Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 632 са одобрените молби за отопление в Павел баня
Павел баня
632 са одобрените молби за отопление в Павел баня 
30.1.2015
Нов размер на целевата помощ за отопление за сезон 2014-2015 г. е приет. Това каза за Радио „Фокус” Мима Орачева, директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък. Той е завишен от 65, 72 лв. на месец на 72, 20 лв. Така всеки одобрен за помощ ще получи с 32,40 лв. повече за 5-те зимни месеца. „В края на декември бяха изплатени средствата за ноември и декември, а към 31 януари ще бъде изплатен и вторият транш за януари, февруари и март. Вече се изплаща и увеличението, което е прието”, поясни още Орачева.

632 са одобрените молби за отпускане на помощ за отопление в Павел баня и 1 185 в Казанлък. В Павел баня всички помощи на семействата са за твърдо гориво. Отказани са 30 молби в Павел баня и 142 в Казанлък. Сред най-честите причини за отказ на молбите са високият доход на член от семейството, продажба на имот, неживеене по постоянен адрес и др.

Право на помощта имат лицата и семействата, чиито средно месечен доход за предходните шест месеца, преди месеца за подаване на молбата-декларация е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление. Основа за определяне на диференцирания минимален доход е гарантирания минимален доход, чийто месечен размер се определя с акт на Министерския съвет. Към момента той е 65 лв. на член от семейството”, каза директорът на Дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък.

На този етап няма санкционирани лица, които са злоупотребили с помощта за отопление.

По информация на Славяна ГАЙДАРОВА
Информационна агенция Фокус


Коментари 
Comments are not available for this entry.