Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Общинската администрация запозна Общински съвет Павел баня с възможните решения на транспортния проблем
Павел баня
Общинската администрация запозна Общински съвет Павел баня с възможните решения на транспортния проблем 
18.9.2014
Общински съвет Павел баня
Днес се проведе извънредна сесия на Общински съвет - Павел баня. На нея бе дискутирана и ситуацията около транспортните проблеми в община Павел баня, които продължават вече четвърти ден.

Представители на общинска администрация запознаха общинските съветници с възможностите за справяне с автобусните неуредици. Към момента община Павел баня изпълнява спешната мярка, разпоредена от Областния управител, Димитринка Петрунова.

От администрацията увериха, че са създали необходимата организация за осъществяването на превоз на ученици, учители и граждани. Извозват се учениците към средищните училища на общината. Осигурен е и транспорт на няколко граждани, които са се обърнали към общината за помощ. "В момента се преговоря с превозвачи", каза пред общинските съветници заместник- кметът на Община Павел баня, Йордана Енева, и допълни, че до броени дни ще бъдат осигурени автобуси за част от часовете на транспортната схема, за да не е толкова остра липсата на превоз.

През февруари Съветът гласувал увеличаване на субсидията за превозвача- от 160 000 на 240 000 лева. Тогава и започнала сагата. Бюджетните възможности не позволяват отделянето на допълнителни 80 хил.лева за транспорт, посочва Радевски. Кметът преди четири месеца на своя отговорност спрял изплащането на субсидията към „Автобусни превози“ ЕООД, заяви самият той пред Пресс тв.

От своя страна Иса Бесоолу, собственик на транспортната фирма и общински съветник, се аргументира с намалената държавна субсидия за транспортната услуга и иска компенсацията да бъде осигурена от Общината. „От четири месеца не е изплащана субсидията. Поискаха ми куп документи, включително и балансите на фирмата”, обясни той. „Не мога да превозвам пътници на неизгодна цена. Преди сключвахме договори директно с училищата, които са на делегиран бюджет. В момента изпълняваме само междуфирмените договори и возим пътници до предприятията, с които имаме договорни отношения”, коментира Бесоолу. Той, обаче не отрече, че е склонен на преговори с общината и не е невъзможно при определени условия да възстанови изпълнението на автобусния превоз в района.

Pavelbanya.eu, ПРЕСС ТВ Казанлък

Коментари 
Comments are not available for this entry.