Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Павел баня подкрепи Карлово и Сопот против промените в учебниците
Павел баня
Павел баня подкрепи Карлово и Сопот против промените в учебниците 
5.2.2016
Днес общинските съветници в Павел баня приеха протестна декларация в подкрепа на декларациите на общините Карлово и Сопот, свързани с проектите за промени в учебното съдържание по литература, които по-рано миналата седмицата представи Министерството на образованието и науката.

Декларацията, предложена на старейшините в Павел баня, бе внесена от общинския съветник Недка Кавръкова и подкрепена от гражданството на курортния град.

Припомняме Ви, че по-рано през седмицата павелбанци се включиха в протеста в Карлово, който каза "Не!" на подмяната на българската история и литература.

ДЕКЛАРАЦИЯ
В последно време ставаме свидетели на процес, насочен към притъпяване на българския дух, чрез подмяна на утвърдени в народното съзнание понятия с наукообразни термини и словесни конструкции.
Под прикритието на благородни намерения за постигане на обществен интегритет, методично се изопачават исторически факти и се посяга на българското литературно наследство. Тези процеси в нашето общество са не само наблюдавани безучастно от държавната власт, но са и толерирани от нея
Процесът на подмяна и фалшифициране на българската история и българската литература са само един от механизмите за обезбългаряване. Това са единствените учебни предмети в българското училище, от които зависи националната сигурност на страната и които се изучават във всички български училища извън България. Цели се заличаване на националната памет и нейната подмяна с псевдохуманни ценности и унищожаване на българщината.
Крайно време е да се сложи край на експериментите в образователната система. Младото поколение трябва да бъде възпитавано в дух на родолюбие и традиционните български ценности.
Призоваваме отговорните държавни институции в лицето на Президент, Народно събрание и Министерски съвет , да предприемат адекватни мерки за спиране на този порочен процес!
Ние гражданите на Община Павел баня, активно се включихме в откритата подписка и изразихме становището се срещу опорочаване на националната памет.


Коментари 
Comments are not available for this entry.