Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Пролет на колела
Павел баня
Пролет на колела 
8.04.2012
В празничния Лазаровден площадът в Павел баня оживя. Почти летните температури, горещото слънце и едва доловимият полъх на пролетния вятър изградиха перфектната атмосфера за спорт. И то не какъв да е, а класическо колоездене. Община Павел баня, Колоездачен клуб „Лястовица” гр. Казанлък и Българският колоездачен съюз организираха провеждането на състезания по колоездене за „Купата на община Павел баня”, с участието на отбори от цялата страна и Република Сърбия – момчета, юноши – младша възраст и юноши – старша възраст.

Вчера точно в 15:00 часа бе открит сезонът на българското колоездене, а Павел баня бе почетен домакин на събитието за втора поредна година. „Доволни сме, радваме се на засилен интерес от страна и на отбори, и на публика”, коментираха организаторите преди началото на състезателния полуден. Стартът на трасето, както и миналата година, започваше пред сградата на Община Павел баня, преминаваше през централната алея, покрай шадравана и основната паркова зона, като финишът отново бе пред сградата на общината. 700 метра бе дължината на една обиколка, а в зависимост от възрастовата група състезателите трябваше да се справят с 10, 12 и дори 18 обиколки. Спортният полуден продължи почти до 19:00 часа, когато на площада се състоя и дългоочакваната церемония по награждаването.

Публиката бе предимно от близки и приятели на състезателите, които буквално бяха дошли от цяла България, за да участват в официалното откриване на колоездачния сезон. Участниците бяха мотивирани и готови за победа, но регламентът на състезанието бе с високи критерии, така че само най-подготвените и издръжливите удържаха на напрежението. Не липсваха и инциденти със спукани гуми и падания, но въпреки тези случки, настроението не бе помрачено. Членове на отбора „Лястовица” от град Казанлък споделиха, че от тук нататък следват състезания из цялата страна, а целта им е подобряване на резултати от миналия колоездачен сезон.

В самия финал кметът на община Павел баня, Станимир Радевски, връчи наградите на най-големите състезатели. Третото място бе за Александър Тенев от колоездачен клуб „Лястовица”, гр. Казанлък. Среброто отиде при Нако Георгиев от „Цар Симеон”, гр. Пловдив. Купата на Павел баня отпътува пък за колоездачен клуб „Хемус”, Троян, благодарение на Минко Донковски. Станимир Радевски пожела много успехи на ръководството, треньорите на отбори и самите състезатели през новия колоездачен сезон.

За Pavelbanya.eu предаде
Румен Скрински


Коментари 
Comments are not available for this entry.