Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Рекордно обезщетение от 30 000 лева за ухапан от куче
Павел баня
Рекордно обезщетение от 30 000 лева за ухапан от куче 
7.10.2014
Кангал Павел баня
Старозагорският окръжен съд определи рекордно обезщетение от 30 000 лв. за мъж, ухапан от куче в село Александрово, община Павел баня, съобщи вестник "Труд". Обезщетението се дължи от Шериф Патраклъ, защото неговият домашен любимец от породата кангал е нападнал съселянина му Юсеин Тропов.

Проверка на Mediapool в съдебното решение показа, че инцидентът е станал 20 август 2011 година, когато животното се изтръгнало от синджира и нападнало мъжа, който имал навик да го дразни. При 20-минутната схватка животното откъснало палеца на дясната му ръка, а двете му ръце до лактите били в кръв. Братът на собственика едва ги разтървал.

Решението за обезщетението може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

В решението на съдия Трифон Минчев става ясно, че срещу собственикът на кучето е имало и наказателен процес за същия случай, който е завършил със споразумение. Патраклъ се е признал за виновен, че не е положил достатъчно грижи за кучето, което се е намирало под негов надзор. Той е бил осъден на 6-месечна пробация.

По гражданското дело за обезщетение пострадалият е настоявал за 40 000 лв. за причинените му болки и страдания от телесната повреда, както за 63.60 лв. имуществени вреди – платеното за лечението.

Съдия Минчев приема, че кучето е причинило на Тропов тежка телесна повреда. Според него обаче справедливото обезщетение е 30 хил. лв.

”Този извод съдът прави, изхождайки от постоянната практика на съдилищата, която сочи, че в конкретния случай сме изправени пред тежка по степен телесна повреда, а ищецът към настоящия момент не е възстановен напълно”, става ясно от решението. Собственикът на кучето трябва да плати още 900 лв. за разноски по делото, както и 1202 лв. съдебни такси.

www.mediapool.bg

Коментари 
Comments are not available for this entry.