Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 95 кметове учредиха национално сдружение на кметовете на кметства
Павел баня
95 кметове учредиха национално сдружение на кметовете на кметства 
7.7.2016
95 кметове учредиха национално сдружение на малките общини Публикувано в Pavelbanya.eu
95 кметове учредиха национално сдружение на кметовете на кметства
Сдружение на кметовете на кметства в Република България бе учредено в сряда в Карлово. На учредителното събрание присъстваха 95 кмета от цяла България, които избраха управителен съвет от 23 души и председател в лицето на градоначалника на Калофер Румен Стоянов. Той пък ще има и двама заместници, като единият е кметът на карловското село Певците и и бивш изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот Богдан Богданов.

Сред учредителите бяха кметове на населени места от общините Русе, Две могили, Свищов, Видин, Ловеч, Плевен, Павликени, Бяла Слатина, Благоевград, Кюстендил, Перник, Пирдоп, Горна баня, Павел баня, Стара Загора, Садово, Брезово, Лъки и Карлово, а на сбирката присъстваше и омбудсманът Мая Манолова.

Новото сдружение ще бъде регистрирано в Софийски градски съд със седалище - площад "Народно събрание" 9 в столицата.

"Първата ни среща, след като бъдем официално регистрирани в съда, ще бъде с премиера Бойко Борисов, а втората - с председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Днес се обединихме около идеята за решителна промяна в местното самоуправление. Необходим е нов и по-справедлив начин за разпределение на средствата от общинските бюджети и парите на данъкоплатците да стигат дори и до най-малкото населено място. Кметовете на кметства смятат, че трябва да се преосмисли и ролята на общинските съвети, както и да се даде право дори и на най-малките селища сами да си избират кметове, които да им решават проблемите, а не да бъдат назначавани кметски наместници другоселци", коментира Румен Стоянов.

Според омбудсмана на Република България е нужна законодателна промяна, която да осигури самостоятелни бюджети на кметствата, макар и в определени финансови рамки.

Труд

Коментари 
Comments are not available for this entry.