Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - 25% по-високи добиви очакват розопроизводители
Павел баня
25% по-високи добиви очакват розопроизводители 
7.5.2014
С до 25% по-високи добиви очакват тази година розопроизводителите от Павел баня. Топлата зима и последвалите благоприятни за реколтата дъждове са причина за оптимистичните прогнози, обясни за Радио Стара Загора един от производителите от района Георги Данаилов.

Според него по-хладната пролет ще позволи цветът да бъде прибран равномерно и кампанията ще бъде по-успешна от миналогодишната, когато от 500 дка са добити 160 тона цвят.

Прогнозите за по-ранно начало на розовата кампания няма да се потвърдят заради обилните валежи. Както и миналата година розоберът ще започне след 10 май. И през тази кампания обаче собствениците на дестилерии се опасяват, че ще срещнат трудности с намирането на достатъчно работна ръка.

Проблемът не е в ниското заплащане на труда им, категоричен е Георги Данаилов. Той не се ангажира с прогнози за изкупната цена на тазгодишната реколта. Миналата година килограм се е търгувал между 2 и 3 лв. Цената на розовото масло е била от 4000 до 4500 евро за кг.

Радио Стара Загора

Коментари 
Comments are not available for this entry.