Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Павел баня казва „не” на найлоновите торбички
Павел баня
Павел баня казва „не” на найлоновите торбички 
15.12.2010
От началото на идната година община Павел баня забранява употребата на найлонови торбички и други пластмасови опаковки в търговската мрежа.

След разделното събиране на битовите отпадъци това е следващата стъпка за намаляване обема на сметта, която домакинствата и общината изхвърлят, поясни Йордана Енева, зам.-кмет на общината.

В началото на новата година ще стартира и пилотен проект за компостиране на битовата смет в домакинствата. В началото само 20-30 къщи в общинския център ще получат безплатно съдове за компост, в които хората да събират биоразградими боклуци – угнили плодове, зеленчуци, листа и др.

След 1-2 години общината ще трябва да вози битовите отпадъци в регионално депо край Стара Загора, което е на цели 83 км. Търговците и домакинствата приемали с разбиране тезата на общинарите, че по-малко боклуци означава по-ниска такса-смет.

Стандарт нюз

Коментари 
Comments are not available for this entry.