Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Почина писателката Донка Петрунова
Павел баня
Почина писателката Донка Петрунова 
16.2.2016
Донка Петрунова в Павел баня Публикувано в Pavelbanya.eu
Донка Петрунова в Павел баня
Напусна ни един рицар на честта. И ни завеща: "Не убивайте любовта! Без нея сте живи тела с мъртви души!"

Ще го помним! Винаги е трудно, когато някой си отива, още повече ако е приятел и съмишленик! – написаха издателите й от "Атеа Букс"

„Донка Петрунова почина на 15 февруари, понеделник след кратко боледуване. Тя е автор на 23 книги и е сред най-четените съвременни български писатели. Едни я наричат "Българската Агата Кристи" заради интересните криминални сюжети, които развива в романите си, други – "Летописец на Прехода", заради задълбочените анализи на годините, в които живеем.

По времето на тоталитаризма тя прави първото сериозно журналистическо разследване на женската престъпност, а в началото на демокрацията се отпечатва първият ѝ роман за българската мафия. Пише за клошари и олигарси, за държавници и дребни мошеници. Безпощадна е към продажните и некомпетентни политици, благоговее пред честните и достойни хора” – пишат още издателите.

Припомняме, че писателката неведнъж е била гост на културната общественост на Павел баня и винаги е изразявала възхищението си от интелигентната и ерудирана аудитория с която се е срещала.

Нейните приятели и почитатели от нашия град искрено скърбят за смъртта й и изразяват съболезнованията си на близки, колеги и на Съюза на Българските писатели за голямата загуба! Почивай в мир, скъпа приятелко!

От настоятелството на читалище „Напред – 1903”


Коментари 
Comments are not available for this entry.