Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Общинският съвет ще бъде освен законодателен, а и изпълнителен орган
Павел баня
Общинският съвет ще бъде освен законодателен, а и изпълнителен орган 
1.3.2016
Общинският съвет в Павел баня освен законодателен орган, ще бъде и изпълнителен, като второстепенен разпоредител с бюджетни кредити, информира заместник-кметът на общината Йордана Енева.

Това решение е взето вчера от преобладаващото мнозинство съветници от ДПС и БСП на заседание на местния парламент, на което беше приет бюджета за 2016 г. след две отлагания.

Според гласуваното решение, председателят ще се разпорежда с бюджета на Общинския съвет, ще подписва договори, заповеди и всички разплащателни документи.

"Това безпрецедентно предложение беше направено от групата съветници от ДПС. По тяхно предложение беше изменена и структурата на Общинската администрация, като броя на заместник-кметовете от двама се редуцира на един. Бяха орязани обектите от строителната програма на кметствата, където кметовете не са на ДПС, а средствата бяха прехвърлени на "техните" кметове", информират още от общинската администрация.

Справката в законодателната уредба на страната показва, че взетото решение противоречи на Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и на Закона за публичните финанси, които изрично регламентират, че под разплащателни документи се подписват кметовете, но не и председателите на Общинските съвети.

На вчерашната сесия в Павел баня е решено още месечните субсидии за клубовете на пенсионера да бъдат 150 лева, а не 360, каквото е предложението на кмета на общината. Парите за облекчени пътувания на ученици и пенсионери в размер на 106 хил. лв. пък се прехвърлят в бюджета на Общинския съвет в параграф "резерв", като бюджета на дейност "Общински съвет" става 324 419 лева, посочва още изданието "Старозагорски новини".

Обект на продължително обсъждане е било финансирането местния фолклорен ансамбъл "Детелини", което до сега е ставало чрез договор с фирма за извършване на услуга, а сега минава към Общината в дейност "Оркестри и ансамбли" с 3 щатни бройки. Завишени са били субсидиите на читалищата и на футболен клуб "Габровница" (б.р. собственост на турски бизнесмени). Като цяло бюджетът за 2016 г. възлиза на 8 310 221 лева.

Кметът на общината Станимир Радевски заяви, че предложенията, направени от общинските съветници, са незаконосъобразни и така приетия бюджет ще бъде обжалван.

Припомняме Ви, че в средата на февруари общинските съветници от Павел баня свикаха извънредна пресконференция поискаха главният прокурор Сотир Цацаров да направи пълна проверка на всички 7 спрени досъдебни производства срещу кмета на Павел баня Станимир Радевски.

Общинският съвет връщаше неколкократно бюджета на община Павел баня в администрацията за преразглеждане, корекции и допълвания. Така на практика община Павел баня работи близо 2 месеца от началото на годината без бюджет.

В края на 2015 общинските съветници не приеха и актуализацията на миналогодишния бюджет, а това доведе до сериозни затруднения в разплащанията от страна на администрацията.

Вестник "Старозагорски новини"

Коментари 
Comments are not available for this entry.