Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 34

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 35

Warning: strpos(): needle is not a string or an integer in /home/pavelb/public_html/comments.php on line 36
Добре дошли в ПАВЕЛ БАНЯ – ПРОМОЦИИ, Оферти, Пакети, Лечение, Настаняване, Хранене, Транспорт, Развлечение, Новини – Всичко за Павел баня - Хванаха горски стражар - тартор на банда за дърводобив
Павел баня
Хванаха горски стражар - тартор на банда за дърводобив  
30.11.2010
Организирана престъпна група за незаконен дърводобив в района на горско стопанство – Павел баня се разкрили казанлъшките криминалисти при вчерашната си акция, съобщиха днес от полицията.
Край язовир "Сибея" в землището на с. Осетеново първо са били заловени 4-ма мъже от с.Осетеново в момент на транспортиране на 8 куб. м дъбови дърва за огрев. Те са без редовни документи и без горска марка за законна сеч.

По-късно на временен склад в гората край селото са били открити отсечени незаконно и подготвени за извозване други около 16 куб. м дърва за огрев.
Осем кубика дървесина пък са бил намерени в дома на 65-годишна жена от с. Осетеново.

В хода на разследването е било изяснено, че арестуваните са част от престъпна група, организирана и ръководена от 39-годишен мъж – горски стражар в държавно горско стопанство - Павел баня. От началото на тази година бандата е извършвала незаконен дърводобив от около 20 дка държавен горски фонд ги продавала на населението за своя сметка.

Първоначално сечта е била извършвана в участък, определен за приоритетно снабдяване на постоянните жители на Осетеново с дърва по “такса на корен” в рамките на определен лимит. Вместо да прилагат регламентираните от законната процедури участниците в бандата предлагали на хора от селото дървата за огрев на цени по-ниски от пазарните, но с от 25 до 40 на сто по-високи от фиксираните, като прибирали разликата.

Сечта и извозването били осъществявани от физически лица, като били пренебрегвани всички нормативни изисквания – издаване на позволителни за сеч и извозване, поставяне на горски марки и т.н. Установено е, че групата е организирала и извършила добив на дървесина от горския фонд и извън регламентирания район.

Образувани са досъдебни производства. С прокурорско постановление на горския стражар е взета мярка – задържане за 72 часа. Работата по изясняване и документиране на случая продължава.

Стандарт нюз - Матей Бонев

Коментари 
Comments are not available for this entry.