Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - СЕЗОНЪТ НА ПОЖАРИТЕ - ОТКРИТ
Павел баня
СЕЗОНЪТ НА ПОЖАРИТЕ - ОТКРИТ 
3.7.2014
Началото на пожароопасния сезон бе обявено от Министерството на земеделието.

Държавните горски и ловни стопанства трябва да организират и поддържат денонощни дежурства с цел опазване на горските територии от пожари при спазване на утвърдената от министъра Схема за оповестяване на горските пожари.

С оглед покачване на температурите през последните дни, в комбинация с жътвената кампания, може да се създадат условия за възникване на пожари в стърнища и в други земеделски площи, откъдето огънят лесно може да се разпространи и в горските територии.

Съгласно статистиката на Изпълнителна агенция по горите от началото на годината до момента са възникнали 119 горски пожари и са засегнати 8767 дка горски територии. Значителна част от горските пожари са причинени от небрежност при боравене с огън на открито или от запалвания в земеделски територии, след което огънят се е прехвърлил в горите.

През изминалото денонощие звената за ПБЗН са реагирали на 128 сигнала за произшествия. Ликвидирани са общо 59 пожара. С преки материални щети са 19 от тях. Без нанесени материални щети – 40. Организирани са 61 аварийно-спасителни дейности, помощни операции и дежурства.

Министерство на земеделието и храните призовава всички граждани да бъдат особено внимателни и да се въздържат от палене на огън сред природата, в т. ч. и в земеделски земи.

При забелязване на пламък и дим в гората и прилежащите територии сигнализирайте на спешния телефон 112!

Коментари 
Comments are not available for this entry.