Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Троян, Карлово, Сопот, Хисаря, Казанлък и Павел баня ще посрещат туристи по "Виа Траяна Балканика"
Павел баня
Троян, Карлово, Сопот, Хисаря, Казанлък и Павел баня ще посрещат туристи по "Виа Траяна Балканика" 
14.5.2014
Проектът „Виа Траяна Балканика” ще предлага пътуване по част от древния римски път и посещение на останки от древни крепости, минерални извори и природни красоти в Централния Балкан – съобщи кметът на Сопот Веселин Личев. В него ще участват общините Троян, Карлово, Сопот и Хисаря, разположени от двете страни на Балкана, като интерес да се включат проявяват и Казанлък и Павел баня.

Туристическият маршрут ще проследява продължението на най-дългия римски път Виа Траяна, преминаващ през прохода с опорните станции-крепости: Состра, Ад Радицес, Монтемно, Суб Радице, Виа Мата. Виа Траяна е свързвал Рим с Близкия изток, както и Източната част на Римската империя.

Освен целогодишното преливане от един туристически продукт в друг, сред предимствата на маршрута е много доброто логистично местоположение – на час и половина път от летище София и на 45 минути от летище Пловдив - всичко това е съчетано с възможностите за предлагане на винени турове и уелнес процедури с розово масло и натурални продукти.

БНР-Пловдив

Коментари 
Comments are not available for this entry.