Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - ПРОБЛЕМИ С ТРАНСПОРТА В ПАВЕЛ БАНЯ - ОБЗОР
Павел баня
ПРОБЛЕМИ С ТРАНСПОРТА В ПАВЕЛ БАНЯ - ОБЗОР 
16.9.2014
автобус
Тази сутрин от ръководството на автогара - Павел баня съобщиха за Pavelbanya.eu, че няма да се движат автобусите по всички линии на местните превозвачи по транспортната схема в цялата община Павел баня.

От автогарата допълниха още, че не могат да дадат повече информация кога и дали ще бъде възстановено движението на автобусите.

От автогарата в Казанлък казаха, че аналогично и автобуси към Павел баня и селата от общината не се движат.

Към момента в посока Казанлък - Павел баня и обратно се движат единствено автобусите, които не са от транспортната схема на община Павел баня: Павел баня - Кърджали, Павел баня - Момчилград, Пловдив - Казанлък. София - Казанлък.

В отговор на запитване до Община Павел баня във връзка със създалата се ситуация около транспортните промени, получихме информация, че кмета на общината е взел всички възможни мерки и изпълнява решение на областния управител на област Стара Загора. В решението на областния управител се съдържа следното: "Предприемам спешна мярка, като разрешавам Община Павел баня да извърши пряко възлагане на обществени услуги за извършване на обществен превоз на пътници по утвърдени маршрутни разписания...". В документа от Областна администрация става ясно, че целта на спешната мярка е да се избегне прекъсване на транспортното обслужване.

За четвъртък е насрочена извънредна сесия на Общински съвет - Павел баня, на която ще бъде дискутиран транспортният проблем. От Община Павел баня уверяват, че до броени дни ситуацията с обществения превоз ще се нормализира.

Скандалът се разрази още на 4-ти септември когато стана ясно, че управителят на „Автобусни превози – Павел баня” ООД, Емин Иса Бесоолу, e отправил уведомление до Кмета на община Павел баня и до Общинския съвет за едностранно прекратяване от 15-ти септември 2014 година на двата договора за обществен превоз по линиите на общинската транспортна схема и областната транспортна схема – квота община Павел баня, които са подписани през 2012 година със срок 10 години.

Като транспортна алтернатива остават влаковете на БДЖ. Има два влака преди обяд и четири след обяд. Цената на пътническия влак е 1,50лв, а на бързия 2,40лв. Транспорт от ЖП спирка - Павел баня до града не осигурява.

www.Pavelbanya.eu

Коментари 
Comments are not available for this entry.