Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Стар водопровод може да събори къща в Манолово
Павел баня
Стар водопровод може да събори къща в Манолово 
20.1.2016
От водата част от къщата на Нериман вече е напукана. БГНЕС Публикувано в Pavelbanya.eu
От водата част от къщата на Нериман вече е напукана. БГНЕС
Стар водопровод в Манолово създава проблеми на жителите на павелбанското село, предава кореспондентът на БГНЕС за региона. Почти всеки ден изтичащата вода от водопровода навлиза в къщата на Нериман Юсеин и подкопава основите на сградата.

Потърпевшите, които вече година търсят решение, настояват за спешни мерки. От водата част от къщата на Нериман вече е напукана. Жената се опасява, че ако това продължи домът й може да рухне. Влагата е навсякъде, а в пристройката към къщата се забелязват пукнатини. Всичко започнало през юли миналата година, когато заради ниско налягане на водата в единия край на селото, водопроводчикът го увеличил от тръбата на близкия водопровод.

„Вечерта като се прибрахме, започна да се напуква навсякъде кухнята. Седнахме с моя мъж и започна да се напуква. Викам какво става тука - нещо става… и след това той се сети, че този дето отговаря за водата, пуснал водата до края и се разбра, че част от водата течала цяла седмица под темела”, разказа Нериман. Тя е търсила и съдействие от ВиК Стара Загора, но от там не й дали смислен отговор:

„От ВИК Стара Загора получаваме отговор, че не е от тях, нито комисия е дошла да ми види кухнята дали е от тях, или не”, възмущава се жената. Водопроводът в селото не е подменян близо 50 години. Заради остарялото съоръжение в Манолово има аварии почти всеки месец, разказват жители.

БГНЕС

Коментари 
Comments are not available for this entry.