Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - БЛИЗО 500 000 ЛЕВА СА ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА В ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ
Павел баня
БЛИЗО 500 000 ЛЕВА СА ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА В ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ 
30.6.2014
В отговор на писмо от директора на ГД ПБЗН - гл.комисар Николай Николов, областният управител Живка Аладжова изпрати актуална информация за щетите от обилните валежи през миналата седмица в област Стара Загора, нуждите на засегнатите общини и разходите за възстановяване от понесените вреди.

В област Стара Загора няма обявено бедствено положение и към момента няма данни за необходимост от осигуряване на пострадалото население на палатки, одеяла, санитарни материали и др.

Най-сериозни са щетите в община Павел баня, където са засегнати 3 жилища, огради на 7 двора и 2 сгради на ферми – частна собственост, като изготвените от комисия количествено-стойности сметки за възстановяване на обектите сочат, че сумата за възстановяването им от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет (МКВПМС) възлиза на повече от 45 000 лева.

Комисията от Павел баня е описала и щети на улици от Общинската пътна мрежа и тротоари в селата Турия, Осетеново и Александрово за над 435 000 лева. Повредени са две подпорни стени и бараж на р. Турийска, както и общинска ограда. Стойността на тези щети надхвърля 11 000 лева.

Областният управител се ангажира в най-кратки срокове да създаде необходимата организация за извършване на всички необходими процедури, съгласно Правилника за организация и дейност на МКВПМС за навременното осигуряване на целевите средства за засегнатите обекти – частна и общинска собственост.

Kazanlak.com

Коментари 
Comments are not available for this entry.