Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Чисти и зелени… всеки ден
Павел баня
Чисти и зелени… всеки ден 
12.05.2012
Община Павел баня също се присъедини към националната екоинициатива на телевизия Би Ти Ви „Да изчистим България за един ден”. Днес на 12 май Общината предостави на доброволците чували и ръкавици за събиране на отпадъците, както и организира извозването им до общинското депо в град Павел баня. Фирма ЕКОПАК осигури за кампанията 100 бр. чували и 100 чифта ръкавици, а Община Павел баня е една от шестте общини в областта, която кандидатства и получи финансови средства от бензиностанции "OMV", които ще използва за извозване на събраните отпадъци.

Кампанията по мащабното почистване, както и в цялата страна, започна в 10.00 часа. В Павел баня стартът бе даден пред сградата на Общинска администрация, а в останалите населени места пред кметствата. Предварително бяха локализирани замърсени
територии в 13-те населени места в Община Павел баня:

1.с.Александрово - улица „Тунджа“
2.с.Асен - местността „Над гробищата“
3.с.Виден - местността „Турийска река“
4.с.Габарево - местността „Сухата вада“ / до рибарника
5.с.Горно Сахране - местността „Ясаците“
6.с.Долно Сахране - местността „Сургуня“
7.с.Скобелево - местността „Под селото“/до стадиона
8.с.Манолово - улица „Княгиня Мария Луиза“ и ул.“В.Левски“
9.с.Осетеново - улица „Тракия“ , ул.“Крайречна“ и ул.“Крайна“
10.гр.Павел баня - местността „Сепеджик“ и м.“До воденицата“
11.с.Тъжа - местността „Манастира“ / парк „Аязмото“
12.с.Търничени - местността „Под селото“ / до Розоварната
13.с.Турия - местността „Над гробищата“.

Близо 711 души са доброволците, изявили желание за участие в инициативата в общината – ученици от училищата на територията на общината, пенсионерските клубове по населените места, мотоклуб “Змейовете“ град Павел баня, туристи от други общини, както и жители на Общината.

Днес много популярни лица от българския екран, както и представители на държавните институции, призоваха всеки наш ден да започва със съзнанието за чистотата като задължителна част от отговорностите ни пред себе си, пред останалите и пред природата.

Подготовката за кампанията „Да изчистим България” продължи повече от година. Зелената инициатива подкрепиха много неправителствени организации, държавни институции и частни фирми, които осигуриха безплатни консумативи и транспорт за деня на чистенето. „Да изчистим България за един ден” е част от световната инициатива „Let’s Do It!”. От март до септември над 100 държави ще проведат подобни акции по почистване. С нас днес чистят и съседите ни Турция и Румъния, както и Конго и Молдова.

Всички новини по кампанията следете на www.daizchistim.bg.

По информация на Община Павел баня и bTV

Коментари 
Comments are not available for this entry.