Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - ОБЯВИХА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В СТАРОЗАГОРСКА ОБЛАСТ
Павел баня
ОБЯВИХА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В СТАРОЗАГОРСКА ОБЛАСТ 
4.2.2016
От РЗИ-Стара Загора днес уведомиха областния управител инж. Георги Ранов, че РЗИ обявява от 5 февруари 2016 г. грипна епидемия на територята на Старозагорска област.

Решението на здравната инспекция е вземо въз основа на продължаващата тенденция за увеличаване на острите респираторни заболявания и достигането им до максимални епидемични стойности, както и установяване на циркулацията на грипни щамове и усложнения след заболяване от грип.

Със своя заповед от 4 февруари директорката на РЗИ д-р Златина Нанева въвежда допълнителни противоепидемични мерки. Първата от тях е разкриване на противогрипен кабинет в приемния сектор на лечебните заведения за болнична помощ в Старозагорска област. Второ – прекратяване на свижданията в болниците. На трето място – ограничаване на обществените масови прояви.

На четвърто – наблюдение на отсъствието на учениците поради заболяване от остри респираторни заболявания или грип със съдействието на РИО-Стара Загора и предложение за прекратяване на учебните занятия при отсъствие на повече от 30% от учениците.

От началото на сезона РЗИ-Стара Загора е изпратила 41 проби от пациенти, суспектни за грип, за потвърждаване в Националната референтна лаборатория по грип и ОРЗ в София. Общият брой на положителните проби, получени до 1 февруари, е 8, от които 3 са положителни на грипен вирус тип А (H1N1) Калифорния и 5 – на грипен вирус тип В Виктория.

Прави впечатление, че повече от 50 % са пробите положителни за грипен вирус тип В. Този грипен щам не е включен в противогрипната ваксина за 2015/2016. Характерно за грипния щам е, че засяга приемуществено деца и възрастни лица над 65-годишна възраст поради липса на имунитет.

novinata.bg


Коментари 
Comments are not available for this entry.