.

"Много го обичам, много го харесвам, защото е честен, защото обича България в такъв труден момент и пое работата", обяснява Стефка Попова.

Бойко Борисов е първият политик на когото тя посвещава стихотворение. Категорична е, че ако премиерът я разочарова, ще повика музата за ново стихотворение за него - този път критично.

"Не се предавай, не унивай, стъпвай твърдо всеки миг, със всяка партия си пасвай, така ще станеш ти велик", продължава творбата на Попова.

Въпреки, че пише от 18-годишна, все още Стефка Попова не е издала стихосбирка, но признава че мисли по въпроса. А и се надява на засилен интерес след като нейният стих за премиера вече имаше своята премиера.

view entry ( прегледа: 993 ) www.btv.bgсвързан линк

Павел баня бе домакин на национална бридж ваканция 
11.01.2010
От 3 до 10 януари в Павел баня се проведе Традиционната 5-а национална бридж ваканция, в която участваха над 200 състезатели от цялата страна, както и гости от Белгия, Румъния и Австрия, се проведе от 3 до 10 януари в Павел Баня. Организатор на проявата бе СК"Дама купа"/Добрич/.
Сред участниците личаха имената на бронзовите медалисти от последния световен шампионат в Сао Пауло/Бразилия/ Румен Трендафилов, Калин Караиванов и Диян Данаилов.

В програмата бяха включени 3 едносесийни двойкови турнира, блиц отборен турнир, двусесиен турнир за смесени двойки, открит двусесиен двойков турнир и открит отборен турнир.

Добричлийката Драганка Георгиева и Панко Панев от Димитровград заеха второ място в турнира за смесени двойки.

Следващата голяма проява на българския бридж е в хотел"Бор"/собственост на "Албена"АД/ на курортния комплекс"Боровец", където от 27 до 31 януари ще се проведе Международен бридж фестивал. Организатор също е СК"Дама купа"/Добрич/.
view entry ( прегледа: 901 ) https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=462336свързан линк

Кражба в село Виден 
10.01.2010
На 09.01.2010 г. около 13.00 ч. в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входната врата, проникнало във вила в с. Виден и извършило кражба на 100-литров меден съд за варене на рози, медна пръскачка, зарядно устройство за акумулаторна батерия, 150 м медни проводници и 50 литрова медна тава.

По случая е образувано досъдебно производство.
view entry ( прегледа: 890 ) https://news.stara-zagora.orgсвързан линк

Обществено обсъждане на Бюджет 2010 
8.01.2010
Община Павел баня кани всички заинтересовани на обществено обсъждане на проекта за бюджет на общината за 2010г. и представяне изпълнението на бюджет 2009.

Срещите ще се осъществят както следва:

13.01.2010г. от 12:00 часа в зала "Младост" на читалище "Напред" гр. Павел баня.

14.01.2010г. от 18:00 часа в кметство на с. Тъжа

15.01.2010г. от 18:00 часа в кметство на с. Осетеново

Общинската администрация на Павел баня, приканава всички заинтересовани да присъстват на обсъждането според обявения график!

Повече информация...

view entry ( прегледа: 895 )

Двойно са се увеличили подпомаганите безработни 
04.11.2009
Само през декември 2009 г. в Териториалното поделение на НОИ в Стара Загора са се регистрирали нови 923-ма безработни с право на обезщетение, съобщи директорът Петър Мръцков. Общият им брой в последните дни на миналата година достигна 9943-ма, докато за 2008 г. обезщетения са получавали 4322 безработни.

Причината за драстичното увеличаване на хората, останали без работа, е основно в масовите съкращения, свързани с икономическата криза, смята Петър Мръцков. "Справката показва, че регионът е сравнително по-слабо засегнат, на фона на останалите. При нас за последния месец са обработвани документите средно на 45-48 души. Според статистиката на НОИ в области в териториалните поделения на Бургас, Варна, София-град дневно се приемат над 100 комплекта документи, в Пловдив - малко под 100", добави той.

За да получава обезщетение от НОИ, безработният трябва първо да се регистрира в Бюрото по труда. Срокът е три месеца от датата на прекратяване на трудовите правоотношения, но помощите се получават от датата на освобождаването, затова не е фатално, ако регистрацията не стане в първите дни, припомни Петър Мръцков. Ако обаче не се спази 3-месечният срок, парите се получават от датата на подаване на документите.

В ТП на НОИ заедно със заявлението, което се подава лично, се представят документ за самоличност за справка, регистрацията от Бюрото по труда, актът за прекратяване на осигуряването, документ за трудов стаж, банкова сметка, по която ще се превеждат парите. Размерът на месечното подпомагане е минимум 120 лв. и максимум 240 лв. и зависи от трудовия стаж и заплатата, на която работникът или служителят е осигуряван. Продължителността на изплащане е от 3 до 12 месеца, също в зависимост от стажа. Задължително е обаче безработният да е осигуряван поне 6 месеца.

Регистрацията в Бюрото по труда дава възможност за включване в курсове за квалификация и преквалификация, срещи с потенциални работодатели, съдействие за намиране на работа и включване в различни програми и мерки.

За да се избегнат струпването на повече хора и проблемите при обслужването, както това стана в други големи градове, в ТД на НОИ е създадена организация. Освен постоянните работни места в офисите в Стара Загора, Казанлък, Раднево, Гълъбово и Чирпан, има и график за приемане на документи за общините Мъглиж, Павел баня, Гурково и Николаево. Има готовност при необходимост да се удължи работното време или да се дават дежурства в събота и неделя.

В Павел баня документите се приемат всеки Четвъртък от 9:00 до 12:00 в Туристически информационен център .

view entry ( прегледа: 962 ) https://news.stara-zagora.org/index.php?page=news&c1=4&newsid=10002свързан линк

2010 
31.12.2009Нека посерещнеим 2010 година с пожелание за Успех и Радости!


Дано 2010 донесе повече здраве и увереност на хората които се лекуват в Павел баня!

Дано 2010 донесе повече усмивки на хората от Павел баня!

Дано 2010 донесе повече печалби на предприемачите в Павел баня!

Дано 2010 е по-успешна за Всички ни!


view entry ( прегледа: 907 )


<< <Предишна | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | Следваща> >>