Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Обсъждат създаването на пешеходна зона в центъра на Павел баня
Павел баня
Обсъждат създаването на пешеходна зона в центъра на Павел баня 
25.04.2012
На 24 април се проведе среща на общинската администрация – Павел баня с жители и гости на курортния град. Повод за дискусията бяха проблемите около движението на автомобили в града. Бяха обсъдени предложения за очертаване на пешеходни пътеки и предприемане на специални мерки за района на детските заведения.

Главно място в дискусията зае предложение за създаване на пешеходна зона в централната част на града. Обособяването на район без автомобили в центъра на Павел баня е необходимо във връзка със спокойствието на гостите и жителите на града.
Основната цел е да се постигне необезпокоявано движение на пешеходци от курортните бази до културно-административният център на града.

„Не е приятна гледка как хора с патерици и инвалидни колички се промушват между автомобилите” , коментираха присъстващи на срещата.

Предлага се създаването на зона в която да се забрани движението на моторни превозни средства по бул. Освобождение от пресечката с ул. Люляк до пресечката с Ген. Столетов и търговската част на ул. Тодор Мазаров.

Предложението включва и обособяването на места за безплатно паркиране, както и модерни способи за промяна в движението на улиците около пешеходната зона.
Очаква се на следващ етап предложението да се съгласува с експерти и да се подложи на обществено обсъждане.


Коментари 
Comments are not available for this entry.