Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Скандална ситуация в Община Павел баня
Павел баня
Скандална ситуация в Община Павел баня 
28.5.2015
Община Павел баняПубликувано в Pavelbanya.eu
Община Павел баня
Областният управител върна накуп всички решения на местния парламент, взети на изнесена сесия в курортния Велинград. Под въпрос е разпускането му.

Областният управител инж. Георги Ранов е върнал целия протокол с решенията на Общински съвет - Павел баня, взети на заседание на 29 април 2015 г. във Велинград.

"Според юристите, решенията са незаконосъобразни, защото противоречат на Правилника за дейността и организацията на Общинския съвет.

Съгласно него, заседанията не могат да се провеждат извън територията на общината", съобщиха за медията ни от пресцентъра на Oбластната управа. Следва в 14-дневен срок решенията да се преразгледат и да се вземат отново. Срокът изтича днес (28 май). "Ако заседанието не се проведе, Областна администрация ще изчака още 7 дни, след което ще оспорва решенията в Административен съд", уточниха от пресцентъра.

"Административният съд може да реши дали областният управител правилно или не е върнал решенията на Общински съвет - Павел баня - коментира председателката на местния парламент Христина Петрова. - 27 са приетите решения. За седем от тях е допуснато предварително изпълнение и същите вече се изпълняват от общинска администрация. Това например е решението за пасищата и мерите, от което се възползват над 150 души, решението по Бюджета на общината, за да се извършват необходимите плащания и пр. Т.е. заседанието е проведено по всички правила", смята Петрова. Тя уточни, че Законът за местното самоуправление дава право за преразглеждане на взетите веднъж решения, но общинските съветници отказвали да участват в подобно заседание.

"Половината от моите колеги се чувстват обидени на кмета Станимир Радевски, който според тях сaботира работата на Общинския съвет. На 28 и 29 май т.г. ще се проведат заседания на комисии по внесени предложения от кмета, но сесия няма да има", категорична е Петрова.

От общинска администрация зам.-кметът Йордана Енева заключи, че от 13 февруари т.г. фактически Общинският съвет не е вземал решения, което спъва неимоверно много работата на общината.

"Трупат се предложенията, минават срокове и ние стоим с вързани ръце, защото общинските съветници не се събират и не вземат решения", жалва се Енева.

Юристи коментират, че при такава ситуация според Закона за местното самоуправление Общинският съвет се е саморазпуснал. Имало обаче клауза, според която това може да не се случи, ако остават шест месеца до края на мандата, какъвто е случаят.

Кметът Станимир Радевски обмисля възможността да не плати заплатите на старейшините, тъй като според него те не са свършили никаква работа.

Росица АЛЕКСАНДРОВА
Вестник „Старозагорски новини”


Коментари 
Comments are not available for this entry.