Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Решават за изгражденето на паметникк на Княз Павел в Павел баня
Павел баня
Решават за изгражденето на паметникк на Княз Павел в Павел баня 
28.6.2017
Велик княз Павел Александрович Публикувано в Pavelbanya.eu
Велик княз Павел Александрович
Паметник на великия княз Павел Александрович Романов да бъде изграден в Павел баня, предлага на Общинския съвет кметът Станимир Радевски. Местните старейшини трябва да гласуват предложението на предстоящата сесия на 29 юни.

Според Радевски, паметникът на велкия княз Павел Александрович Романов, трябва да бъде изграден в централния парк на курортния град. Проектът е инициатива на Общината и граждани. Според кмета, изграждането на паметника е акт на почит пред делото му и преклонение пред паметта на основателите на селището.

Като основен исторически източник за връзката на княза с Павел баня се сочи ръкописът на първия свещеник в новото село Павел-протоиерей Савва Иванов. В него той пише: „направихме на новото село Павел, което е кръстено на Свети апостол Павел и на най-малкия син на нашия освободител- Н.Вел. Всерусийският император АлександърII-Велик княз Павел”. Оригиналът на документа се пази в историческия музей „Искра” в Казанлък.

Предвижда се паметникът да бъде изграден върху кръглия фонтан в парка. Фигурата на княза ще бъде излята от бронз или изваяна от мрамор, в цял ръст с височина 3 метра. Ще има и пиедестал с височина около 1.5 метра.
kz7.bg

Коментари 
Comments are not available for this entry.