Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Жълт картон за Габровница, замърсявала въздуха от 10 години
Павел баня
Жълт картон за Габровница, замърсявала въздуха от 10 години 
22.12.2011
Дървопреработвателното предприятие „Габровница" ще бъде затворено от РИОСВ, ако не изпълни строгите предписания на регионалната екоинспекция, съобщи в Стара Загора министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Фирмата, която работи на територията на община Павел баня, системно замърсявала въздуха през последните 10 години, припомни още тя. Правени са многократни предписания, но предприятието не е предприело мерки да отстрани проблемите.

„Ако не се спазва съответния режим на работа в горивния процес, който предписахме, ще се премине към принудителна административна мярка", предупреди министър Караджова.

Тя е информирала представителите на предприятието, че вчера Парламентът е одобрил на първо четене предложението й за промени в Закона за опазване на околна среда, според които до 2015 предприятията трябва да приложат нови 25 типа пречиствателни инсталации за различните производства и монтират системи за собствен мониторинг за контрол на замърсяването. „В случай, че предприятието иска да има бъдеще, трябва да се съобрази с тези изисквания", допълни Караджова.

Екологът на „Габровница" Жеко Енев съобщи, че фирмата има изготвена програма за привеждане на производството в съответствие с екологичните изисквания. Дори били изпълнени и първите две точки от нея.

Дарик Нюз

Коментари 
Comments are not available for this entry.