Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Строят църква в село Скобелево
Павел баня
Строят църква в село Скобелево 
17.9.2014

Църква ще има и село Скобелево. Строежът е в ход, а това ще е първият християнски храм в историята на павелбанското селище. От създаването му досега там има джамия, в която мюсюлманите се молят от години. Предстои и православните да имат техен молитвен дом, когато приключи градежа на черквата с патрон „Свети Великомъченик Георги”.

Инициативен комитет с председател Николай Бояджиев още през 2010 година инициира дарителска акция за събиране на средства за предприемане на строителните дейности на църквата. Днес корабът на храма е в груб строеж, а инициаторите се събраха на една от периодичните си срещи, за да обсъдят хода на делото. Отворена е банкова сметка за дарители, които ще пожелаят да подкрепят построяването на църквата. На срещата през изминалите почивни дни бе събрана поредната сума.

Според краеведско изследване на Чудомир при застрояването на Скобелево в могилата до селото, наречена и сега „Кръстът“, били намерени църковни вещи, кръст, кадилница и друга утвар и оттогава на тази могила сложили кръст, а християните именно там почитали празниците си.

Точно местността „Кръстът” е избрана от инициативния комитет за мястото на бъдещата църква на Скобелево.

ПРЕСС ТВ Казанлък

Коментари 
Comments are not available for this entry.