Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Интерактивен библиотечно-информационен център в Павел баня
Павел баня
Интерактивен библиотечно-информационен център в Павел баня 
1.2.2011
От известно време Община Павел баня и читалище „Напред- 1903”, гр. Павел баня разработват проект по програма „Глобални библиотеки- България”, който има за цел да предостави новаторство в използването на библиотечните пособия и по нов, интерактивен начин да привлече повече жители и гости в едно позабравено напоследък заради интернет възможностите място- библиотеката.

Днес бе официалното откриване на библиотечно-информационния център, намиращ се в сградата на читалище „Напред-1903”, гр. Павел баня. На събитието присъстваха кметът на общината - Станимир Радевски, заместник- кметът - Йордана Енева, директорът на регионална библиотека гр. Стара Загора- Снежана Маринова, директорът и зам. директорът на СОУ „Христо Ботев”- Ганка Гогова и Йорданка Бабова, директорът на професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство- Даниела Андонова, председателят на читалищното настоятелство - Донка Тотунова, почетният гражданин на Павел баня- д-р. Георги Гечев, читалищни дейци, учители, жители и ученици.

След отслужения водосвет от Отец Иван Тотунов, бе прерязана и празничната лента от Донка Тотунова и Станимир Радевски, с което символично се постави началото на функционирането на новата библиотечна система. Гостите на тържеството бяха почерпени с питка, любезно приготвена от професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, както и чаша хубаво българско червено вино, по случай днешния празник- Трифон Зарезан.

Програмата „Глобални библиотеки - България” подпомага библиотеките да се развиват като значими местни средища за информация, комуникация, обучение, знания и културна дейност. Тя е насочена към потребителите и включва персонални системи с достъп до интернет и онлайн информация; електронно съдържание от местно значение; електронни услуги; разработване и изпълнение на проекти в полза на общността; както и ориентирана работа към потребителя от страна на библиотекарите.

В новия интерактивен център в Павел баня посетителите ще имат възможност да използват напълно оборудвани и модерни компютри с достъп до интернет и приложения, възможност за копиране на информацията на хартиен носител, благодарение на специално инсталираните за това мултифункционални устройства, както и получаване на съвети за интересуващото ги от обучените по програмата библиотекари.

В община Павел баня още едно населено място може да се похвали с библиотечно - информационен център, който се развива и функционира успешно - село Тъжа. Проекти по програмата „Глобални библиотеки- България” на територията на общината са спечелили също и селата Габарево и Асен.
Повече информация за „Глобални библиотеки” може да откриете на сайта: www.glbulgaria.bg

Интернет вестник Павел баня, репортер Румен Скрински

Коментари 
Comments are not available for this entry.