Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Мераклиите на село Габарево отбелязаха Националния празник
Павел баня
Мераклиите на село Габарево отбелязаха Националния празник 
5.3.2017
Кукерска група “Мераклии” от село Габарево за първа година участва в кауза “Пробуждане с хоро” и отпразнува Националния празник на България с кръшни хора и забави, съобщиха за Pavelbanya.eu от състава.

Също така кукерската група на 3 март участва в Калофер, като мераклиите бяха поканени от кмета на гр.Калофер, Румен Стоянов, който ги представи пред публиката.

"Идеята се роди от младежите в кукерската група “Мераклии”.
Ние колективно решихме да се включим в каузата “Пробуждане с хоро”.
Каузата “Пробуждане с хоро” е по идея на “Българи за България” и “Сдружение Азбукари”.

С тази своя кауза ние искаме да отправим призив към всички българи – нека обединим своите чувства, воля и дух, нека бъдем народ", казва Златан Михалев от "Мераклии".

Кукерската група е създадена на трети март 2013г. Участниците в групата са между 35 и 40 души, като с всяко следващо участие групата нараства. В кукерската група има участници от всякаква възрастова група, но младежите надделяват. Ние сме отделна кукерска група от Народно Читалище “Обнова” с.Габарево, споделя още Михалев.

Той разказа, че като млада кукерска група имат малко участия, но те винаги са били успешни. През изминалата и настоящата година са взели участие в гр. Павел Баня, с.Турия, гр. Перник, а последното им участие е от тържествата, посветени на 3 март, в Калофер. "Престижни награди засега нямаме, но имаме грамоти за участия и поощрителни награди. На последното ни участие в гр.Перник нашата кукерска група бе на първо място от SMS гласуването в общ.Павел Баня, уточнява Златан Михалев.

И допълва: "Ние като млада кукерска група сме много желани сред публиката, понеже се състоим предимно от младежи макар и да имаме ветерани. Младежите в нашата група винаги допринасят за добрите ни участия със своите свежи идеи. Целта на нашата кукерска група е да запазим и разпространяваме българщината сред младите хора. Нека да запазим българското в нас и да го ценим", казва той.

Основните идеи на група "Мераклии" е да не пропуска празници и участия.
Да бъде винаги все така забавна и интересна за публиката.


Снимки и информация: Павел Павлов


Коментари 
Comments are not available for this entry.