Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Граждани връчиха група от предложения на председателя на общинския съвет в Павел баня
Павел баня
Граждани връчиха група от предложения на председателя на общинския съвет в Павел баня 
9.12.2015
Граждани връчиха група от предложения на председателя на общинския съвет в Павел баня  Публикувано в Pavelbanya.eu
Граждани връчиха група от предложения на председателя на общинския съвет в Павел баня 
Ползотворна среща, приключила със споразумение за обществен договор

Вчера, 8 декември, 2015 г. се състоя среща на председателя на новоизбрания Общински съвет Павел баня г-н Шендоан Халит с представители на Групата „За прозрачност в управлението на Павел баня” – неполитическа, спонтанно създадена формация на територията на общината, наброяваща 1027 члена.

Администраторът на групата Кольо Кавръков връчи на г-н Халит предложение от 6 точки с пояснението, че в тях са формулирани първите конкретни стъпки за установяването на добронамерено и регулярно взаимодействие на гражданското общество с Общинския съвет.

Като изразиха мнение, че на територията на общината няма условия и причини за конфликти на етническа, верска или политическа основа, представителите на групата споделиха с г-н Халит своите очаквания и надежди, че Общинският съвет ще възприеме качествено нов, съответстващ на европейските управленски стандарти стил на работа и взаимоотношения както с Общинската администрация, така и с гражданското общество.

А това предполага внасяне на прозрачност, диалогичност, воля за постигане на консенсусни решения и на взаимно приемливи компромиси в неговата работа. „Гражданите на общината в никакъв случай не са настроени враждебно към новия общински съвет, но имат опасения да не би той да бъде вкаран в стария сценарий на ескалираща конфронтация, която завърши скандално и увреди чувствително имиджа на Павел баня като балнеолечебна и туристическа дестинация.

Гражданското общество има волята да обедини силите и енергията си в създаването на атмосфера за управленски комфорт, в която Общинският съвет и Общинската администрация да работят задружно и резултатно за просперитета на общината и благоденствието на нейните жители” – бяха категорични представителите на Групата.

Г-н Халит заяви, че предварително се е запознал с внесените предложения и ги намира за полезни. След тяхното обсъждане точка по точка, той благодари за проявената от гражданите готовност да съдействат на Общински съвет в името на общото благо.

На срещата, преминала в дух на толерантност и деловитост бе постигнато съгласие, че предложеният документ придобива значението на обществен договор между двете страни, както и че би било полезно подобни срещи да се провеждат регулярно или при възникнала необходимост да се обсъди важен проблем.

За сведение на гражданите, Групата подготвя подобен документ с предложения до Общинската администрация, който в близко време ще бъде внесен на нейното внимание.

Oт мястото на събитието: Йорданка Трополова


Коментари 
Comments are not available for this entry.