Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Общинският съвет в Казанлък удължи срока на договорите за автобусните линии
Павел баня
Общинският съвет в Казанлък удължи срока на договорите за автобусните линии 
25.06.2011
По време на извънредното си заседание Общинският съвет в Казанлък разгледа казуса с изтичането на договорите за обществения транспорт на територията на община Казанлък. В началото на заседанието стана ясно, че поради изтичане на договорния срок приключва действието за превоз на пътници на 4 вътрешноградски линии с номера 1, 10, 11 и 12 , както и на общо 13 извънградски маршрута, сред които София – Казанлък - Шипка, Пловдив - Казанлък, Казанлък – Нова Загора, Казанлък – Павел Баня, Кърджали - Казанлък, автобусната линия до Ловеч и редица други.

Със свое решение Общинският съвет удължи срока на действие на договорите до провеждане на конкурс за автобусните линии.
Забавянето на сроковете за сключване на нови договори се получи заради не навреме внесени документи от общинската администрация на Казанлък.

Това е трябвало да бъде сторено преди 6 месеца, колкото време трае процедурата по извършване на конкурсите и обжалване на процедурите.

Близо 10-на души от с. Шаново присъстваха на заседанието на Общинския съвет , тъй като автобусът за тяхното населено място е спрян преди седмица. След гласуването отстрана на Общински съвет жалващите се от спрения транспорт благодариха лично на председателя на Общинския съвет Васил Самарски за адекватната намеса на местния законодателен орган и изразиха надежда, че общинската администрация ще стартира бързо процедурите за провеждане на конкурсите за обществен транспорт. Общински съветници коментираха, че при реализирането на конкурсите трябва да бъде обърнато още по-голямо внимание на безопасността и техническите изисквания за превозвачите.

Предварително постоянните комисии към Общинския съвет изразиха и становище, че не са съгласни с повишаване цените на билетите за автобусните превози.

Радио Вис Виталис

Коментари 
Comments are not available for this entry.