Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Розотърговска къща "Дамасцена" отвори врати в Пловдив
Павел баня
Розотърговска къща "Дамасцена" отвори врати в Пловдив 
23.12.2015
Розотърговска къща 'Дамасцена' отвори врати в Пловдив  Публикувано в Pavelbanya.eu
Розотърговска къща 'Дамасцена' отвори врати в Пловдив 
Един от най-големите розопроизводители от Долината на розите - „Дамасцена“ ЕООД - откри свое представителство на пъпа на Стария град Пловдив. В непосредствено съседство до историческата черква „Св. Константин и Елена“, на втория етаж над Туристическия инфоцентър клиенти от близо и далеч вече посреща новата Розотърговска къща.

В присъствието на директора на културен институт „Старинен Пловдив“ Амелия Гешева и много гости, лентата на новия търговски обект преряза Мая Пехливанова, мениджър продажби в „Дамасцена“. В естетски аранжираното пространство на Розотърговската къща впечатлява старинната гюлпана с четири автентични бакърени аламбика, която образно демонстрира технологията на изваряване на розовия цвят и на дестилацията на скъпоценното розово масло.

Гостите на тържественото откриване на новия обект имаха възможност да се запознаят с пълната гама от натурални и био продукти с етерични масла, произвеждани от фирма „Дамасцена“ край с. Скобелево. В допълнение, сладкодумната и красноречива казанлъшка етнографка Катя Терзиева припомни историята и славните традиции на розопроизводството в Долината на розите, като подчерта специално кулинарните, целебните и козметичните приложения на розовите продукти. Оказа се, че за славата на казанлъчанки като изключителни красавици /която е увековечена и във феноменалната повест на Л. Каравелов „Мамино детенце“/ заслуга има и… сладкото от рози. За блясък в очите и неотразим поглед казанлъшките хубавици вземали сутрин на гладно по лъжица розово сладко.

Да пожелаем на новата Розотърговска къща добра клиентела! А на розопроизводителите – да възкресят старата слава на Розовата долина в Европа и целия свят!

Информация на Voice-bg.com


Коментари 
Comments are not available for this entry.