Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Откриха новото Регионално депо за отпадъците
Павел баня
Откриха новото Регионално депо за отпадъците 
10.7.2016
Откриха новото Регионално депо за отпадъците Публикувано в Pavelbanya.eu
Откриха новото Регионално депо за отпадъците
Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, областният управител на Стара Загора Георги Ранов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров прерязаха лентата на Регионалния център за управление на отпадъците, който е изграден в землището на село Ракитница.

В него ще се приемат за третиране неопасни твърди битови отпадъци от всички общини в областта плюс община Твърдица, Сливенско.

На територията Регионалния център за управление на отпадъците са изградени клетка за депониране с обслужваща инфраструктура, общински център за рециклиране, инсталация за сепариране и закрито компостиране, система за улавяне на газовете.

Изградени са и 4 пречиствателни съоръжения за пречистване на водите от експлоатацията на регионалния център. Средствата за изграждането му в размер на 52 милиона лева бяха осигурени от оперативна програма „Околна среда 2007-2013“. „Решихме един сериозен проблем за Стара Загора“, сподели при откриването кметът Живко Тодоров.

"Много се радвам за община Стара Загора и за другите 12 общини", заяви премиерът Бойко Борисов.

БНР - Радио Стара Загора

Коментари 
Comments are not available for this entry.