Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 135 са първокласниците в община Павел баня
Павел баня
135 са първокласниците в община Павел баня 
12.9.2014
Първокласници от Павел баня
„135 са първокласниците в цялата община Павел баня по данни на директорите на училища за учебната 2014/2015 година”, това каза за Pavelbanya.eu Таня Иванова, ръководител на отдел „Образование, извънкласни дейности и спорт” към Община Павел баня.

Тя подчерта също така, че общият брой на учениците за 13-те населени места на общината е 1246 души. Малчуганите, които ще прекрачат праговете на детските градини в общината, са 452, а от тях 188 са на възраст между 3 и 4 години.

Междувременно стана ясно, че са приключили изцяло ремонтните дейности по проекта „Енергийно ефективна образователна инфраструктура в община Павел баня” в училищата в град Павел баня, селата Горно Сахране, Габарево и Скобелево.

„В Средно общообразователно училище „Христо Ботев” в град Павел баня учебната година ще започне нормално и с 36 първокласници”, каза директорът на училището, Ганка Гогова. „Новото през тази учебна година е, че стартира още една полуинтернатна група за самоподготовка с помощ от учител в следобедните часове, с което броят на групите в нашето училище става осем”, допълни още Гогова.

От Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в Павел баня се похвалиха, че разкриват нова паралелка в 9. клас по специалност „Кетъринг” в целодневна форма на обучение. „Приключваме с освежителните ремонтни дейности и подготвяме класните стаи за началото на учебната година”, допълни още директорът на гимназията, Даниела Андонова.

От сектор „Образование, извънкласни дейности и спорт” допълниха, че в момента текат довършителни ремонти в сградите на по-голямата част от детските градини и училищата на територията на общината, които ще приключат обаче до биенето на първия звънец на 15. септември.

Румен Скрински


Коментари 
Comments are not available for this entry.