Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 2 тона помощи и икона на Богородица от Симитли пристигнаха в Турия
Павел баня
2 тона помощи и икона на Богородица от Симитли пристигнаха в Турия 
4.7.2014
Помощта от жителите на община Симитли, вече е при нуждаещите се в с. Турия, община Павел баня. Два тона кухненска посуда, завивки и спално бельо, кърпи, зърнени и макаронени изделия, олио, минерална вода, дрехи събраха за по-малко от седмица жителите от симитлийска община за приятелите си, кукери от село Турия, което бе потопено от водната стихия. Местните и този път доказаха, че са с големи сърца и че е по-важно да бъде приятели не само когато празнуваме и се веселим, но и когато сме в беда.

Местните от село Турия всяка година гостуват в Симитли на кукерския фестивал през януари. Веднага след като водата потопи село Турия, кметът на Симитли Апостол Апостолов установи връзка с кметицата на селото, за да уточнят от какво имат нужда в селото след водния ад. За кратко в община Симитли се организира дарителската кампания, доброволци разгласиха инициативата. Сред най-активните в събирането на помощите бяха жителите на град Симитли и село Долно Осеново.

ТИР и микробус събраха помощите от Симитли за потопеното село Турия. Към помощта за нуждаещите се кметът Апостол Апостолов добави и икона на Света Богородица, изработена от художника Николай Кашев, с посланието Майка Богородица да закриля село Турия и жителите и да ги пази от природни бедствия и беда.

Помощите от Симитли бяха посрещнати от ръководителя на кукерската група в Турия Христо Петров. Със сълзи на очи той благодари на жителите на община Симитли и бе трогнат от готовността на хората от другия край на България да помогнат и от тяхното съчувствие.

www.blagoevgrad.info

Коментари 
Comments are not available for this entry.