Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Кметът на Павел баня се оплака от общинския съвет пред пресата в Стара Загора
Павел баня
Кметът на Павел баня се оплака от общинския съвет пред пресата в Стара Загора 
6.4.2016
Кметът на Павел баня се оплака от общинския съвет Публикувано в Pavelbanya.eu
Кметът на Павел баня се оплака от общинския съвет
На пресконференция в Стара Загора кметът на община Павел баня Станимир Радевски заяви, че е подложен на абсолютен натиск от страна на общинския съветник от ДПС Иса Бесоолу.

„След изборите в общинския съвет на Павел баня се състоя тайна коалиция между БСП и ДПС, именно тази коалиция в местния парламент ни създава проблеми и ние не можем да изпълняваме задълженията си като общинско ръководство. Нашите функции са иззети от ОбС, като представителите му вземат противозаконни и противоконституционни решения. Общинските съветници са си вменили отговорности на законодател" - каза на пресконференцията Радевски. Той уточни, че общината все още няма бюджет, с който да се работи през настоящата 2016 година.

„Месеци наред работим без бюджет, защото общинският съвет взе решение да бъде второстепенен разпоредител на бюджета, с това той изземва функциите на общинска администрация. Имаме насрочено дело срещу приемането на тази точка, което ще се гледа на 10 май " - допълни още кметът на курортния град.
Областният управител Георги Ранов е върнал 16 от взетите на сесия решения на ОбС Павел баня, а Административен съд- Стара Загора е обединил всички подадени жалби на кмета в едно дело, за което още няма насрочена дата. Радевски определи ситуацията като „колективна безотговорност”.

Заедно с Радевски в Стара Загора бяха още: зам.кметовете Йордана Енева, Милена Паунова и шефката на Дирекция общинска собственост Цанка Христова, които посочиха, че за случващото се в общината са изпратени писма до Сметната палата, Министерството на финансите и Сдружението на общините. Зам. кметът Енева изрази притеснение дали общинските съветници ще подкрепят и изработените проекти за над 8 млн. евро по програма за развитие на селските райони. "Имаме разписани 5 проекта за водопровод и канализация, за асфалтиране на улиците в общинския център и за ремонт на 4-то класната пътна мрежа, имаме проект и за саниране на две детски градини, но се притесняваме дали ще бъдат одобрени при гласуване" - обясни Енева. Тя припомни, че през изминалата година общината е спестила 27 хил.лв. по проект на министерство на околната среда и водите, който средства са можели да бъдат използвани за други ремонти дейности, но поради негласуване на актуализация на бюджета сега те трябва да бъдат върнати в държавния бюджет.

С решения от 30-и, 31- и март и 1 април, Административният съд в Стара Загора прекрати 13 от общо 16 административни дела, опонира на изнесените на пресконференцията твърдения от Радевски председателят на Общинския съвет на Павел баня Шендоан Халит. В коментар за kazanlak.com той заяви, че напротив - именно оспорването на бюджета от страна на кмета и администарцията е блокирал Павел баня.

"Оспорването на рамката на бюджета на община Павел баня от областния управител спираше изпълнението на бюджета и блокираше дейността на общината, инвестициите в публичния сектор, изплащането на трудовите възнаграждения на работещите в общинската администрация и звена," заяви Шендоан Халит. Той допълни, че именно по негово искане, с цел защита на обществения интерес на павелбанските граждани, с определение на Административния съд Стара Загора от вчера, 05.04.2016 г. е допуснато предварително изпълнение на бюджета на общината, допълни той.

Кazanlak.com

Коментари 
Comments are not available for this entry.