Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Читалището в Павел баня получи държавна субсидия
Павел баня
Читалището в Павел баня получи държавна субсидия 
11.7.2014
11 хиляди лева е отпуснатата от държавата субсидия, която ще получи читалище „Напред - 1903” град Павел баня. Средствата се предоставят от Министерството на културата и са за целево подпомагане дейността на читалищата през 2014 година.

На първата конкурсна сесия над 1000 читалища кандидатстваха с проекти в три различни тематични области, след което експертна комисия оцени и одобри предложенията. Средствата, които се отпускат на читалище „Напред - 1903” град Павел баня са за извършване на „Частични ремонтни дейности по сградите на читалищата и вътрешен интериор на сценичните и библиотечни пространства“.

Общият размер на предоставените от правителството за читалищата средства е около 4 000 000 лева, от които в първата конкурсна сесия са одобрени проекти за 3 910 954 лева. Тези средства ще бъдат приведени в сметките на общините, а останалите около 90 000 лева ще бъдат разпределени между участниците при втората конкурсна сесия. Тя ще се проведе през втората половина от годината.

В първата конкурсна сесия на Министерството на културата кандидатстваха всички читалища на територията на Община Павел баня. Едни от основните критерии, за да бъдат одобрени проектите са: съответствие на проекта с целите и приоритетите на конкурсната сесия; съдържание на проекта; практическа приложимост; дейност на народното читалище; икономическа обоснованост на предлагания бюджет; завършеност и ефективност, уточняват от Министерството на културата. На втората конкурсна сесия ще се разглеждат проектите, които не са подкрепени до момента.

Община Павел баня

Коментари 
Comments are not available for this entry.