Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Рози, минерална вода, фолклор, настроение – Павел баня е в навечерието на своя празникa
Павел баня
Рози, минерална вода, фолклор, настроение – Павел баня е в навечерието на своя празникa 
03.06.2012
И тази година Празникът на розата и минералната вода – Павел баня 2012 е едно от най-бляскавите и колоритни събития, които са своеобразен трамплин към горещото лято. По традиция организатори и спонсори са подготвили богата културна програма, която ще разчупи всекидневието ни, за да се усетим пленяващия дъхав аромат на маслодайната роза – визитката на Розовата долина.

Празникът на розата и минералната вода ще продължи четири дни, в които забавлението е гарантирано, а от нас се иска просто да бъдем на точно място в точното време.

В четвъртък – 07.06.2012 от 16.00 часа в читалище „Напред” в гр. Павел баня ще бъде открита изложба от фотографии „Първи национален празник на розата – 1966г.” От 17.00 часа ще бъдат представени по традиция произведения на местни творци. По- късно вечерта от 21.00 часа на Лятната сцена в Павел баня е грандиозният спектакъл „Избор на Царица роза”, воден от Драгомир Драганов. Царица роза, съгласно статута, залегнал в избора, става представително лице на Община Павел баня и придружава кмета на официални визити и срещи. Всички участнички в конкурса получават и предметни награди, осигурени от организаторите и спонсорите на празника.

На осми юни в петък от 18.30 часа жители и гости на Павел баня ще станат свидетели на дефилето с песни и танци на фолклорните състави в рамките на Международния фолклорен фестивал – Павел баня 2012. В 19.00 часа на Лятната сцена кметът на Община Павел баня, Станимир Радевски, ще даде официалното начало на Празника на розата и минералната вода, след което празничната програма продължава с концертни изяви на участниците в Международния фолклорен фестивал и народно веселие до полунощ.

Изборът на Цар на минералната вода ще се състои на следващия ден (събота, девети юни) от 11.00 часа на Плажен комплекс – Павел баня. Много музика, състезания, конкурси и игри ще съпътстват откриването на „Плувно лято 2012”. Доброто настроение ще вилнее по-късно на централния площад, когато от 18.00 часа следва „Селски дворове” – кулинарно шоу и изложба базар на традиционни ястия, занаяти и др. – представяне на всички населени места от общината. По-късно от 20.00 часа предстои шествието с песни и танци по улиците на града с участието на всички танцови колективи, кукерски състави от Общината, карнавални игри и народно веселие до късно вечерта.

В неделния ден на десети юни от 9.00 часа на розовия масив в гр. Павел баня ще бъде отслужен водосвет за здраве и ще бъде представен ритуалът „Розобер” с участието на фолклорни състави. В 10.00 часа розоварна „Павел баня” ще посреща всички желаещи да наблюдават розоваренето с използването на традиционни и съвременни методи. П-късно вечерта от 19.00 часа ще се състои гала концертът на участниците в Международния фолклорен фестивал, ще бъдат връчени наградите, а кметът на Общината ще закрие тържествено Празника на розата и минералната вода – Павел баня 2012 с много песни и хора.

Празникът на розата и минералната вода в Павел баня е едно събитие, на което си дават среща младостта, красотата, богатството и чарът на националния фолклор, а настроението е верният ключ към незабравими преживявания в омайната Розова долина.


Повече за празника на розата и минералната вода 2012

Румен Скрински


Коментари 
Comments are not available for this entry.