Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Позиция на председателя на Общински съвет Павел баня във връзка с транспорта
Павел баня
Позиция на председателя на Общински съвет Павел баня във връзка с транспорта  
12.3.2016
Шендоан Халит - председател на Общински съвет Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Шендоан Халит - председател на Общински съвет Павел баня
Позиция на председателя на Общински съвет Павел баня във връзка със цените на транспорта в Павел баня:

"С решение № 99 от 05.02.2016г. на Общински съвет Павел баня прието по предложение на Общинските съветници Атанас Пъдев и Димитър Калинков е определено.

Всички ученици и пенсионери, живущи на територията на Община Павел баня да пътуват с 50% намаление от цените на абонаментни карти и билети с превозвача, обслужващ общинската транспортна схема, като това да не бъде за сметка на общинския бюджет и да важи за бюджетната 2016 г.

Кметът на общината договаря с една единствена фирма по негов избор, без да покани и потърси други изпълнители и сключва договор,считано от 14.03.2016г., който е в противоречие с решението на общинския съвет.

От средата на месец септември 2014г. превозвачът в община Павел баня фирма „Детелина Дрита” вози пътуващите на нечовешки високи цени, договорени от Кмета на общината.

Избора на превозвач е направен при липса на конкурентна процедура.

Цените на горивата в национален мащаб са паднали с около 40 % , а цените на билетите и картите са на нивата от години в които цената на литър гориво струваше 2,68 лв. /При днешна цена 1,64 лв. /

Пътуващите работници , с организиран от работодателя транспорт заплащат месечни карти по 90,00 лв. до град Казанлък , а пътуващите с обществен превоз служители в администрацията на общината и учители заплащат месечни карти в размер на от 140 до 180 лв. за същия маршрут.

На заседанието на 29.02.2016г. е приет бюджета на общината. Не е внасяно и не е обсъждано предложение за компенсации на превозвача. Напомняме на всички пенсионери и ученици, че съгласно законодателството на Република България цената на билетите и картите им за пътуване с обществен превоз са в размер на 80 %.

На 14.03.2016г. от 14.00 часа постоянната комисия по транспорт в Общински съвет Павел баня ще проведе заседание , на което ще бъдат поканени Директорите на общинските училища на територията на общината, с цел решаване на проблемите с пътуването на учениците."

Председател на Общински съвет Павел баня
Шендоан Халит


Коментари 
Comments are not available for this entry.